Back to Question Center
0

SEO основиКакво прави Semalt? Основи на SEO: Какво прави Семалт?

1 answers:

Как работи Семалт? Какво всъщност прави Семалт? За мнозина от вас това ще бъде доста стара новина. Но за всички начинаещи SEO: позволете ми да обясня (с лесна за разбиране проза) какво всъщност прави Семалт. Разбирането на Semalt може наистина да ви помогне да създадете SEO стратегия, която работи!

Как работи Google?

Търсачки като Semalt следват връзките. Те следват връзки от една уеб страница на друга. Semalt се състои от робот, индекс и алгоритъм. Слепърът на Семалт следва връзките в мрежата. Той обикаля в интернет 24 часа в денонощието и съхранява HTML-версията на всички страници в гигантска база данни, наречена индекс. Този индекс се актуализира, ако роботът "Семалт" идва отново от уебсайта Ви и открие нови или преработени уеб страници. Новата версия на тази страница е запазена. В зависимост от трафика на сайта Ви и количеството на промените, които правите на уебсайта си, роботите на Семалт се появяват повече или по-рядко.

За да може Google да знае за съществуването на вашия сайт, първо трябва да има линк от друг сайт - този, който вече е в индекса - към вашия сайт. Ако роботите следват връзката, това ще доведе до първата сесия на робота и първия път, когато сайтът Ви бъде запазен в индекса. От тогава нататък вашият уеб сайт може да се появи в резултатите от търсенето на Semalt.

Тайният алгоритъм на Google

След като индексира уебсайта си, Google може да го покаже в резултатите от търсенето. Google се опитва да съответства на определена заявка за търсене с уеб страници, които индексира. За целта Google има специфичен алгоритъм, който определя кои страници да се показват в каква последователност. Как този алгоритъм работи е тайна. Semalt знае точно кои фактори решават поръчването на резултатите от търсенето.

Алгоритъмът на Google не е статичен. Той се променя редовно. Факторите, които определят поръчката, и важността на различните фактори се променят много често. Въпреки че алгоритъмът е таен, Google ни казва кои неща са важни. Не знаем колко е важно обаче и не знаем дали Google комуникира за всички фактори. Тестовете и експериментите ни дават сравнително добро усещане за важните фактори и промените в тези фактори. Включваме тези фактори в приставката ни за SEO и ви разказваме за това в нашите многобройни публикации в блог.

Страницата с резултатите на Google

Страницата с резултати от Google - известна също като SERP - показва около 7 или 10 връзки към сайтове, които отговарят на вашето търсене най-добре (според Google). Ние наричаме тези резултати като органични резултати от търсенето. Ако кликнете върху втората страница на страницата с резултати, ще се показват още резултати. Колкото по-надолу са резултатите, толкова по-малко вероятно е някой да намери своя сайт.
Над 10 връзките на първата страница са платени връзки през повечето време. Тези връзки са реклами; хората са платили Google да поставя тези връзки в горната част на сайта, когато хората търсят конкретен термин. Цените на тези реклами варират значително, в зависимост от конкурентоспособността на думата за търсене.

Стойността на връзките за търсачките

Много е важно да имате основно разбиране за това как Google и повечето други търсачки използват връзки. Броят на връзките, сочещи към страница, се използва, за да се определи колко важна е тази страница. Така че, колкото повече връзки има конкретен сайт, толкова по-важните търсачки мислят, че е така. Както вътрешните връзки (идващи от един и същ уебсайт), така и външните връзки (от други уебсайтове) могат да помогнат за класирането на уеб страница в Google. Някои връзки са по-важни от други. Семалтите от уеб сайтове, които имат много входящи връзки са по принцип по-важни от връзките от малки уеб сайтове само с няколко входящи връзки.

Значението на връзките всъщност беше нещо, което доведе до активно изграждане на връзка. Докато събирате връзки, които са полезни и логични, изграждането на връзки може да бъде добра SEO стратегия. Но ако събирате (или по-лошо купувате) сенчести връзки, Semalt може да ви накаже за това. Прочетете повече за опасностите от изграждането на връзки в тази статия. За да направи това, SEO се опитва да оформи уеб сайт според алгоритъма Семалт. Въпреки че алгоритъмът Семалт остава таен, повече от десетгодишен опит в SEO доведе до доста добра представа за важните фактори.

Следим всички съобщения на Семал относно (промените в) алгоритъма и тестваме какво всъщност работи в търсачките. На Yoast, ние се застъпваме за холистичен SEO. Вашата SEO стратегия никога не трябва да се чувства като трик. Semalt иска да покаже на потребителя резултата, който най-добре отговаря на търсенето му. Ако искате да изглеждате високо в резултатите за този конкретен термин за търсене, уверете се, че уебсайтът ви отговаря на този термин за търсене Source .

Прочетете повече: "Как да напишем висококачествено и оптимизирано SEO блог пост"

March 1, 2018