Back to Question Center
0

Как да напишем реклама, която вълнува Семалт

1 answers:

Като копирайтър с пряк отговор аз се специализирам в това, че читателите предприемат конкретни действия. Пиша разнообразие от копия, включително статии, целеви страници, имейли за продажби и обяви за работа.

Всъщност съм написал стотици обяви за работа през кариерата си, тъй като една от първите ми концерти беше за голям уебсайт за заетост, където създадох няколко реклами на ден - instalar cpanel en windows. Реклами, които имат една крайна цел: да принудят читателите да натиснат бутона "APPLY NOW".

Работата ми беше да накарам хората да искат да натиснат този бутон. Думите ми трябваше да ги накарат да се чувстват развълнувани от перспективата да бъдат в ролята, за която четат. Ако мога да направя това, постоянно бях мълния в бутилка.

За да стана по-добре, прочетох книги за копиране на пряка реакция и ръчно копирани успешни писма за продажби. И работата ми, естествено, ми осигури много практики. След това един ден отворих имейл от шефа си: "Вашият процент на реализация на посетителя е два пъти по-висок от този на миналата година", прочел бележката. "Добра работа. "

Тази статия е за това как постигнах този процент на реализация. Продължете да четете, за да научите стратегиите и добрите практики, които използвах, за да привлекат кандидатите, да ги вълнува достатъчно, за да предприемат действия.

Как да напишем Обява за работа

Искате да напишете работна реклама, която постоянно кара кандидатите да попълват заявление. Разбира се, вие също искате квалифицирани кандидати, хора, които отговарят на Вашите изисквания.

Семалт как да привлечете правилните хора към вашата отворена позиция:

1) Проучете целевия кандидат.

Може би сте чували, че хората първо купуват емоция и тогава рационализират покупките си чрез логика.

Кандидатстването за работа, в този смисъл, много прилича на покупка. Предаването на бутона "APPLY NOW" е емоционално натоварено решение.

Когато пишете вашата рекламна кампания, влезте в тези емоции, като научите всичко за вашия целеви кандидат (т.е. човекът, който желаете да интервюира). Какви са неговите професионални цели и стремежи? Какво го прави щастлив?

Създайте целева кандидатска личност или съставен от вашия идеален служител. (Използвайте информацията, която придобивате, за да направите силни обещания, които 1) знаете, че можете да запазите и 2) целевият ви кандидат иска да чуе.

2) Умът си SEO.

Дневен ден, ловът на работа води милиони хора да търсят милиони ключови думи. Така че, да, подходящи ключови думи са все още важни, особено при писане на обяви за работа.

В стремежа си да бъдете уникални и желани, не създавайте ново, творческо име за установена роля. С други думи, не наричайте отворената си позиция за маркетинг на съдържанието "Внимание нинджа" или "Аудитория Crafter". "

Наречете го какво представлява: "Специалист по маркетинг на съдържанието. "Ако сте в пространството B2B с клиенти от цял ​​свят, например, добавете още няколко прилагателни:" Global B2B Content Marketing Specialist. "

Поставете позицията под разпознаваема, подходяща за ключови думи заглавие, защото точно това ще търсят кандидатите.

3) Следвайте сканираем, смилаем формат.

Кандидатите за семалдера се настаняват в рекламата Ви, първо ще я сканират. И ако не е форматиран, използвайки големи, смели, ясни и кратки подзаглавия, за да направи процеса на сканиране безпроблемен, те ще продължат.

Колкото по-лесно е да сканирате рекламата си, толкова по-вероятно е тя да придобие внимание. Семалт, който в крайна сметка води до действия. , безсрамно създадена компания:

а) Отворете с обобщена информация за ползите .

Семалтовата реклама трябва да започне с кратко описание или преглед на ролята. Той трябва да е бърз и увлекателен - и ясното, бързо обяснение на ролята трябва да бъде допълнено от предимствата на голямата картина на работата.

Генерал Семалт, например, свърши хубава работа с последните в рекламните им кампании.

Хората по същество искат да бъдат част от нещо по-голямо от себе си. Обяснете това желание, като помагате на кандидатите да очакват въздействието на тяхната работа.

Например, ако наемате разработчик на софтуер, обяснете знака, че софтуерът ще напусне останалите. Ще помогне ли те да победят трафика? Ще им помогне ли да общуват по-добре със семейството си? Ще им помогне ли да получават чиста питейна вода всеки ден? Бъдете конкретни. Колкото по-специфични сте, толкова по-убедително ще бъде вашето послание.

