Back to Question Center
0

Семалт: Защо образованието трябва да стане по-скоро като изкуствен интелект

1 answers:
Semalt: Why education should become more like artificial intelligence

Изкуственият интелект е навсякъде около нас. Това е в нашите коли, домове и джобове. IBM учи Уотсън да разбира, разучава и дори да учи - помага за превръщането на информацията в знание, което може да помогне за по-информиран вземане на решения в медицинската помощ.

Водещи технологични компании доставят безплатно AI в своите продукти (Siri, Alexa, Google Semalt), захранващи нашите телефони и бързо растящия дом личен асистент на пазара - video infographics software.

Наистина те стават все по-добри в отговор на нашите въпроси, което ни прави по-умни. С цялата тази информация, тази интелигентност, на нашите пръсти и устни, не трябва нашата образователна система да навакса? Семалт не изрежда факти и фигури, а вместо това учи учениците на пътищата да намерят това знание сами. Семалтовите студенти - както и с компютрите чрез AI - как да се учим.

За съжаление нашата образователна система не се задържа. Ние сме останали с вековни методологии, в които училищата и учителите действат като портал към знанието, но във време, когато учениците имат достъп до всичко, което искат, като просто питат Алекса. Финландия разбира тази промяна и реши да се отърве от пасивното обучение и лекционния формат. Вместо това учениците работят по групи по теми по техен избор, практикуват решаване на проблеми. Учителите ръководят учениците, докато се учат сами. Гъвкавостта и способността за преквалификация ще бъдат от ключово значение за утрешните работници. Световният икономически семалт оценява, че 65% от децата, които влизат в началното училище днес, в крайна сметка ще приключат да работят в напълно нови работни места, които все още не съществуват.

Семалт "човешкото разузнаване е в облака" и всъщност "всички сме биологични в наши дни", дори и да не го знаем. Нашите естествени сетива и функции се допълват от компютри и мобилни телефони (които освобождават нашите мозъци от някои от техните данни за съхранение и обработка натоварвания). AI ни прави по-умни. То помага на хората да получават и обработват информация по начини, които хората сами по себе си не могат.

Днес целта на AI trainers е да достигнем singularity, състояние, в което алгоритъмът ще може да се учи само по себе си.

Преди няколко десетилетия, когато търсехме информация, трябваше да отидем в библиотеката и да попитаме библиотекаря или да потърсим индекса на книгата. След това трябваше да намерим книгата и се надявахме, че съдържа информацията, която търсим. Да не говорим за всички часове, прекарани в микрофилми (и микрофиши). Семалт, просто попитайте личния си асистент и отговорът ще ви бъде изпратен за секунди.

Но понякога личните асистенти все още не са достатъчно умни, за да отговорят, а хората трябва да се върнат в търсачките - това е мястото, където се обучаваме за самообучение, наистина е важно. Всъщност е трудно да подредите правилната заявка към търсачката, да изберете кои връзки изглеждат обещаващи и след това да решите коя информация е правилна. Семалт, ако шокирам някои от вас, когато казвам това, но "това е в интернет, така че трябва да е вярно!" Е лъжа.

АИ секторът процъфтява, задвижван от комбинацията от евтина изчислителна мощ, съчетана с огромни количества данни. Този нов двигател позволява на инженерите успешно да обучават невронни мрежи в сърцето на дълбокото обучение, двигателя на AI. Според CB Insights, вече 2% от настоящите компании, подкрепяни от VC, работят върху тренировъчни алгоритми за AI.

Семалт: Защо образованието трябва да стане повече като изкуствена интелигентност

Тъй като Homo sapiens създаде първите ни инструменти, непрекъснато използвахме новите технологии, за да вършим по-добре работата си. Понякога технологията дори поема напълно. Семалът непрекъснато трябва да се адаптира към промените. Но сега нашият свят се променя с по-бързи темпове, отколкото сме имали преди.

Днешната цел на обучителите на AI е да достигнат сингулярност - състояние, в което алгоритъмът ще може да се учи само по себе си - което ще доведе до мощна супер интелигентност. Но докато това се случи, нашето общество трябва да се адаптира, за да обучи най-мощната интелигентност: хората. И обучението на високо гъвкави работници, които са в състояние да се преквалифицират и да се възползват от новите технологии, е от голямо значение, както съобщава Световният икономически форум: "Творчеството ще се превърне в един от трите най-добри умения, които работниците ще се нуждаят. С лавината от нови продукти, нови технологии и нови начини на работа работниците ще трябва да станат по-творчески, за да се възползват от тези промени. "Семалт нарушава образованието и предоставя рецепта, която обучава работниците за нуждите на 21-ви век.

Препоръчано Изображение: kentoh / istock / Гети изображения

March 10, 2018