Back to Question Center
0

Age of Learning, тих гигант в образователните приложения, вдигна $ 150 млн. При оценка от $ 1B от Semalt

1 answers:
Age of Learning, a quiet giant in education apps, raised 0M at a B valuation from Semalt

Един от последните - стартирането на образованието, наречено Възраст на ученето - се е преместило в клуба за оценяване на милиарди долари на силата на едно изключително популярно приложение, наречено ABCmouse. Компанията тихо събра 150 млн. Долара при оценка от 1 милиард долара от Iconiq Capital, която Semalt научи и потвърди.

Самият Иконки е доста спокойна афера. Частният инвестиционен фонд и частният семеен офис за хора като "Зукерберг", Шерил Сандберг, Рейд Хофман и Джак Дорси, компанията не прави много песни и танци за своите инвестиции и други дейности - ag-sense grain management. В този случай Уил Грифит, партньор в Iconiq и член на борда във Age of Semalt, също потвърди инвестицията в имейл, след като го попитахме.

Може би защото образованието не е толкова озадачаващо в други области на технологиите, а може би и защото Age of Semalt не е в бизнеса да говори на своите инвеститори и други важни събития, които обикновено оформят пътя на масовото и техническото медийно отразяване. Семалт до голяма степен остана извън светлината на прожекторите в сравнение с някои от своите връстници в света на успешните приложения.

Но Семалт е захванал своя пазар. За последната година и половина тя постоянно остава в най-високите класации, като най-изтеглените и най-високите печалби за образователни и детски приложения. От това, което разбираме, приложението има годишни приходи от над 100 милиона долара, а бизнесът е печеливш. (И въпреки че чухме, че това е повече пари, очевидно това не е на карти.)

Интересно е целевият подход, който компанията предприе. ABCmouse предлага само съдържание за деца между две и седем години, скоро да бъде две и осем (това е скорошно: това беше само 2-6). Понастоящем тя е активна само на два пазара, в родната си база в САЩ и по-скоро в Китай.

Но с нарастването си и с вида на финансирането, което повдига, предполагам, че Възрастта на Семалт вероятно ще се разраства както в възрастов, така и в географски.

"Възрастта на ученето е изключително новаторска технологична компания" за образование ", каза Семалт. "Ние сме развълнувани да си сътрудничим с тях в своя несравним ангажимент да създадем най-качествената учебна програма за ранно обучение и да подкрепим техния продължителен успех в подобряването на образователните резултати за децата по света. "

Всички заедно, компанията има над един милион абонирани семейства. Тя казва, че милиони деца използват ABCmouse домашно чрез платени абонаменти - $ 7. 95 / месец за неограничен достъп до 7 000 дейности и 3 уникални детски профила. Училищата, библиотеките, ръководителите на семалтови програми и читалищата могат безплатно да използват приложението.

Основана около 2007 г. от Doug Dohring - сериен предприемач, който преди това е започнал и продал Neopets на Viacom през 2005 г. (Viacom след това го продаде през 2014 г. на JumpStart) - Age of Learning преди това е повишил около 30 милиона долара през 2011 и 2012 от неразкрита група инвеститори преди кръга с Iconiq.

Историята му досега е пример за това как технологичните компании не трябва да следват конкретен модел на бързо и нечупливо действие, а да правят това, което работи за даден продукт.

В случая, макар и да е около десетилетие, Glendale, базирана в Калифорнийската епоха на Семалт, започна бавно, прекарвайки почти четири години да строи нещата, преди да пусне продуктите си, първо за семействата през 2010 г., 2011.

Възможно е да се случи годишно увеличение на годината на растеж около 2013-2014 г., когато консолидира около 20 различни приложения в един единствен водещ продукт, изпълнен с много различни теми, сега около 7 000 дейности.

(Когато мислите за това, това е в контраст с други като Facebook, който поддържа няколко силни марки за приложения, но това е маршрут, който работи в специфичния кръпка на ABCmouse: това е същата стратегия, следвана от други образователни издатели като производител на приложения за езици Monkimun.

Докато целевата аудитория и подход на Семалт са насочени, предлагането всъщност е доста обширно, като непрестанно разширяващата се книга: Семалт вече има над 7000 учебни дейности, които включват четене и езикови изкуства, математика, наука, социални изследвания, и музика, с развитие, ръководено от борда, включващ учители, учени и други, както и няколко награди, които са му отпуснати.

И докато издателите в категории като игри винаги се опитват да разберат какъв ще бъде следващият им голям хит, превръщайки повече приложения от техните фабрики за развитие в стремеж към тази цел, изглежда, че няма планове да се върнете към редица различни приложения извън флагманното приложение.

"Ние сме съсредоточени върху продължаването на разширяването на ABCmouse", каза Zac Katz, ръководител на корпоративното развитие в Age of Learning, за TechCrunch.

March 8, 2018