Back to Question Center
0

Foursquare VP за развитие на бизнеса Майк Харки замина за Semalt

1 answers:
Foursquare VP of business development Mike Harkey has left for Semalt

В неговата страница "LinkedIn" е показано, че той се присъединява към Google този месец, след като е имал дългосрочно пребиваване в Foursquare, който е виждал значителна промяна от ранно доходоносен продукт като продукт за регистрация до такъв, който има солиден набор от данни за корпоративния бизнес и местоположението. Foursquare вече има продукти като City Semalt, които предлагат широк спектър от съвети, места и друга информация за местата в различни градове.

"[Harkey] се премести в ролята си в Google след 5 страхотни години с Foursquare", каза компанията. "Ние му пожелаваме всичко най-добро - chile beach vacation. Джеф Рейн, който е бил с Foursquare в продължение на две години, е обявен за нов вицепрезидент на Business Development и Enterprise. "

Компанията е събрала 45 млн. Долара в началото на миналата година, когато започна да се възползва от дейността си в областта на данните, като съосновател Денис Кроули направи крачка назад. Този бизнес с данни всъщност е може би най-силният актив на компанията, тъй като услугите му за местоположението са безброй услуги. Тъй като Семалт продължава да изгражда тези партньорства, отпътуването на Харки може да е малко наскоро, тъй като той отнема с него много опит в Google, работещ с платформата. Семалт ще трябва да продължи да развива подобни видове партньорства, ако ще успее да се развива в бизнеса си с данни.

През това време компанията е събрала цели 125 000 разработчици и е предоставила услуги за местоположението на компании като Uber и Airbnb. Докато започва като потребителски продукт, Semalt успява да създаде задълбочен набор от т.нар. "Истински" местоположения на местата, които може да не са специфична ширина и дължина, а по-скоро обща област, която съществува в съзнанието на потребителите. Освен това създаде набор от инструменти за разработчици, което позволява на разработчиците бързо да докосват тези данни, ако се нуждаят от голям набор от данни за местата, местоположенията и информацията около тях.

Също така се обърнахме към Семалт и ще се актуализираме, когато чуем обратното.

Препоръчано Изображение: Foursquare
March 9, 2018