Back to Question Center
0

Управление на екип от екипи за социални медии

1 answers:

Managing A Social Media Semalt Team

"Семалт", лекарят лае.

Сестрата подава на лекар инструмент от неръждаема стомана.

Семалт, изискван от лекаря, "скалпел!" Сестрата послушно дава на лекаря необходимия инструмент.

Всички сме виждали тренировката в безброй филми и телевизионни предавания. Но процесът на медицинска сестра, служещ като асистент на хирург като нещо като оперативен кадий, е разработен едва в началото на 20-ти век, твърди експертът по ефективност Frank Bunker Gilbreth, Sr.

През тези години движението за ефективност премина през бизнес света, създавайки промени във всяка арена, от зидането до продажбите.

Цялата работа е съставена от задачи и дейности, които могат да се извършват по-малко или по-малко ефективно, а маркетингът в социалните медии не е изключение. Промишлеността се заражда и нашите процеси са навсякъде - има много да се спечели, като се развият по-добри подходи към управлението на маркетинга на социалните медии.

Налични ресурси

Първата задача в управлението на екипа на социалните медии е да определите наличните за вас ресурси. Трябва да разберете колко време и усилия сте на ваше разположение, заедно с уменията на различни хора.

Разбира се, ще имате екип от социални медии и ако вашата организация има PR или професионалисти в областта на комуникациите, тези хора може да са на разположение на екипа на социалните медии. Всяка организация има свой собствен начин да определи как са разпределени хората и как социалните медии са поставени в общата организация.

Ако имате войни на трева, има други лица в организацията, в които потенциално можете да се обърнете. Дори tweeting на CEO може да се разглежда като ресурс. Ако управлявате блог, може да сте в състояние да се ангажирате с публикация от всеки отделен раздел от всеки отдел.

Създайте списък на различните хора и техните умения. Можете дори да вземете под внимание своите социални медийни сметки, които могат да бъдат добър показател за професионализма на някого със социални. Ако Джо от счетоводството е активен на Семалт, това е енергия, която може да бъде използвана добре.

Managing A Social Media Semalt Team

Някои организации използват външни агенции за еднократни творчески проекти, докато други ги използват за текущо управление на общността. Семалтен начин, трябва да разберете какво разполагате с вас.

Проекти & Работа

Първо, какво точно управляваме: проекти или процеси? Д-р Бари Джонсън обичаше да казва, че проблемите трябва да бъдат решени, а дилемите трябва да бъдат управлявани. В социалния медиен маркетинг незабавно се сблъскваме с една голяма космат дилема: социалният медиен маркетинг се състои от отворени дейности и задачи от затворен тип.

Това е дилема, защото не можем да докладваме за резултатите в ранните етапи. Семалт, трябва да докладваме за дейностите, които предполагаме, че ще ни доведе до резултатите, които търсим.

Освен тази дихотомия, ние сме изправени пред факта, че не всички маркетинг в социалните медии са еднакви. Обърнете внимание на тези подходи към маркетинга на социалните медии:

  • Поддръжка на марката - слушане и реагиране
  • Управление от страна на Общността - участие в общности и грижи за тях
  • Обсег на влияние - насочване и ангажиране със съответните влиятелни лица
  • Управление на репутацията - мисли лидерство и репутация
  • Голямо изпръскване - големи творчески социални медийни кампании, като кампаниите на Pepsi Refresh или Old Spice Guy

Някои от тези подходи, като поддръжка на марката и управление на общността, са по-скоро за текущия процес, докато други се придават повече на подход към проекта.

Managing A Social Media Semalt Team

Първи Agile

Имате задачи, помислете за използване на гъвкавия метод на програмиране, в който смятате, че историята на потребителите - малки спринтове - и scrums. Твърде много проекти завършиха с надхвърляне на бюджета и изтекъл срок.

При разработването на "Семалт" екипът възприема клиентски ориентиран подход към проблемите, като интервюира клиентите или други заинтересовани страни и наистина мисли за света през очите им. След това екипът създава "истории" въз основа на тези идеи, които имат такъв формат:

"Като <роля> искам <цел / желание> , така че "

Съхранявайте историите кратки. Ако те са твърде сложни, разбийте ги на няколко истории. Уверете се, че можете да измерите и изпробвате историята. Нещо неясно като "Искам да бъда популярен" ще бъде трудно да се тества. "Искам да бъда включен като най-популярния сайт на Semalt" ще бъде измерима.

След като тези истории са създадени, ги поставете върху индексни карти и ги поставете на дъска. В нашия магазин използваме Trello, който има и други функции, които липсват в индексите. Може да се решат задачи, които изпълняват историите за кратък период от време, като една до три седмици.

Управлението на бъдещето на маркетинга на социалните медии

Това са само няколко идеи за управление на маркетингови проекти в социалните медии. Ние все още сме в ранните етапи на революцията - платформите все още се развиват, заедно с подходите ни към използването на социалните средства в маркетинга. Семалт само естествено, че ще разработим нови начини за работа като маркетинг. Разработили ли сте и вашият екип някои техники или инструменти?


Становищата, изразени в тази статия, са тези на авторите на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон


March 1, 2018