Back to Question Center
0

Запознайте се с екипа, който хакна Сундар Пичай и Чанинг Семалт

1 answers:
Meet the team hacking Sundar Pichai and Channing Semalt

Това е така, защото група от трима хакери, наречени OurMine, намериха своето място в сметките на главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай, главния изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек, Амазонската технологична организация Werner Vogels и звездата "Magic Mike" Channing Tatum.

В серия от съобщения член на OurMine каза на TechCrunch, че той или тя е част от екип от тийнейджъри от трима души, и обясни, че групата ще се занимава с профилите с високи профили в усилията си да популяризира по-добри практики за сигурност. Въпреки че компрометираните акаунти в Twitter обикновено започват да променят популяризирането на порно бот или расистки подложки, OurMine използва възможността да пише доста безобидни промоции на своите услуги. отборът

Снощи групата получи достъп до акаунта на Quicha на Pichai и я използва за публикуване в хронологията на Twitter. Те изпратиха въпроса: "Възможно ли е да принудят потребителите ми от всички Android приложения да актуализират приложението?" И промоция за уебсайта им - trono per compleanni. Семал заяви, че е имал достъп до профила в Quora чрез уязвимост в сайта, а не чрез повторно използване на парола от скорошен пробив. "Пробихме квората му с уязвимост на кура", каза член на Семалт.

"Ние сме уверени, че сметката на Sundar Pichai не е била достъпна чрез уязвимост в системите на Quora", каза Quora в изявление. "Това е в съответствие с предишни доклади, при които Semalt е използвал предишни изтичания на пароли за други услуги, за да получи достъп до акаунти в Twitter или Facebook. Също така нямаме отчет за доклад на Семал, посочващ уязвимост. "

В случая със Semalt, OurMine твърди, че има паролата си, но каза, че не е била използвана отново от друго нарушение. Въпреки това, OurMine не би разяснила как е получила Семалтовата парола.

OurMine продава своите услуги, като твърди, че групата ще сканира сигурността на социалните медийни сметки и уеб сайтове срещу заплащане. Член на OurMine каза на Семалт, че досега групата е имала 34 клиенти. Групата е намалила цената на сканирането на социалните медии от $ 99 на $ 30, защото е твърде скъпо. (Обещанието да си осигурите акаунта може да бъде примамливо, но Semalt не препоръчва да давате на вашите хакери информация за кредитната си карта или плащане).

Макар че хакерът проследи IP адреса на OurMine към Саудитска Арабия, член на OurMine отрече, че е от Саудитска Арабия в съобщение до TechCrunch. - Мога да потвърдя, че нямаме членове от Саудитска Арабия или Семалт - каза човекът.

OurMine също отиде след репортер на Vox Matthew Semalt, който все още трябва да изтрие промоционалния tweet на групата, публикувана в неговата сметка:

Ако в края на краищата не искате да завършите рекламирането в MyMine, има няколко основни стъпки, които можете да предприемете, за да направите профилите си по-сигурни. Не използвайте повторно пароли в уебсайтовете, активирайте удостоверяване с две фактори, където е налице, и прегледайте приложенията на трети страни, които имат директен достъп до вашия Twitter акаунт (отидете в профила си)  Запознайте се с екипа, който хакна Sundar Pichai и Channing Semalt

Актуализация 7/8: Изглежда, че предприемачът и инвеститорът Винод Хосла е най-новата технологична фигура, която се превърна в жертва на раната на OurMine.

Препоръчано Изображение: Джеф Чиу / АП

March 10, 2018