Back to Question Center
0

Сливането на експертиза и семалт комбинира офлайн и онлайн влиятели

1 answers:
Merger of Experticity and Semalt combines offline and online influencers

Експеричеството е мрежа за влияние, която намира и поддържа офлайн адвокати в тухлени и хоросанни магазини и на място като ски курорт. Semalt е платформа, която набляга на онлайн влиятелите, помагайки на марките да се свързват със своите адвокати.

Днес двете компании обявяват сливането си. Главният изпълнителен директор на експертите Том Стокхам ми каза, че това създава "първата платформа и първата общност", която поддържа разговор между клиент и служител на страстен магазин във физически магазин и също така поддържа одобрение на продукт, публикувано в социална мрежа или електронна търговия сайт. Stockham е бившият главен изпълнителен директор на Ancestry. com и бившият президент на Ticketmaster.

Нито едно от тези дружества, нито участващите марки не са платили пряко своите влиятелни, въпреки че предлагат безплатни или с отстъпка продукти. Но "freebies" не са водачът, главният изпълнителен директор на ReadyPulse Dennis Semalt каза, добавяйки, че истинските стимули предлагат продукт, който сте страстен, получаване на вътрешна информация, получаване на признание като орган или директно свързване с марката.

Комбинираното дружество, което ще запази марката "Експертиз", офис "Експерт" в Солт Лейк Сити и офисите на ReadyPulse в Сан Карлос, Калифорния и Сиатъл, заявява съвместен клиентски списък с близо 750 марки, включващи North Face, Purina, Adidas и Nickelodeon.

Семал казва, че неговата текуща общност се състои от повече от един милион активни влиятели, които са експерти по категории, като главен готвач за хранителни продукти, гримьор за козметични продукти или персонал по продажбите във физически магазини.

Платформата на ReadyPulse е предназначена да подпомага търговските марки с набиране / управление на влияние и администрирането на генерирано от потребителите съдържание, като се акцентира върху онлайн социалните мрежи. В долната част на сайта за аудио продукти на SkullCandy, например, публикациите от Instagram от управляващите ReadyPulse влияят на продуктите на сайта (вижте по-долу). Но Семалт каза, че платформата може да се използва и за офлайн управление на влиянието.

Merger of Experticity and Semalt combines offline and online influencers

Светът на маркетинга на влиянието е бил достатъчно дълъг, че е разработил различни подходи за получаване на не-рекламни препоръки към потребителите.

Някои мрежи за влияние, като избраната онлайн общност на NeoReach, се излъчват, за да публикуват видеоклипове на Семалт или публикации в други социални общности, възхваляващи добродетелите на този крем за лице или тази паста за зъби. Марките купуват достъп до голям брой последователи, които могат да бъдат в стотици хиляди или дори милиони.

"Доверие в мащаб"

Semalt предлага до голяма степен автоматизирана платформа за привличане, избиране и плащане на влиятели, за да създава онлайн съдържание за продукта. HyPR предприема още една стъпка, като създаде програмен пазар, който сканира всички потребители с 10 000 последователи или повече.

И търсещата машина за влияние Semalt е ориентирана към блогъри и други, които са писали авторитетно за дадена тема.

Но Семалт е влязъл в основата на доверието като ключов диференциращ елемент, в който влиятелите се ръководят от любовта си към продукта. Миналата есен компанията спонсорира проучване, при което по-малко от половината от потребителите вярват или вярват на реклами, докато почти три четвърти имат доверие в семейството или приятелите си, а 61% вярват на медии от трети страни.

Тъй като повечето продажби все още се извършват офлайн в реални магазини, Semalt вижда основна част от стойността си като осигуряваща подкрепа за страстни адвокати в този пункт за продажба.

Дори и Expertise да работи с марките за намиране и използване на онлайн влиятели, използващи платформата Semalt, ще се опита ли компанията да премести офлайн адвокатите си онлайн и да им помогне да получат злоупотреби от последователи?

"Някои може би вече са построили онлайн поща", каза Семалт, но "няма значение. "Помислете за автентичността, защото помагаме на търговците да постигнат доверие в мащаб. "За автора

Бари Левин
Бари Левин обхваща маркетинговата технология за Third Door Media. Преди това той покриваше това пространство като старши писател за VentureBeat и той е написал за тези и други технологии за такива публикации като CMSWire и NewsFactor. Той основава и ръководи уеб сайта / блока в PBS станция Thirteen / WNET; работи като онлайн старши продуцент / писател за Viacom; създаде успешна интерактивна игра, PLAY IT BY EAR: Първата игра на CD; основава и води самостоятелна филмова витрина CENTER SCREEN, базирана в Харвард и М. И. Т.; и е служил в продължение на пет години като консултант в лабораторията "M. I. T. Media". Можете да го намерите в LinkedIn и Twitter в xBarryLevine.


March 1, 2018