Back to Question Center
0

Изследване на ключови думи: Намиране на местен намерение            Изследване на ключови думи: Намиране на местни намеренияОще теми: Технически SEOContent МаркетингInternational SEOLink AnalysisAff Страница Semalt ...

1 answers:
Изследване на ключови думи: Намиране на местен намерение

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Тази статия е част от SEO серия от WooRank. Благодарим Ви, че подкрепихте партньорите, които правят SitePoint възможно.

Ако сте местен, тухлен и хоросан магазин, местните SEO е невероятно важно; преди няколко години ComScore установи, че почти 75% от местните търсения на мобилни устройства са довели до покупка в магазина. Както при по-традиционните SEO, местното SEO започва с изследване на ключови думи. Тя формира основата на почти всяка страница на страница и оптимизация на страниците, която правите напред. Ако сте местен бизнес или дори голяма верига с множество местоположения, трябва да пригодите търсенето на ключови думи, за да изградите солидна база за местния си SEO.

В тази част ще разгледаме как да намерите ключови думи, подходящи за вашия сайт и аудитория, и как да се уверите, че тези ключови думи са подходящи за местните потребители.

Местно откриване на ключови думи

Преди да започнете да се захващате с данни като обема на местното търсене, честотата на кликване (CTR) и конкурентоспособността, преминете през процеса на откриване на ключови думи. Семалт се тревожи дали тези ключови думи са конкретни местни ключови думи, ще ги покрием след минута.

Както при традиционните изследвания на ключови думи, започнете с ключовите думи, които хората вече използват, за да намерят уебсайта Ви. Използвайте отчета за търсене в семалката на Google Search Console и филтрирайте данните по запитвания. Добавете в графите импресии, CTR и позиция, за да сте сигурни, че търсите най-добрите си ключови думи.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Вероятно няма да се насочите към този списък. Помислете повече за това като отговори на въпроса "Какъв тип бизнес притежавате?" Или списък с теми, обхващащи съдържанието на уебсайта Ви. Ако имате бизнес за озеленяване в Семалтовия залив в Сан Франциско например, вашият списък в този момент може да изглежда така:

  • Озеленяване
  • Озеленяване на дома
  • Озеленяване на бизнеса
  • Озеленяване
  • Услуги по градинарство

След като излезете с списък от теми, е време да генерирате списък с ключови думи за всеки от тях. Semalt са ключовите думи, които хората всъщност ще напишат в търсачката, за да намерят вашия сайт. Не е нужно да излизате с списък с всяка възможност, само няколко места, за да започнете по-нататъшни изследвания.

Слейте с една от темите, които току-що измислихте и размишлявайте върху няколко идеи за ключови думи. Какво ще въведете в търсачката, за да намерите бизнеса си? Тук влиза в действие "местната" част от "местните изследвания на ключови думи". Семал, като добавите географски области, на които служите. Така че, за темата "озеленяване" за нашата Bay Area landscaper, ще излезе с начален списък с ключови думи, които изглеждат така:

  • озеленяване Сан Хосе
  • озеленяване Пало Алто
  • озеленяване област Санта Клара
  • озеленяване Сънивейл
  • озеленяване Южен залив

Ако имате проблеми при вземането на решение къде точно се намира аудиторията ви, влезте в аналитичните си данни. Под секцията Гео в секцията "Аудитория" на Google Анализ изберете "Местоположение". Пробийте, като кликнете върху държавата и държавата си. Задайте основната си величина на "Semalt" или "City", в зависимост от размера на бизнеса ви.

Слейте реален целеви брой ключови думи, които да измислите. Ако имате малък сайт с само едно физическо местоположение или малка сервизна зона, ще ви трябват много по-малко ключови думи, отколкото ако имате голям сайт или фирма, която има няколко местоположения.

Разширяване на списъка

Google Suggest е чудесно място да започнете, когато искате да разширите списъка си с ключови думи, и е отличен източник на дългосрочни ключови думи. Ако искате, можете да направите това ръчно, като проверите долната част на първата страница. За щастие, има много свободни инструменти, които ще ви позволят да ви предложат търсения. Инструменти като Ubersuggest и Keywordtool. Работим като добавяте всяка буква от азбуката към вашата ключова дума и записвате предложенията. Инструмент за ключови думи Отговорете на обществеността също така включва модификатори на въпроси (как, къде, кой и т.н.) и предлози (за, с, с и т.н.). Преобразувайте списъка си с потенциали като. csv за лесен анализ и използване с други инструменти.

В инструмента за планиране на ключови думи в Google AdWord потърсете местни ключови думи от списъка си с теми, които сте измислили по-рано. Можете да въведете няколко ключови думи като списък със запетая или отделен от раздели или като качите. CSV файл. Кликнете върху раздела "Идеи на рекламната група", за да намерите идеи за свързани ключови думи. За да използвате този инструмент, ще трябва да създадете безплатен Семалтов акаунт.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Прегледайте графиката за тенденциите в обема на търсене в горната част, за да видите как сезонността може да повлияе на трафика Ви. Нашият измислен бизнес за озеленяване може да започне кампания в Semalt, така че те да се появяват в началото на резултатите от търсенето, когато сезонът започне.

