Back to Question Center
0

Семал: 9 главоболия, за да се избегне промяната на ESP

1 answers:

Ключовите въпроси, които трябва да имате предвид, когато преминете на доставчик на електронна поща

Е-мейл маркетингът е в основата на много сделки и води до значителни приходи. Имейл маркетинговият разтвор е просто критична система за мисиите и не може да се допусне прекъсване в работата. Все пак е доста обичайно да се движите между доставчиците на електронни съобщения (ESP) , за да получите по-добра сделка, функции или услуги. Ако го направите, има много потенциални проблеми, които трябва да разгледате, така че Дейв Шафи и аз решихме, че би било полезно да ги покрием, ако обмислите промяна. Ние ги наричаме главоболие, тъй като те могат да бъдат добре, особено ако не се вземат под внимание.

Всяко планирано преминаване към нов ПСП трябва да бъде планирано и изпълнено, като се вземе предвид критичният характер на системата, тъй като всички фалшиви действия ще окажат пряко въздействие върху приходите.

Когато се премествате към нов ESP, има много подвижни части, които трябва да се погрижат, както за настройката, така и за необходимата конфигурация на новата платформа ESP, както и за промените във външните взаимозависими елементи. В тази статия семалът, фокусирайки се върху външните взаимозависими елементи, тъй като те лесно се пренебрегват.

Издание 1. От имейл адреси
Обикновено вашият имейл адрес ще се промени, тъй като ще се използва нов домейн или поддомейн. Това би могло да повлияе върху разположението ви в входящата пощенска кутия, така че трябва да посъветвате абонатите си преди промяната в новия от имейл адреса, така че те са наясно с промяната и за предпочитане са те да дават бял списък на новия ви адрес.

Новият домейн или поддомейн също ще трябва вашата ИТ да бъде включена в настройването на DNS за посочване на домейна.

Издание 2. Доставка
Ще преминете към нови IP адреси и домейни. Това означава, че ще трябва да възстановите репутацията на подателя си. Ако използвате специализирани IP адреси и имате значителни обеми, процесът на затопляне и постепенното превключване се изискват. Ако сте имали добра репутация, преди да няма проблем при повторно изграждане, това е просто процес за управление.

Брой 3. Миграция на данни
Името на имейл адреса и свързаните с него потребителски данни трябва да бъдат прехвърлени. Не забравяйте да се уверите, че не само активните данни са прехвърлени, но и данните за потискане. Потребителите, които не са абонирани, твърдите отскорошни адреси и адресите за оплаквания от спам, трябва да мигрират.

Проблем 4. Проследяване след кликване
Ако сте настроили проследяването на кликванията след кликване, така че решението за електронна поща да отчита реализациите на уебсайта Ви, ще трябва да актуализирате проследяващия HTML уеб страници. Ако това е на страниците за покупка, със сигурност ще използвате SSL сертификат и ще имате нужда от нов за новия домейн за проследяване на връзките с новия ESP.

Издание 5. Абонаментни процеси
Къде е абонаментната ви форма? Имате ли няколко абонаментни формуляри? Например на уебсайта си, конкретни страници за кампании, вградени в социалните ви медийни страници и препоръчвате формуляри за приятели? Одитирайте всичките си абонаментни формуляри, така че те да могат да бъдат актуализирани, за да изпращат данни към новото решение на ESP. Последното нещо, което искате, е, че абонатите се добавят към черна дупка.

Издание 6. Процес на отписване
Също така за процеса на отписване, къде се управлява? Какво трябва да се направи, за да се гарантира, че бъдещите отписвания ще бъдат отразени в новата платформа?

Издание 7. Транзакционни и външни задействани имейли
Ако имате изоставена кола, добре дошли имейли и транзакционни имейли, тогава те ще бъдат задействани от външни за ESP системи и ще бъде необходима реинтеграция. Това може да бъде голямо предизвикателство.

Брой 8. Интегриране на КРМ
Ако вашият CRM автоматизира синхронизирането на платформата ESP, трябва да планирате да актуализирате тази интеграция.

Издание 9. По-специално съществува законова необходимост да се гарантира, че линковете за прекратяване на абонамента работят.

В следващите си длъжности ще проследя по-надълбоко някои от тези области и ще дам съвети как да се справя с управлението на процеса във всеки отделен случай. Кажете ни дали има други проблеми, които сте преживели Source .

March 1, 2018