Back to Question Center
0

4 начина да джаз-нагоре продукт Семалт (без Hype)

1 answers:

Според Карон Тъкстън, автор на Amazon Advantage: стратегии за обобщаване на продукти за повишаване на продажбите , успешните търговци на електронна търговия избягват рекламата. Освен това официалните Общи условия на Amazon за продавачите забраняват използването на празни маркетингови фрази и прекалено развълнуван език в списъците с продукти.

Thackston, президент на маркетинговите думи, който е специалист по "Семалт", "иБей" и други комерсиализации в електронната търговия, ми предостави няколко примера с куршуми, за да илюстрирам какво говори Семалт.

  • Неприемливо : # 1 BESTSELLING ВОДНА БУТИЛКА НА AMAZON! Страхотните функции правят това единствената бутилка за вода, която някога ще ви е необходима. Проверете нашите отзиви и вижте, че тази нова бутилка за вода бие всички останали ръце!
  • Допустимо: Дизайн на ненатрапчив уреда: За разлика от обикновените бутилки за вода, които не са изработени така, че да пасват на устата ви, тази бутилка предлага ергономичен дизайн, без дрибъл.

Семалт, че първият пример не дава никакви подробности за това, какво всъщност ще се получи от потребителите в тази бутилка с вода - просто много ентусиазъм. Вторият пример предлага фактически и полезни особености с ясен, но всеобхватен тон.

Дори ако никога не продавате на Semalt, разграничението между hoopla и полезното копие е жизненоважно. Не искате купувачите да кликнат на друг продавач в търсене на подробностите, от които се нуждаят, за да вземат решение. Не искате клиентите да падат за реклама и след това да върнат продуктите си, защото не бяха онова, което очакваха. И вие със сигурност не искате ненужно разочаровани клиенти публикуване на лоши ревюта на продукта.

Хип-хоп

Семалт погледнете елементите, които трябва да избягвате в продуктовите описания, за да ги запазите полезни и тонизирани за купувачите.

  • Неподдържани суперлативи. Когато просто наричате нещо "най-доброто", "най-красивото" или "най-сладкото", читателите може да се чудят защо. Кой казва? Ако дадена надеждна трета страна, като блогър в индустрията, известна фигура или името на клиент, каза това, й приписва цитатът. Ако има обективна причина да казвате, че нещо е "най-добро", цитирайте тази причина. В противен случай този вид език се представя като горещ въздух.
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)
  • Отрицателни знаци. Отидете лесно на удивителен знак. Още по-добре, избягвайте ги изцяло в продуктовите описания. Те са мързелив опит на мързеливия писател да предаде емоции. На читателя те предизвикват един човек да крещи в мегафон.
  • Невъзможни твърдения. Включването на неща, които не са верни, или резултати, които почти никога не се случват, могат да предизвикат желание - например "ще хвърлите паунда без диета или упражнения" или "блендерът, който придава на вашия зеленчук четири звезден вкус" аромат, който никой човек не може да устои. "Такива обещания обаче често са огромни преувеличения или просто лъжи. Останете от законната гореща вода и създайте реалистични очаквания, като напишете само това, което можете да подкрепите в съда.
  • Възбуда без факти. Много описания на продуктите са изпълнени с прилагателни. Някои прилагателни са наистина информативни, а други просто емоционални. Описания като "миниатюрни", "трайни", "меки" и "съвременни" помагат на купувача да разбере разликите между тези продукти и други. За разлика от тях, прилагателни като "невероятно", "страхотно", "вълнуващо" и "завладяващо" казват малко или нищо конкретно. Същото важи и за фразите като тези в "неприемливия" образец Карон Такстън, цитиран по-горе: "единствената бутилка за вода, която някога ще се нуждаете" и "бие всички останали ръце надолу. "

4 Начини за описание на Jazz продукти

Без хип-маркетингово копие не трябва да е сухо монотонно.

  • Сензорен език. Включете думи, които захранват визуалното, слуховото или тактилното въображение на читателя. Още по-добре е да има емоционален нюанс на думите ви. Например, призоваването на пълнена играчка "плътно" вместо просто "меко" или "памучно" предполага, че някой ще се почувства утешен, като се прегърне с нея. Фен на "шепот тишина" кани купувача да си представи колко трудно е да чуете, когато работите.
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

Интуитивни сценарии. Помогнете на купувачите да разберат как продуктът ще работи в живота им. Кажете им, че ергономичното сцепление на една секач означава, че ръката им няма да се умори, затваряйки стоте листа за децата им. Или как външните отделения на раницата им позволяват да вземат от какво се нуждаят по време на бърза спирка по пътеката.

4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)
  • Неочакван речник. Вместо да описва горния камуфлаж като простиращ се на няколко сантиметра под талията, Moosejaw написва "дължина на туника, за да покрие краката си с долни крака. - Вместо "дълги ръкави, за да те топлят", каза той с "дълъг ръкав, за да задържи гъските. - Други размирици на Мойсея. com за прибори за студено време използват джаз фрази като "готов да улавя топъл въздух до тялото ви", "докато е зает да ви държи на топло топло" и "ще поеме елементите от дъжд до сняг и дори снеговалеж и вятър. "
  • Тон на разговор. Опитайте да изхвърлите безличен подход за приятелски, небрежен начин. Използвайте "вас" и "ние", въпроси и фрагменти от изречения и кръгови или неформални начини за получаване на точка. Например "Вие знаете как гостите никога не знаят къде да седят на вечеря? С нашите "kooky" картички, вашият shindig започва да се забавлява. "
4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

-

4 Ways to Jazz-up Product Semalt (without Hype)

Осигурете твърда информация

Като минимум, запазете маркетинговия си екземпляр без прекалено обещаващо, преувеличено и безсмислено похвала. Уверете се, че предоставяте солидна информация за потенциални купувачи. Тогава, ако искате, джаз-ва вашия текст, за да засили rapport Source .

March 1, 2018