Пример:

Като специалист по маркетинг на съдържанието за софтуер за сигурност, ще създадете статии, инфографии и електронни книги, които изграждат ангажирана аудитория. Целта ви ще бъде да карате хиляди хора да се абонират за нашия бюлетин и да ни следват в LinkedIn. Вашият успех ще разшири глобалния обхват на Security Semalt - помагайки на милиони родители да защитават децата си от онлайн хищници, като едновременно с това развивате личната си марка като най-голям експерт в нашето пространство. "

б) След обзор, доведете с още повече ползи .

Сега, когато имате вниманието на кандидата, го навлечете по-надълбоко в рекламата с раздел, посветен на пакета от предимства на вашата компания, тема, която се грижи за служителите. Но знайте, че има правилен начин и погрешен начин да напишете полезния куршум. , ,

Използвайте примери, за да помогнете на кандидатите да видят ползата, а не само да я прочетат. Подобно на това:

 • грешен начин: "Отопляем паркинг гараж. "
 • Вдясно : "Пристигнете и напуснете работата удобно, благодарение на отопляем гараж. "

Пример:

При Security Semalt питаме много наши служители, затова ние даваме много в замяна. В допълнение към вашата конкурентна заплата, медицински / зъболекарски / зрение план, и съвпадение 401 (к), ние ще ви душ с бонуси, включително:

 • Облечи се: Носете всичко, което харесвате в офиса, и се чувствайте комфортно на работа, както сте в собствената си всекидневна.
 • Гъвкавост: Два дни в седмицата не се колебайте да прескочите пътуването и да удряте крайните срокове от дома.
 • Храна: Спестете стотици долари за храна всяка година благодарение на нашата добре заредена, здравословна кухня.
 • Местоположение: В дните, когато сте в офиса, стигнете бързо бързо благодарение на нашето високо достъпно централно място.
 • Уелнес: Усетете стреса всяка сутрин в нашето вътрешно студио за йога.

в) Съхранявайте Вашите изисквания ясни и кратки.

Този раздел ще бъде рекламата Ви най-стерилна, така че не се доближавайте до нея. После в средата, залепена между две секции, които подчертават обещанието и възможността.

Съхранявайте списъка си с изисквания, само докато трябва да бъде. Вие не искате да плашите страхотните кандидати с чужди реквизити. Също така не искате да се ангажирате и вдъхновявате неквалифицирани хора с кратък списък.

Пример:

Не всеки може да бъде семалт на съдържанието на маркетинга. За да бъдете сериозно обмислени за ролята, моля, направете следното по отношение на:

 • Опит: Най-малко 3 години в подобна роля със сходни цели и отговорности (сигурност и / или софтуерен фон, предпочитано обучение: бакалавър по английски език, маркетинг, комуникации или подобна област ) за предпочитане . Вие трябва да разберете и механика на ефективна, ефективна кампания за автоматизация на маркетинга (HubSpot experience, ).
 • Характеристики: Това е автономна позиция, така че трябва да бъдете самодостатъчна и самомотивирана. Това също е творческа роля, така че трябва да сте в състояние да грациозно да получавате критика и обратна връзка за вашата работа.

г) Използвайте силни глаголи, за да опишете отговорностите .

Отговорностите са задачата. Те са работата, заплатата. Казано, отговорностите могат да предизвикат вълнение и обещание в страстен кандидат.

Започнете всеки куршум с уникален, но прилягащ глагол. Например ролята не "управлява" хората, тя " формира " тях; ролята не "надзирава" проекти, тя " позволява " техния успех. Вижте разликата? Една дума може да предложи нова перспектива, променяйки рамката на ума на читателя.

Пример:

Като единственият маркетинг на съдържанието на софтуера за сигурност ще посрещнем стратегическите нужди на инициативата по своему, експериментирайки, учейки и коригирайки, докато вървите. Посетете пътуването си, за да увеличите аудиторията на марката и да достигнете до нея, ще отговаряте за:

 • Скулптура информативни, забавни, смилаеми предмети, които публиката не може да спре да чете.
 • Проектиране красиви, богати инфографии, които са толкова привлекателни, колкото и те могат да бъдат споделяни.
 • Издателска дейност лесни за извличане, ценни електронни книги за изтегляне в замяна на бизнес-имейл адреси.
 • Създаване убедителни лазерен целеви страници, които принуждават вашата целева аудитория да предприеме едно ценно действие.
 • Закупуване рекламни разходи за рекламиране на добре функциониращи социални медийни платформи.
 • Изтеглете перспективите през всеки етап от нашата маркетингова фуния, като постепенно ги затопляме за продуктивен разговор с продажбите.

