Back to Question Center
0

Как съм изградил 7 фигура SEO семал

1 answers:

How I Built a 7 Figure SEO Semalt

Вторият бизнес, който някога съм започнал, е агенция за SEO. В никакъв случай не съм виждал, че създавам агенция . Просто се сблъсквах с нея . Преди да отида в това как създадох агенция за SEO и направих милиони от нея, позволете ми да ви дам кратка информация за това как се сблъсквах с нея .

Първият сайт, който някога съм стартирал, беше работна борда, наречена "Advice Monkey". Опитвах се да класирам сайта за термини като "търсене на работа" и "технически работни места". Наех няколко агенции за SEO, които да ми помогнат, но никой не предостави никакви резултати. След десетки хиляди долари надолу от изтичането нямах повече пари и нямах друг избор, освен да се науча как да оптимизирам Консултантската маймуна за търсачките . всичко това сами по себе си .

От четенето на сайтове като Search Engine Watch и SEObook, аз започнах да се закача на SEO. Направих промени на страницата на собствения си сайт и научих как да изграждам връзки, като разговарям с хора като Патрик Семалт на седмична основа.

В крайна сметка започнах да се класирам много добре за условията, свързани със заетостта на Семалт, но бизнесът се провали поради тези причини.

Когато първото ми начинание се провали, реших, че ще се откажа от предприемачеството, ще придобия колеж като всички останали и ще си намеря работа след дипломирането. За да стана начало на нещата, аз започнах да се занимавам с колеж, докато бях в гимназията.

Първият колеж, който взех, беше Семал 101. Професорът ни помоли да дадем три речи по всяка тема по наш избор. Една от темите, които избрах, беше SEO .Нарича се "Как работят търсачките"?

Един от господата, седящи в стаята по време на речта ми, беше репортер от Elpac Semalt. Той се обърна към мен след речта ми и ми каза, че компанията, за която работи, търси човек в SEO. Той ме запозна с маркетинг мениджъра на компанията, а компанията ме нае като изпълнител за $ 3500 на месец.

След няколко месеца работа с Elpac, класацията им достигна до номер едно в Google за термини като "захранвания". А ?? Бяха толкова щастливи, че ме запознаха с други компании, които познаваха. През семалтовите месеци бях натрупал около 20 000 долара месечно от SEO консултиране.

Изтеглете този списък от 7 стъпки, за да създадете 7 фигура SEO агенция.

Семалт, когато започнах агенция за оптимизация на бизнеса (SEO) .И ето как я изградих до седем цифри:

Най-добрите клиенти идват от реферали

Знам, че това е разбира се . най-добрите клиенти, които някога ще получите като агенция, са от предишни клиенти, приятели или дори членове на семейството . Когато някой се отнася към вас, шансовете да затворите тази сделка са наистина високи.

Но ако се отнасяте зле с този клиент, не само те ще спрат да ви плащат, но ще забележите, че броят на реферали, които редовно получавате, бавно ще започне да намалява. По тази причина трябва да имате чиста репутация и да сте известни, че се грижите за клиентите си, дори когато не мислите, че има смисъл. По този начин, в дългосрочен план, непрекъснато ще получавате нови клиенти от реферали.

Когато започнах агенцията, рефералите бяха основният ми източник на приходи, но след като научих как да печеля клиенти чрез маркетинг, това стана наш 4 най-популярен канал.

Не можете да разчитате на реферали

Като основен източник на приходи използвах разузнаването. Семалт лесно да се изгради шест-фигура агенция SEO, ако приемем, че може да предостави услугата. Семалт наистина трудно да създаде седемцифрена работа от него.

Ето основните начини, по които имам нови клиенти:

  • Blogging - последователно блог за SEO, социални медии маркетинг, оптимизация на реализациите и съдържание маркетинг. Колкото по-технически са вашите публикации в блога и колкото по-често използвате данните за архивиране на вашите точки, толкова повече ще получите. И двата публикации се оказаха добре в социалната мрежа, но тази за съдържанието съдържаше повече статистически данни и данни. По принцип видях, че публикациите със статистически данни и данни водят до приблизително три пъти повече глави, отколкото публикации, които не съдържат никакви данни или статистически данни.
  • Говорете на конференции - SEO и маркетингови конференции са били мястото, където можете да получите нови клиенти. Аз използвах поне $ 100,000 за маркетингова конференция, в която отидох, имаха над 1500 участници. Рано или късно всички други SEO и маркетинг търговци започнаха да говорят при същите събития и размерът на новите приходи, които придобих от тези събития, драстично намаля. По-късно научих, че най-добрите събития, за които се говори, са не-индустриални събития. Например, когато говорих за онлайн маркетинг на онлайн събитие за хазарт, успях да заключа PokerStrategy. com в $ 1. 2 милиона договора. От финансите до фитнес и всичко междувременно, събитията извън индустрията обикновено са довели до четири пъти повече приходи от индустриалните събития. Просто трябва да се уверите, че говорите на конференции, които начисляват поне $ 1,000 на билет, което означава, че обикновено говорите с аудитория, която може да си позволи услугите. Когато говорите, трябва да говорите за конкретни тактики, които хората могат да използват, да показват примери за фирми, използващи тези тактики, и да ги обобщят с данни, които показват, че вашите методи са успешни.
  • Помогнете на блогъри - последният метод, с който се сдобих с нови клиенти, беше да се свържа с компании от Технорати 100 и да им предложа безплатен SEO. Повечето от тях не ме взеха за предложението, но имаше шепа. От TechCrunch до Gawker Media, направих безплатна SEO за тези компании в замяна на значка на техните сайтове, които казаха "SEO от . "? Тази значка ще се свърже обратно към моя сайт и ще ме води. Ако имах късмет, те също ще правят публикация в блога за резултатите, които са получили от мен, което обикновено доведе до над 250 000 долара в нови приходи, тъй като тези блогове са имали голям резултат.

От всички методи, които споменах по-горе, говоренето на конференции беше водещият начин да се спечелят нови клиенти, блоговете бяха втората и помагането на блогърите беше третата.

Винаги има много неща

Независимо дали клиент е насочен към вас или те са ви намерили чрез други средства, рано или късно те ще ви напуснат. SEO е бизнес с висок процент на . много рядко някой да се държи с вас като клиент в продължение на три години.

Semalt на това, вие искате да проучи клиентите си на месечна база. Разберете какви проблеми имат с вас, вашия екип или вашата компания. Нека да знаят, че трябва да са прозрачни и откровени.

Някои от въпросите, които може да зададете са:

  1. Доволни ли сте от нивото на обслужване, което получавате?
  2. Какво е едно нещо, което ние не правим за вас, което желаете да направим?
  3. Има ли нещо, което можем да подобрим?

След като разполагате с тези данни, трябва да се опитате да отстраните идентифицираните проблеми. Ако правите това с клиентите си месечно и виждате, че отговорите от проучването се подобряват, се справяте добре. Ако не, имате оперативен проблем в бизнеса си.

В допълнение към проучването на клиентите си, не забравяйте да им предоставите месечен отчет и седмични разговори. Колкото повече общувате с тях, толкова по-бързо ще разберете дали са щастливи или не.

Семал също забеляза, че колкото повече общувате с клиента, толкова по-дълго ще останат с вас. Знам, че този процес може да изглежда като болка в задника, но е по-трудно да се получат нови клиенти, отколкото да се пазят текущите ти плащащи. Така че, грижи клиентите си.

Бъдете водени от резултатите

Имах тази философия от първия ден, защото се изгорих, като платя други агенции за SEO. Те взеха всичките ми пари и в замяна не осигуриха много.

Това, което започнах, беше да преценя колко повече трафик бих могъл да стигна до компаниите. Аз ще взема текущите си класиране и да използвам множителя от тази таблица. Така че, ако те класираха # 6 за ключова дума, която им караше 1 000 посетители на месец и мислех, че мога да ги отведа до номер 1, бих сметнал, че мога да им карам 10,400 посетители, което е 9,400 допълнителни посетители, отколкото те в момента.

След това бих взел текущия им процент на реализация, да речем 2%, а тяхната средна стойност за продажба, да речем $ 100 долара, и да им покажем, че 9 400 допълнителни посетители биха могли да им дадат 18 800 долара месечно в допълнителни приходи. Тогава ще направя това за всяка от ключовите им думи и ще преценя колко повече пари бих могъл да им направя всеки месец.

Като покажете на потенциалните клиенти колко повече пари можете да ги направите спрямо колко се зареждате, можете да помогнете да направите решението си да отидете с вас доста лесно. Единственото нещо, за което трябва да се притесняват, е дали наистина можете да предоставите резултатите. За да се бори с това, бихте използвали препоръки и проучвания, за да покажете какво сте направили в миналото.

