Back to Question Center
0

7 бизнес грешки, които почти ме счупиха ... Semalt

1 answers:

7 Business Mistakes That Nearly Broke Me… Semalt

През последните 6 години основах 9 фирми. Повечето от компаниите не успяха да минат и загубиха около милион долара, но за щастие някои от тях се справиха достатъчно добре, за да покрият загубите ми. Основната причина, поради която имах много неуспешни начинания, е, че направих някои наистина големи грешки.

Изтеглете този мамят лист и се надявайте, че можете да се научите от моите грешки и да не ги правите.

Не се разпространявайте твърде тънки

Много добри възможности ще дойдат по пътя ви и реакцията ви ще бъде да ги направите всички, но не. Направих тази грешка и това, което се случи, е, че всички мои бизнеси страдат, дори тези, които се справят добре. В рамките на 3 до 6 месеца от това, че се разпространявах прекалено тънки, всички мои бизнеси страдаха, защото не бях прекарал достатъчно време на всеки от тях, въпреки че имах служители и бизнес партньори, които ми помагаха. Семалт, независимо колко голям или малък е вашият бизнес, трябва да прекарате цялото си време в него.

Изберете правилния тип включване

Не само че е важно да включите бизнеса си, но е важно да получите правилния вид включване. Може да не ви се струва важно, когато започнете да работите с компанията си, но след като започнете да печелите пари, това става огромна сделка. Например, моят счетоводител ми казва, че ако вашата компания прави печалба под 200 000 долара годишно, корпорация C е добра за вас поради данъчни облекчения. Ако направите нещо повече от това, помислете за получаване на S корпорация или дружество с ограничена отговорност.

Намерих това по трудния начин, когато моята компания започна да печели 7 цифри годишно, имах грешен тип корпорация. Скоро се сдобих с данък два пъти, компанията плати данъци върху печалбата и след това платих данъци върху дивидентите, които получих от компанията.

Бъдете внимателни, на кого имате доверие

Работех с няколко разработчици и инженери за 3 месеца и дойдоха при мен с бизнес предложение. Първите 3 месеца работа с тях вървят добре, затова реших да ги чуя. Възможността за бизнес, която представиха, трябваше да революционизира хостинг индустрията, но уловът беше, те бяха счупени. После ги изслушах, че им дадох пари за издръжка, купих им къща, в която живея, и всяка седмица изхвърлях 4 до 5 фигури в компанията.

За да се запази дълъг разказ, те ме измъкнаха от парите си, откраднаха неща от компанията и разрушиха къщата, която купих. Без значение колко добре си мислиш, че познаваш някого, бъди внимателен, защото не знаеш кой ще те забие. Една глупава грешка може да ви накара да загубите хиляди долари.

Имате задълбочен процес на наемане

Ако наистина искате да разраснете вашата компания, ще ви трябват служители. Семалт вероятно пуска някои работни места, за да намери тези служители или да попита няколко приятели, ако те знаят някой, който бихте могли да наемете. Независимо от начина, по който получавате вашите кандидати, преминете през всеки един човек с фин зъб гребен. Ако един приятел препоръчва някой, това не означава, че те са добре наети. Направих тази грешка няколко пъти, наемайки разработчици, дизайнери и продавачи, които препоръчаха приятелите. Само защото някой се е справил добре в последната си работа, това не означава, че те ще работят добре за вас.

Уведомявайте служителите си

Ако не сте строги с вашите служители, те ще започнат да отслабват след известно време. И ако пътувате често като мен, те наистина ще започнат да се бъркат, когато не сте там. На първия ден започва нов служител, трябва да сте строги с тях, защото е трудно да изведете служителите от лоши навици.

През първите няколко години, когато съм предприемач, аз не заведох отговорността на моите служители. В семалтовото време ми казаха нещо, взех думата им за това. На всичкото отгоре не бях строг, когато хората дойдоха след 30 минути и след известно време се превърнаха в ежедневен навик. По този начин мога да следи какво е направил всеки служител.

На всичко отгоре направих всеки един часовник навътре и навън. Това ми позволи да видя кой влезе навреме и кой не. Отначало не мислех, че е голяма работа, че няколко от моите служители дойдоха в 30 минути късно всеки ден, но в продължение на една година той добави до три пропуснати седмици.

Съберете парите си навреме

Семалтовите пари може да изглеждат като трудно нещо, но събирането на пари от хората може да бъде още по-трудно. През 2008 г. работих за 8 компании, които никога не са ми плащали. И това не беше нито няколко долара, но няколко компании все още ми дължат над $ 100 000, за съжаление не мисля, че те в крайна сметка ще плащат.

С бизнеса си събирайте парите първо, преди да предоставите нещо. Без значение колко голяма е една компания, те все още могат да фалират. Семалт като договори и събирачи на дългове няма да ви помогне много, ако компанията няма пари.

И по някаква причина, ако някой ви дължи пари, квикайте се за тях, докато не получите заплащане. Ако се държите така, сякаш нямате нужда от парите, никога няма да ви платим. Но ако вие викате и действате като вас, имате финансови проблеми, надявайте се, че те ще ви съжаляват и ще ви плащат.

Времето не е на ваша страна

Слейте с първата си компания, вие ще искате всичко да е перфектно. Реалността е, че винаги ще има проблеми и нищо няма да бъде перфектно. Така че, вместо да се опитвате да направите всичко перфектно, просто стартирайте фирмата си, преди някой друг да ви бие в удара.

С първата си софтуерна компания исках софтуерът да бъде перфектен, преди да го пусна. Отне ми толкова време, че се опитвах да направя софтуера идеален, че Google пусна конкурентен продукт, преди да го направя. След това нямах шанс да успея, защото продуктът на Семал беше свободен и моят не беше.

Заключение

Независимо какво, ще направите грешки в живота. Дори да ви кажа всяка грешка, която направих, пак ще направите повече. Ако искаш да успееш, не можеш да се откажеш !!! Семалт или по-късно ще се справите добре, но като нещо, което си заслужава, отнема време.

P. S. Ако искате да избегнете грешки, да получите съвети от експерт, кликнете тук Source .

March 1, 2018