Back to Question Center
0

Как да разработим интегрирана платена семалтова и SEO стратегия за електронна търговия

1 answers:

Примери и най-добри съвети за това как да постигнете максимален обхват на вашия дигитален маркетинг с интегриран подход на НПК и SEO.

Когато става дума за дигитален маркетинг, рекламата и оптимизирането на търсачките (SEO) са плати за клик (НПК), може би са две страни на една и съща монета. Семалт, твърде често компаниите ще се съсредоточат върху един за сметка на другия.

В ClickThrough Marketing ние предлагаме интегриран дигитален маркетинг подход. Посредством широкомащабни сайтове за електронна търговия научихме значението на комбинирането на дейностите на НПК и SEO, за да получим по-голяма интуиция за клиентите и пазара, както и да рационализираме собствените си вътрешни дейности.

How to develop an integrated Paid Semalt and SEO strategy for e-commerce

Тук разглеждаме четири начина, по които НПК и SEO могат да работят заедно, за да постигнат по-добри резултати навсякъде.

1. Намиране на възможности за SEO с данни от НПК

Има много начини, по които НПК може да подкрепи SEO и дигиталните търговци трябва да проучат начините за интегриране на платеното търсене в стратегията си за SEO. Препоръчваме следното:

 • Споделяне на данни за ключови думи - Поради липса на предоставяне, екипите за SEO вече не могат да съобщават кой срок е довел потребителя до даден сайт по електронен път. Въпреки това специалистите по SEO могат да използват "Отчети за заявки за търсене" от AdWords, за да определят кои ключови думи да дават приоритет при генерирането на съдържание, насочено към потребителя. Това е особено ценно, когато пишете описания на продукти или страници с марка за клиенти на електронна търговия. Използването на отчета за заявките за търсене позволява на специалистите по SEO да разпознават кои термини за търсене са тенденции и да приспособяват съдържанието на страницата към тези условия. Например вашият екип по SEO може да е използвал отчета за заявки за търсене, за да намери популярни заявки "Как да . ", за да произвежда творческо съдържание, като например инфографии и електронни книги. Възможно е дори да има възможности за създаване на нови целеви страници или разширени целеви страници от преглед на данните за ключови думи на НПК, съсредоточаващи се върху импресиите, кликванията и продажбите.
 • Ремаркетинг - Специалистите по SEO могат да използват ремаркетинг на PPC, за да поддържат произведеното от тях творческо съдържание. Например, дадена фирма може да реши да направи ремаркетинг на съществуващите си потребители, които наскоро пуснаха бяла хартия или електронна книга, за да насърчат изтеглянето и по-нататъшното ангажиране.
 • Връзки към сайта - Нашият екип по SEO работи с екипа на НПК, за да внедри връзки към сайта в кампании в Google AdWords, за да поддържа публикации в блогове. Установяваме, че този метод води до това, че тези блогове генерират повече посещения, отколкото обикновено, и достигат до по-широка аудитория. Това също така води до по-голяма степен на CTR и степен на взаимодействие в рекламите и чрез интуитивното познаване на блога спомага за увеличаване на продажбите.
 • Реклами - С бързината на AdWords екипите на PPC бързо разбират каквото копие работи добре и след това могат да споделят тези данни с колегите си от SEO и съдържание. Погледнете дали някои USP или повиквания към действия (CTA) подобряват процента на кликванията и процентите на реализация? След това го върнете на екипа по съдържание и гледайте как това се отразява върху органичните обяви и реализации.

2. Намиране на възможности за PPC с SEO данни

Точно както PPC данните могат да се използват за поддръжка на SEO и съдържание маркетинг дейности за клиенти електронна търговия, SEO данни могат да подкрепят НПК.