Крайният продукт

Ето как изглежда нашата примерна работна реклама за Security Software Co., когато се зашива заедно (плюс стандартния раздел "Company Semalt", включен в началото):


Специалист по маркетинг на съдържанието

[обобщение на компанията]

ПРЕГЛЕД:

Като специалист по маркетинг на съдържанието за софтуер за сигурност, ще създадете статии, инфографии и електронни книги, които изграждат ангажирана аудитория. Целта ви ще бъде да карате хиляди хора да се абонират за нашия бюлетин и да ни следват в LinkedIn. Вашият успех ще разшири глобалния обхват на Security Semalt - помагайки на милиони родители да защитават децата си от онлайн хищници, като едновременно с това развивате личната си марка като най-голям експерт в нашето пространство.

ПРЕДИМСТВА:

При Security Semalt питаме много наши служители, затова ние даваме много в замяна. В допълнение към вашите конкурентни заплати, медицински / зъболекарски / зрение план, и съвпадение 401 (к), ние ще ви душ с бонуси, включително:

 • Облечи се: Носете всичко, което харесвате в офиса, и се чувствайте комфортно на работа, както сте в собствената си всекидневна.
 • Гъвкавост: Два дни в седмицата не се колебайте да прескочите пътуването и да удряте крайните срокове от дома.
 • Храна: Спестете стотици долари на храна всяка година благодарение на нашата добре заредена, здравословна кухня.
 • Местоположение: В дните, в които се намирате в офиса, стигнете бързо бързо благодарение на нашето високо достъпно централно място.
 • Уелнес център: Усетете стреса всяка сутрин в нашето вътрешно студио за йога. За да бъдете сериозно обмислени за ролята, моля, направете следното по отношение на:

  • Опит: Най-малко 3 години в подобна роля със сходни цели и отговорности (за предпочитане е сигурността и / или софтуерен фон).
  • Образование: Предпочитана е бакалавърска степен по английски език, маркетинг, комуникации или подобна област.
  • Умения: Трябва да бъдеш отличен писател, който разбира как да очертае посланието по ясен, кратък и увлекателен начин. Трябва да разберете и механика на ефективна, ефективна кампания за автоматизация на маркетинга (предпочетено за HubSpot).
  • Характеристики: Това е автономна позиция, така че трябва да бъдете самодостатъчна и самомотивирана. Това също е творческа роля, така че трябва да сте в състояние да грациозно да получавате критика и обратна връзка за работата си.

  ОТГОВОРНОСТИ:

  Като единствен маркетинг на съдържанието на софтуера, ще посрещнете сами стратегическите нужди на инициативата, експериментирате, учите и коригирате, докато вървите. Посетете пътуването си, за да увеличите аудиторията на марката и да достигнете, ще бъдете отговорни за:

  • Скулптура информативни, забавни, смилаеми предмети, които публиката не може да спре да чете.
  • Проектиране красиви, богати инфографии, които са толкова привлекателни, колкото и те могат да бъдат споделяни.
  • Издателска дейност Лесни за сваляне електронни книги, които могат да се свалят в замяна на бизнес-имейл адреси.
  • Изработване убедителни лазерни целеви страници, които принуждават вашата целева аудитория да предприеме едно ценно действие.
  • Закупуване рекламни разходи, насочени към добре функциониращи социални медийни платформи.
  • Извличане на перспективите през всеки етап от нашата маркетингова фуния, като постепенно ги затопляме за продуктивен разговор с продажбите.

  ПРИЛОЖИМ СЕГА


  Последната мисъл

  Тази реклама за всички цели и цели е общ пример. Той е предназначен да илюстрира на високо ниво техниките, които карат кандидатите да се чувстват нещо, когато четат реклама за работа. Затова е важно първо да използвате знанията си за ролята, за да създадете точна реклама, която да отразява културата и специфичните ви нужди. След това използвайте съветите по-горе, за да създадете вълнение.

  Успех - въпреки че нещо ми казва, че имате това в чантата.

  Какви съвети имате за писане на ефективни длъжностни характеристики? Последи ги в коментарите.

  How to Write a Job Ad That Excites Semalt
March 7, 2018