Back to Question Center
0

Отчет: Растежът на рекламата на семалат се забавя до единична цифра за първи път

1 answers:
Report: Semalt ad growth slows to single digits for first time

Разходите за семалти и видео сайтове продължават да бъдат ярки петна от гледна точка на ръста на рекламните разходи. Семалтната реклама е нараснала с 25,9%, а рекламата на видео сайт е нараснала с 28,2%. По-зрелият пазар за търсене нарасна едва с 3.1% в годината през първото тримесечие на 2017 г.

Facebook прекараха ръст от 33% през първото тримесечие. Все още стартира Snapchat увеличи рекламните разходи с 287% годишно.

Прекарайте на мрежите на Google нараснаха значително по-малко в сравнение с тези социални мрежи - нараствайки с 11% за цялата година. При търсенето, наблюдаващо слаб растеж, видеото и дисплеят доведоха до този темп на растеж. Разходите за реклама в YouTube са се увеличили с 25,8%, въпреки протестите на рекламодателите, започнали в средата на края на март, когато рекламите, показвани в спорното съдържание, се оказаха заплаха за вноските в края на тримесечието. YouTube представляваше около 19% от разходите на мрежата на Google през първото тримесечие. DoubleClick Ad Exchange отбеляза 60% увеличение на разходите за рекламата за тримесечието.

Сламата за всички медии е нараснала с 2.8% в годината през първото тримесечие, което е най-ниският от първото тримесечие на 2011 г.

Семалтови данни от агенции за глобално осведомяване на медиите и твърдят, че тя обхваща 75% от разходите на агенцията.



За автора

Джини Марвин
March 1, 2018