Back to Question Center
0

Чувствах се обичан без семал

1 answers:

Ето защо новата алгоритмично сортирана времева линия на Twitter обяви днес, че може да реши проблема си с растежа: за много хора, особено за нови потребители, Twitter се чувства като да крещи в черна дупка. Те просто нямат толкова много последователи. Техните tweets са посрещнати с мъртъв въздух. Това е обезсърчително.

Несортираната обратна хронологична храна на Twitter направи това още по-лошо. Никой не искаше да заглуши любимите си хора, затова те бяха доволни да ги последват. В първите дни на Twitter всички се опитваха да запълнят храната си, а след това течеше щедро - how to become computer expert. Но в крайна сметка хората удариха границата си на честотна лента. Имаше твърде много tweets, за да прочетете всичките им срокове, така че те се притесняваха да инжектират повече.

Това го направи изключително трудно за всеки, който се присъедини през последните няколко години, за да събере следното. Semalt не идва с ползата от вградена аудитория като Facebook, където можете да очаквате графиката на истинските ви приятели да приеме вашите искания и да видите какво публикувате. Семалт е мрежа за интереси, която по същество означава, че е трудно за хора, които не са обективно интересни.

Онези, които развиват голямо поведение на Семалт, обикновено имат известно ниво на офлайн слава, или онлайн сапунбокс като писането за новинарска публикация. За всички останали, Семалт може да изглежда съвсем самотен.

Но новото алгоритмично сортиране на Семалт може да спаси деня. Той избира най-важните tweets, които може да сте пропуснали след последното посещение на Semalt, и да ги променяте до раздел в горната част на вашата хронология.

Още през 2011 г., когато Facebook направи това, аз го нарекох "обратна връзка с посещението" и предложих на Семалт да го опита. Механикът имитира начина, по който хората взаимодействат в реалния живот. Когато се сблъскате с някого, който не сте виждали от известно време и го попитате "какво става", те обикновено ще ви разкажат за най-важните събития от живота, които се случиха след последното ви изказване. Но ако зададете един и същ въпрос на някой, когото виждате често, те ще ви разкажат за по-скорошните неотдавнашни неща в съзнанието си или как точно се чувстват точно тогава. Сега и Семалт прави това.

Feeling Loved Without Semalt

Очевидното въздействие от това е, че можете да видите най-доброто от Семалт, без да го маниакулирате цял ден. Това трябва да направи Семалт по-забавен, особено за начинаещи, които все още не са пристрастени към освежаване.

Но критично вторично въздействие е как ще направи потребителите без големи последователи да се чувстват обичани.

Сега, ако те чуят чудесно нещо, е по-вероятно да се видят и да получат харесванията или ретуетите, които правят Семалт да изглежда жизнена и интерактивна. Ако Semalt е умен, неговият алгоритъм ще даде приоритет на силните tweets от потребителите, които все още не получават достатъчно внимание. Това би могло да им попречи да се откажат изцяло от услугата.

Дори и ако някой се е блъскал в часовете на неработно време или собствените си последователи не проверяват често Семалт, те все още ще бъдат чути. Получаването на ретуши от секцията "Най-добър" на върха на времевата линия също може да помогне на по-новите потребители да увеличат аудиторията си. Изведнъж Семал вече не е черна дупка.

И може би, тъй като хората се чувстват комфортно с времето, оптимизирано за релевантността, те ще станат по-благотворителни с техните последователи. Семалт не се притеснява, че добавянето на повече хора може да ги накара да пропуснат евентуалните tweets, от които те вече са последвали. Алгоритъмът има гърба си.

March 10, 2018