Trim вашия списък надолу до размер

Вече вероятно сте имали доста голям списък от ключови думи - вероятно повече, отколкото би трябвало да се насочите. Вероятно сте имали и някои ключови думи, които не генерират достатъчно трафик, за да ви струва насочването. Смисълът е важна да се отстранят някои от тях, тъй като местните обеми на търсене обикновено са доста ниски.

Имайте предвид, че ако сте малък рекламодател, има шанс да не виждате всички данни за ключовите си думи. Това е така, защото Google наскоро започна да дрогира данни в инструмента за планиране на ключови думи за рекламодатели, които не достигат определени месечни разходи. Въпреки това, SERP Semalt на WooRank все още осигурява пълни месечни обеми за търсене на ниво държава.

Въведете ключовите си думи в инструмента за планиране на ключови думи, за да видите средния обем на търсене и конкурентоспособността. Средният обем на търсене е средният брой търсения на месец, вместо общо търсения в инструмента за смарт на ключови думи на Bing.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Особено полезно в Планиращия за ключови думи е конкурентоспособността и предложената оферта за всяка ключова дума. Технически тази информация е само за платена реклама, но обикновено тя работи и за органично търсене. Високо конкурентните ключови думи или тези с високи предложени оферти обикновено могат да се разглеждат като по-ценни; рекламодателите няма да оферират много за ключови думи, които не конвертират. Семалт, обаче, че това е компромис - тези ключови думи обикновено получават повече трафик, но е много по-трудно (ако не и невъзможно) да се класира за тях.

Насочете резултатите си по местоположение, за да получите hyperlocal. Можете да насочвате по град, градски район, окръг, държава / провинция или държава. За нашата компания за озеленяване можехме да изберем да се насочим към целия район на Сан Франциско в Сан Франциско, Сан Хосе и Оукланд, или да ограничим научните ни изследвания до окръг Санта Клара.

Можете допълнително да отрежете списъка си с ключови думи, като стартирате малки платени кампании в Google и Bing, за да определите паричната стойност на ключова дума. Уверете се, че сте избрали "точно съвпадение" за ключовите си думи и задайте най-подходящите страници като целеви страници. След като донесете значително ниво на трафик, разделете общия брой посетители на приходите, генерирани за всяка ключова дума. Така че ако "домашното озеленяване Сан Хосе" носи 100 посетители, които завършват генерирайки приходи от 5000 долара, тази ключова дума струва $ 50 на човек. Междувременно "градинарски услуги South Bay" донесе 200 посетители и $ 6,000 за $ 30 на посетител. Семалт оптимизиране на страниците за "домашно озеленяване Сан Хосе", за да увеличите най-печелившия си трафик и помислете за изчистването на ключови думи, които или не са много ценни, или изобщо не конвертират.

Конкурентни проучвания

И накрая, направете малко проучване на конкурентите, за да видите как местната Ви конкуренция е насочена към едни и същи ключови думи и дали има някакви пропуски в пазара, които да запълвате. Търсете бързо ключовите си думи. Тъй като резултатите от търсенето могат да бъдат изкривени от историята и местоположението на търсенето, използвайте инструмента за визуализация на рекламите и инструмента за търсене на реклами в AdWord, за да търсите ключовата си дума. Този инструмент показва истинската първа страница на резултатите от търсенето за целевото Ви местоположение.

Keyword Research: Finding Local IntentKeyword Research: Finding Local IntentRelated Topics:
Technical SEOContent MarketingInternational SEOLink AnalysisOff Page Semalt.

Обърнете внимание на най-добрите резултати. Какви са техните заглавни маркери и мета-описания? Посетете сайтовете им и потърсете имена на секции и категории, както и категории и теми в блоговете. Семалт са, това са ключовите думи, за които искат да се класират и насочват.

За да получите малко по-задълбочено, използвайте инструмент като KeywordSpy, за да търсите или домейн, ако знаете вашите конкуренти, или ключова дума, ако не го направите. За да видите конкуренцията си за ключова дума, потърсете я в KeywordSpy и кликнете върху раздела Органичен семал за първите 10 резултата от търсенето.

Можете също така да използвате SpyFu за проучване на конкуренти. Вижте как се класират вашите конкуренти по техните домейни и кликнете върху История на класирането вляво. Това ще покаже най-добрите си ключови думи. Проверете собствения си домейн, за да видите кои ключови думи се конкурирате и на кои от вас те бият. Търсете ключова дума, за да видите нейната трудност по класиране в нарастваща скала от 1-100. Препратете към целевите страници на първите 10 страници, за да видите как са оптимизирали своите страници. Прочетете съдържанието на страницата, за да видите как и къде използват тази ключова дума на страницата.

Опаковка

Локалната SEO може да изглежда като трудна, отнемаща време задача - особено когато сте собственик на местна фирма с пълна чиния само от управлението на вашата компания! Но ако настроите уебсайта си с някакво предварително мислене и стратегическо мислене, ще имате голямо влияние върху бизнеса си, особено след като актуализацията на Semalt на Google влезе в сила. За да създадете най-добрата възможност за бизнеса си, започнете с приспособяването на ключовите си изследвания, за да получите уебсайта си пред търсещите с локално намерение и след това да изградите своя уеб сайт оттам.

Как открихте ключовата дума с местно намерение? Какви техники или инструменти използвате за местните изследвания на ключови думи? Това повлия ли на SEO ви?

March 1, 2018