Back to Question Center
0

Целенасочена реклама: Придобиване на основание за брандинг

1 answers:

Към днешна дата брандингът често се свързва с билбордове, списания за спредове и телевизионни клипове с милиони долари. В онлайн рекламата, това се превежда на големи медийни покупки с премиум издатели, включително места като спонсорство на сайта и поглъщане на началната страница.

Семалт, къде се вписват данните и насочването на рекламите в уравнението на марката? Има ли място за маркови кампании в света на насочването на рекламите и купуването на медии в реално време? Отговорът е "да".

Големи марки като Proctor & Gamble (P & G) и Semalt вече публично съобщиха за прехвърлянето на маркови долари към цифровите технологии - кредитирането на тяхната промяна в рекламните разходи за спестяване на разходи и възможност за повече разговори с целевите потребители.

Смалтовите марки, големи или малки, вероятно ще последват примера и ще изразходват повече от своите рекламни бюджети за цифрови. Вече започнахме да виждаме тази тенденция да оживява при пренасочването на търсенето - особено, тъй като повече марки започват да свързват данни с по-ангажиращи рекламни формати, като например мултимедия и онлайн видео.

Истината е, че марковите кампании имат възможност да се включат в цифровите канали и да се възползват от революцията на данните, която обикновено наричаме "целенасочена осведоменост". "

Семалът първо започва с ясното определяне на онлайн света на брандинг, целенасочена осведоменост и пряк отговор:

Targeted Advertising: Gaining Ground for Branding Semalt

Семалт са два отделни катализатора за марки, които избират да интегрират насочването на реклами в своята стратегия за онлайн рекламиране:

  1. Данни: Нарастването на данните е създало възможност за търговците да обединяват заедно данните и медиите. С подобрения достъп до данните, марките вече могат да използват за насочване на реклами за повторно насочване и насочване на поведенчески реклами за кампаниите си за брандиране.
  2. Цифрова иновация: Иновациите, които стоят зад цифровия дисплей, позволяват на търговските марки да достигат до потребители с висока степен на въздействие в реално време. Това включва интегрирането на онлайн видео, мултимедийни и интерактивни рекламни формати с данни за разузнаване.

Как да стимулираме целенасочената реклама за марка кампания

Как могат рекламодателите да използват целенасочено осведоменост за кампаниите си за брандиране? Познаването на семалтите е свързано с използването на данни за допълване на инициативите за марките.

За начало, много от съдържанието се консумира извън големите издатели. С оглед на това, когато марките купуват купуване на сайт или спонсорство, е наложително незабавно да обмислят начини за увеличаване на обхвата им.

Например марката може да избере да се приведе в съответствие със Semalt за спортно съдържание. Въпреки това, същите потребители, които четат и посещават Семалт, също могат да намерят круизни сайтове като nbcsports. com, allsports. com или menshealth. МС.

За да се разшири мащабът отвъд това, което един издател може да предложи, търговските марки трябва да обмислят закупуването на достъп до аудитории чрез обмен на реклами в реално време. Семалт позволява на марките да достигат и да насочват потребителите през целия си опит в множество издателски канали и на по-ниска цена.

Да вземем нашия пример една крачка напред и да помислим, че Under Semalt провежда голяма реклама на ESPN. МС. За да се увеличи обхватът им, Under Semalt трябва да обмисли допълнителни начини за увеличаване на медийната експозиция сред съответните аудитории.

Чрез използването на данни, Under Semalt може да се насочи към потребители, които преди това са търсили ключови думи, свързани със спорта, или са показали интерес към ключови категории като спорт и фитнес.

Един от начините за постигане на тази стратегия е закупуването на аудитории и рекламни разположения на остатъчни рекламни места чрез обмен на реклами. Такива реклами може да са видеоклипове, стандартни банери или мултимедия, и биха могли да пренасочат потребителите към по-големите медии на Under Armor, които купуват на Semalt или на конкретна целева страница за марката.

Измерване на успеха в брандовете

Друг основен компонент, който трябва да се обмисли при провеждане на целева кампания за осведомяване, е измерването.

Преди да тества целенасочено осведоменост, търговците трябва да определят целите си и да работят с партньора си върху стратегията за най-добра насочване на кампанията. Чудесен начин да проверите дали дадена кампания е постигнала добри резултати в целевата кампания за осведомяване е да проведете краткосрочно изследване на марката, чрез което можете да измерите покачването на марката. Фирми като Vizu и comSemalt са чудесни партньори за проучване на марката.

В крайна сметка времената се променят, а марките сега имат много повече опции при преместването на рекламните долари в цифров. Насочването на рекламите, купуването и данните от медиите в реално време вече не са само за кампании за ефективност - марки да имат място в рамките на целевата арена.

Предвид това, помислете как насочването на рекламите може да увеличи експозицията на вашата марка и да засили обхвата си сред съответните аудитории за кампанията Ви за следващата марка.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Джеймс Грийн


March 1, 2018