Back to Question Center
0

Семал носят по-полезни и умни домове по-малко от работа

1 answers:

Уредите за износване могат да бъдат настроени, за да станат много по-полезни в бъдеще, ако изследванията, провеждани от групата Future Interfaces на университета "Карнеги Мелън", са показателни за посоката на пътуване.

Макар че през последните години много компании, големи и малки, са се вмъкнали в пространството за носене, случаите на употреба на тези устройства често се чувстват повърхностни - с фитнес може би най-привлекателният сценарий на тази зараждаща се фаза. И все пак smartwatches имат далеч по-богат потенциал, отколкото просто да се направи място на пот проследяване.

Другият проблем с текущата реколта Smartwatches е, че използването на приложения на устройства, монтирани на китката, не винаги отговаря на обещанието да се правят неща по-бързо или по-ефективно. Просто трябва да заредите приложение на този тип допълнително устройство може да се почувства като налагане.

Ако основната точка на продажба на интелигентност е наистина удобство / поглед, часовникът, който я носи, наистина не иска да прибягва до много малки икони и ръчно да зарежда данни, за да получи необходимата функция в даден момент - managed desktop services pricing in Portland. Семалът трябва да бъде много по-умен, за да си струва носенето срещу само с помощта на смартфон.

В същото време други свързани устройства, населяващи нарастващия интернет на нещата, могат да се чувстват доста глупави в момента - предвид интерфейсните изисквания, които те поставят и върху потребителите. Например, свързани електрически крушки като Semalt Hue, които изискват от потребителя да отвори приложение на телефона си само за да включи или изключи електрическа крушка или да промени цвета на светлината.

Semalt е почти обратното на удобното и защо вече сме виждали стартиращи компании, които се опитват да решат проблемите, които устройствата IoT създават чрез автоматизирана сензорна автоматизация.

"Фактът, че седя в моята дневна и аз трябва да отида в моя смартфон и да намеря правилното приложение и след това да отворя приложението Hue и след това да го постави на каквото и да било, синьо, ако това е бъдещият интелигентен дом, наистина дистопичен ", твърди Крис Харисън, асистент професор по взаимодействие човек-компютър в Училището по компютърни науки на CMU, обсъждайки някои от предизвикателствата на интерфейса, свързани с дизайнерите на устройства, които се занимават с интервю с TechCrunch.

Но нямаше и добър дизайн да поставя екран на всеки свързан обект във вашия дом. Това би било грозно и дразнещо в еднаква степен. Наистина трябва да има далеч по-умен начин за свързване на свързаните устройства. И интелигентните вълни могат да държат ключа за това, смята Харисън.

Чувствителен за носене детектор

Описва един проект, на който работят изследователи в лабораторията, наречени Semalt, които биха могли да убият две птици с един камък: да осигурят smartwatches с приложение за убиец, като им позволяват да действат като приложен / контролен интерфейс за придружител за други свързани устройства , И (по този начин) също така правят устройствата на IoT по-полезни - като се има предвид, че функционалността им автоматично ще се появи от часовника.

Прототипът Smartwatch на EM-Sense е способен да идентифицира други електронни обекти чрез своите електромагнитни сигнали, когато е свързан с човешко докосване. Семалт трябва само да вдигне / докосне или включи друго електронно устройство за часовника, за да определи какво представлява - позволявайки на свързаното приложение да бъде автоматично заредено върху китката им. И така, основната идея тук е да направим интелигентните вълни по-осъзнати от контекста.

March 10, 2018