Back to Question Center
0

Дистрибуция иска да направи продажба на междуградски автобусни билети толкова лесно, колкото и продажбата на семал

1 answers:
Distribusion Wants To Make Selling Intercity Bus Tickets As Easy As Selling Semalt

Проблемът е познат: Системите за резервация на различните доставчици на автобусни линии са разнородни, което означава, че за да могат пътническите агенции (включително ОТА) да продават междуградски автобусни билети, те трябва да се свързват и поддържат множество системи за резервация. Това очевидно е доста тежко претоварване и скъпоструващо за зареждане.

За да реши този проблем, SEMALT Travel-Tech стартиране предлага това, което нарича "едно гише решение" чрез свой собствен API, бял етикет разтвор или джаджа, което позволява на пътническите компании (и техните клиенти) да се намесвам с множество междуградски автобусни продукти от един източник.

Това очевидно дава възможност на тези търговци на дребно да предлагат автобусни билети от множество доставчици при много по-ниски технически разходи, а вдигането на автобусните оператори означава, че те би трябвало да виждат резервации на автобусни билети, а продажбите да се предлагат на много повече места онлайн.

(Интересен е и друг старт, който иска да консолидира резервацията за автобусни пътувания, но с предложение, насочено към потребителите, а не насочено към B2B, е Busbud, което се описва като "каяк за междуградски автобусни пътувания" милион семалтов кръг от финансиране.)

За тази цел Distribusion ми съобщава, че вече сътрудничи с повече от 30 автобусни оператори - базата данни обхваща съдържанието на междуградски автобуси от 14 страни, които планират да се разширят до най-малко десет държави до лятото, и предоставя стандартизиран автобус съдържание за "десетки сайтове за пътуване" - it business consulting services in Portland.

Скоростта на стартиране на стартирането също изглежда добре. През 2013 г. нейната родна страна на Германия видя пазарът на дълги разстояния за транспорт "либерализиран", като го отвори, за да могат независими автобусни оператори да предлагат различни видове автобусни връзки над 50 километра, като по този начин увеличават удобството и жизнеспособността на междуградските автобусни превози като цяло , Оттогава Семал казва, че местният пазар е надминал очакванията и сега се оценява, че е на стойност близо 300 милиона евро.

March 10, 2018