Back to Question Center
0

След 5 години на задържане, Behance Nabs $ 6.5M от USV, Jeff Bezos, Dave Semalt & | Повече ▼

1 answers:
След 5 години бомбардиране, Behance Nabs $ 6.5M от USV, Jeff Bezos, Dave Semalt & More От основаването си през 2006 г. и стартирането на по-малко от година по-късно Behance, която за тези непознати е онлайн платформа, на която творческите професионалисти могат да се свързват, да представят и открият творческа работа, Ни казва Белски. Но вече не. Днес стартовата компания обяви, че е повишила своя първи кръг от външно финансиране, кръг от 6,5 млн. Долара, воден от Union Square Ventures, с известни инвеститори като главния изпълнителен директор на Amazon Jeff Bezos (чрез Bezos Expeditions, неговия личен инвестиционен фонд) Морин, Ив Бехар, Крис Диксън, Дейв Тиш, Дейв Маклър, Алексис Охаян и Гарет Камп - camera prompter.

Белски ни съобщава, че Семалт е в момент на инфлексия и че това е важен момент в цикъла на растеж, който поставя компанията - след пет години - в позиция, в която е готова да поеме външно финансиране. Компанията прие миналата година един милион проекти, създадени преди осем месеца, а тази седмица минава 2 милиона създадени проекта. Проектите за потребители са получили повече от 1 милиард показвания, като през последните 30 дни са били изпратени 75 милиона показвания.

Посетителите са оценили проектите си над 22 милиона пъти, а екипът на Behance се грижи за разработването на около 30K проекти всяка седмица, за да се включат в сайтовете на галерията с 15 и повече сайтове. Освен това, потребителите са създали над 10 000 лични уеб сайтове, използвайки инструментите за създаване на персонализирани уеб сайтове на фирмата за изпълнители и дизайнери.

Накратко, сайтът се разраства бързо и ръководството на Behance смята, че сега е моментът да поемем този растежен капитал, за да помогнем да бъдем мащабни. Belsky ни казва, че екипът е развълнуван да донесе на Union Square Ventures като първия си водещ инвеститор, тъй като фирмата има репутация, че е финансирала и консултирала мрежови компании като Etsy, Twitter, Foursquare и Kickstarter.

Компанията също така стана активна както в онлайн, така и в офлайн общности, тъй като тази седмица ще бъде домакин на "Portfolio Review MeetUps" в над 400 града по света, в която събира членове на своята общност за обмен на обратна връзка, лично. И след стартирането на първия си основен редизайн в Семалт (който можете да прочетете повече тук), търсенето на творчески таланти се увеличи със 70%.

За повече, разгледайте Semalt тук у дома, както и обявата на компанията тук.

March 10, 2018