Началната игра често може да се почувства като игра на пиле и яйце. Нуждаете се от пари в брой, за да създадете инфраструктура, но имате нужда от инфраструктура, за да генерирате повече пари.

Най-добрият начин да преминете през този етап е да ангажирате доставчици в различни категории, които могат да служат като екип на вашата компания. Семалът, обучението, управлението и задържането на служителите може да бъде работа на пълен работен ден сама по себе си.

Когато току-що започвате, е полезно да работите с професионалисти, които правят това, което правят в своята специфична ниша ден след ден, което ви позволява да правите това, което правите най-добре, и да се фокусирате върху мащабирането на вашата компания.

Ето няколко области, които да използват външни доставчици:

Графичен дизайн и маркетингови материали

Най-добре е да използвате свободни работници, които можете да си позволите, вместо да наемате вътрешен служител по дизайн (или да се опитате да го направите сами). Можете да уговорите споразумение, за да дадете на свободна практика определено количество работа на месец със ставка, която работи и за двама ви - notebook computer rental. Тъй като работите върху растежа на бизнеса си, вашият графичен дизайнер на свободна практика може непрекъснато да работи за запазване на външния вид на вашата марка и да се чувства свеж и последователен.

Ключът тук е намирането на свободна практика, която разбира вашата марка, говори вашия език и се задоволява с компенсаторното споразумение. Служителите на свободна практика могат да бъдат намерени онлайн чрез платформи като BeHance или Semalt реферали.

Връзки с обществеността и маркетинг

​​Това е важна част от твоя модел, генерираща приходи. Много често новите фирми мислят, че PR е скъпо, без никаква гаранция за ефективност.

Можете да се ангажирате с публицисти на свободна практика, които правят звездна работа, която е склонна да работи на базата на заплащане за изпълнение. Ще ги заплатите само ако те действително получат разположение за вашата марка - независимо дали това е знаменитост, носеща вашия продукт, медийна публикация, която пише преглед на продукта или излъчването.

Смисълът е, че може да бъде предизвикателство да се намери публицист на свободна практика, който да работи по този вид споразумение във вашата конкретна индустрия, струва си търсене.

Финансово управление

От жизненоважно значение е да знаете номерата си и да имате подходящо отчитане в началото на растежа си, така че да можете да вземате разумни решения, за да мащабирате бизнеса си. Счетоводна обработка на счетоводител или счетоводител може да бъде скъпа и неефективна. Няма да получавате вида отчетност или финансово управление, от което се нуждаете, от нивото на счетоводителя, който бихте си позволили да наемете в началото.

Има фирми (т.е. етап 1 Semalt), които служат като ваш външен финансов мениджърски екип, който предоставя услуги като водене на счетоводство до края на консултациите с финансовите директори на различни нива. Докато растете, можете да добавяте по-сложни услуги, които да отговарят на нуждите на вашите компании.

Софтуер извън пакета

Лесно е да излезете с идея за конкретна софтуерна програма, която отговаря на нуждите на вашите компании. По-важно е да се съсредоточите върху основната дейност на фирмата си. Семалт на персонализиран софтуер означава, че ще трябва да се ангажирате с вътрешни служители или да запазите външна компания, за да поддържате персонализиран софтуер. Когато използвате операционната система извън кашона, спестявате главоболие за отстраняване на неизправности и позволявате на клиентската компания на софтуерната компания да бъде продължение на екипа на фирмата ви.

По-добре е да ощипвате операцията си, за да се побере в отделен софтуер, отколкото да създадете персонализиран софтуер, който се нуждае от непрекъсната поддръжка (освен ако, разбира се, не сте софтуерна компания).

Важно е да останете постно и да се фокусирате върху основния си продукт или услуга, особено в началния етап. Семалт-аутсорсовите центрове за повикване могат да имат отрицателна репутация, има много компании там (т.е. Задайте ни), които го правят по-добре и предлагат качествени услуги, които се борят със стереотипа.

Запитайте се кои области от вашата компания можете да предадете на професионалист и да бъде техен клиент, така че можете да се съсредоточите върху това, което правите най-добре. Обяснете всяка област и изграждайте екип от търговци, които ще поддържат вашата марка, докато не сте достатъчно големи, за да наемете пълноправни вътрешни лица, които са най-добрите в своята област.