 • Когато бюджетът е тесен - Когато ключовите думи на НПК са скъпи, може да е разумно да се съсредоточат усилията за SEO и съдържание върху тези ключови думи, особено ако те имат потенциал да водят големи обеми трафик. Разбира се, резултатите ще отнемат повече време, но това може да се окаже рентабилен начин да се видят печалбите от класирането, както и да се разбере какви думи за търсене действително работят, за да направят валиден трафик и продажби.
 • Качествен рейтинг - Използвайте умения за писане на съдържание в SEO, за да подобрите ключовите думи с нисък резултат от качеството.
 • Използвайте органични данни, за да планирате своята PPC стратегия - Направете смисъл да прегледате тенденциите в органичното движение и да помислите за това, когато планирате разходите си за НПК. Например, ако органичният трафик достигне върхове през уикенда, но разходите Ви за НПК не отразяват това, тогава би било добра идея да започнете да бутате повече през уикенда, за да видите дали това подобрява ефективността на НПК.

3. Съображения за кръстосани канали за органично и платено търсене

Осъществяване на холистичен подход към вашите усилия за дигитален маркетинг ще извлече ползи, но не подценява влиянието на външните сили върху вашите кампании.

 • Спиране на сайта - Проблемът със сайта не само ще повлияе на SEO, но може да струва много пари за НПК. Ако даден сайт слезе, PPC кампанията ще трябва да бъде поставена на пауза. Непрекъснатите проблеми със сайта ще окажат въздействие върху ефективността на SEO и могат да понижат класацията на ключовите думи. Уверете се, че вашите PPC и SEO екипи непрекъснато комуникират, така че времето за престой може да бъде намалено и кампаниите напълно оптимизирани. Няма смисъл да изпращаме потенциален потребител на счупена страница - това е лошо управление на PPC акаунта и ще влоши стойността на UX и марката, ако това е постоянно повтарящ се проблем.
 • Конкурентни проучвания - Състезателите могат да бъдат различни както за SEO, така и за НПК. Важно е обаче, че конкурент на НПК също се счита за SEO конкурент, защото във всеки един момент те могат да се превърнат в SEO конкурент.
 • НПК предлага много данни, за да идентифицира нови конкуренти или да подчертае кога определени конкуренти натискат по-силно. Изпълнете отчета "Данни за търговете" в AdWords на дела на импресиите на конкурентни трендове. След това споделете тези данни с вашия екип от SEO.
 • Общата комбинирана стратегия за господство на SERP - Комбинирането на стратегиите за SEO и НПК ще позволи повишена експозиция и доминиране на SERP. Това ще увеличи общия трафик. Един от начините за увеличаване на това е чрез локални стратегии. Свържете местните НПК кампании с адаптирани местни целеви страници, за да насочите трафика онлайн и в магазина.

Следете дигиталния си имот с първите три места на платено и органично търсене и вижте как бизнесът влезе.

4. Миграция на място

Може би едно от най-важните моменти, за да донесе SEO и PPC заедно е за миграция на сайт. Преместването на уебсайта ви от една платформа в друга или създаването на съвсем нов сайт е трудна задача, страшна от много маркетингови мениджъри. Семалт, като комбинирате дейностите на НПК и SEO, трябва да можете да мигрирате безпроблемно в няколко бъгове. Работете заедно, за да определите тихо време за осъществяване на вашата миграция, не забравяйте да поставите на пауза вашите НПК кампании, докато се движите и след това да работите заедно, за да идентифицирате ключови съображения за SEO след миграцията.

 • URL документи за картографиране - URL документите за картографиране ще помогнат на PPC при смяна на URL адреси в кампаниите.
 • Класиране на ключови думи - Класирането на органични ключови думи може да се колебае след миграцията. Увеличете бюджета на НПК и натиснете ключови думи, които страдат по биологичен начин.

Вземете НПК и SEO заедно и ще видите ползите от съвместен подход. Обвързването на същия език, говоренето на една и съща целева аудитория и непрекъснатото общуване по въпроси като ключови думи, съдържание и дори прекъсване на сайта ще представляват по-силно предложение за дигитален маркетинг, което привлича и преобразува.

March 1, 2018