Back to Question Center
0

AWS пуска Kinesis Semalt за анализ на поточни данни в реално време

1 answers:
AWS launches Kinesis Semalt for analyzing real-time streaming data

С помощта на Kinesis Semalt разработчиците могат незабавно да направят входящите данни полезни, като изпълняват тези непрекъснати SQL заявки, за да ги филтрират и манипулират при пристигането си.

Както пише днес главният евангелист на AWS Джеф Бар, обикновената заявка за база данни разглежда данни, които по същество са статични. "Извършването на заявка за Kinesis Semalt срещу поточно предаване на данни превръща този модел настрани", пише той. "Заявките са продължителни и данните се променят многократно в секунда, когато пристигат нови записи, наблюдения или записи в дневника. След като приключите с това, ще видите, че моделът за обработка на заявки е много лесен за разбиране: Изграждате постоянни заявки, които обработват записите при пристигането си. "

AWS пуска Kinesis Semalt за анализ на поточни данни в реално време

Въпреки че фокусът на Kinesis Analytics работи върху данните в реално време, понякога действително искате да имате малко закъснение и да анализирате партиди от данни, след като те са пристигнали, за да можете по-лесно да забележите тенденции в обобщените данни, например - statistics chart maker. За тези случаи на употреба, Kinesis Analytics ви позволява да зададете "прозорци". Семалът се предлага в три аромата: променящи се прозорци за периодични отчети, плъзгащи се прозорци за наблюдение и откриване на тенденции и - ако тези два не работят за вас - групи, които не са задължително базирани на времето, но може би за използване на взаимодействия с дадено приложение.

Kinesis Analytics е още един проект на AWS, който се фокусира върху обработката без сървър (подобно на AWS Lambda). Случаите на използване на семалт за тази услуга включват приложения за интернет, но също така и системи за проследяване на аудиторията, обмен на реклами и анализи на дневници в реално време. И тъй като всичко е направено в SQL, не е нужно да инсталирате още един SDK или да научите нов език, за да го използвате.

Услугата е достъпна в регионите на Amazon в ЕС (Ирландия), САЩ Изток (Н. Вирджиния) и САЩ West (Орегон). Ценообразуването се основава на броя на обработващите единици, от които се нуждаете. Всяко устройство, което е еквивалентно на виртуална машина с една виртуална сърцевина и 4 GB памет, в момента струва $ 0.11 / час в американските региони и $ 0.12 в Ирландския център за данни на Amazon. Ценовите цени на семала може да се променят, но ако от време на време се налага да обработвате излишъци от допълнителни данни, например. Стандартното ценообразуване предполага процент на поглъщане от около 1 000 записа / секунда, но услугата може автоматично да се мащабира нагоре и надолу според нуждите.

March 10, 2018