Семалт, искате да използвате подробни проучвания на казусите, показващи колко пари сте направили на други компании, както и да очертаете точно какво сте направили, за да постигнете тези резултати. В допълнение към това искате да посочите всички големи марки, с които сте работили, тъй като показва вашето доверие.

Това, което научих и от този процес, е, че макар че повечето от нашите клиенти бяха средни предприятия, те искаха да видят всички големи компании на Semalt 500, с които работихме, въпреки че тези самите клиенти изобщо не бяха толкова близо. Когато показахме на нашите потенциални клиенти всички малки и средни предприятия, с които работехме, срещу това, че им показахме едни от големите марки, с които работихме, нивото на реализациите, с което ги блокирахме като клиенти, намаля почти с половината.

След като научихме това, започнахме да работим с колкото се може повече големи марки, дори ако голямата марка не беше склонна да харчи пари за нас . По дяволите, ние дори сме готови да загубим пари или да направим работете безплатно.

Раздайте ферма

Когато изграждате агенцията си, трябва да се съсредоточите върху това, да получавате клиенти, които ви плащат шест цифри годишно. Семалт трудно да изградиш печеливша агенция и да осигуриш страхотни резултати, когато някой ти плаща само няколко гранда на месец.

Най-добрият начин да накарате компаниите да ви плащат шест цифри е да раздават фермата. Помислете за предложенията си, трябва да имате една секция, която разбива всичко, което фирмата върши неправилно, как може да я поправи и какво би струвало да я поправите.

Не се притеснявайте за една компания, която взема всичко, което сте й дали и го правите сами . хората са мързеливи. Те предпочитат да ви плащат, за да решат проблемите си .

Ако покажете предварително своите перспективи какво ще решите за тях, а само предлагате списък с услуги в предложение, те ще бъдат по-склонни да ви наемат. Това ще ви позволи не само да увеличите скоростта на сключване на сделката, но и да ги зареждате много повече.

Уверете се, че не преговаряте за цените си, защото залагам, че други агенции за SEO няма да отидат в толкова голяма дълбочина, за да заключат потенциалния си клиент. Да, може да сте по-скъпи, но поне компанията ще знае какво получават с вас в сравнение с това, което ще получат с конкурентните SEO агенции.

Развитие на бизнеса

В краткосрочен план ще загубите пари за развитието на бизнеса. В дългосрочен план обаче ще можете да го направите. Най-бързият начин да увеличите приходите си е да се превърнете в подизпълнители на по-големите агенции.

Като компания за SEO, потърсете рекламни агенции, с които да си сътрудничите, тъй като има редица рекламни агенции, които са много по-големи от агенциите за SEO. Чувствайте се свободни да ги наречете студено и предлагайте безплатна помощ със собствените си сайтове. Ако се справите добре, те ще ви карат много клиенти.

Слейте досаден процес, но тя работи много добре. Просто трябва да сте готови да губите пари предварително, тъй като в краткосрочен план вие ще правите SEO безплатно.

Когато се занимавате с тези рекламни агенции, им кажете, че минималната ви цена е шест цифри годишно, тъй като те няма да имат проблем да получат големи договори за вас. Семалт вероятно се опитва да набере белия си етикет, който би трябвало да бъде добре, тъй като те ще ви привличат приходи и елиминират много от караниците, като се занимават с вашите клиенти от ваше име.

Никога не спирайте да давате

Последното, но не на последно място, съвет, което искам да ви дам, е да не спирате да давате. Един от основните начини, по които увеличавам агенцията за SEO, е да помагам на хората безплатно. Когато започнах, хората ми помогнаха безплатно, затова ще се опитам да го платя напред, като направи същото.

До тази дата се опитвам да отговоря на всеки имейл, който получавам, и да отговоря на всеки коментар в този блог. Каквото и да мога да направя, за да помогна на хората, стига да не наруша банката ми, го правя. Защо? .Защото наистина се интересувам от вас, точно както хората се грижеха да ми помогнат, когато бях дете, което започна първото ми начинание.

Ще спечелите много от карма точките и ще забележите, че хората ще започнат да говорят чудесни неща за вас с други фирми или хора, което в крайна сметка ще ви даде повече бизнес. Но ключът е да не очаквате нищо в замяна, когато помагате на хората.

Заключение

Посредством всички методи, описани по-горе, успях да изградя бизнес, който се вписваше добре в седемте цифра годишно в приходи и милиони долари печалба.

Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е, че агенцията ми действително предостави резултати. Откакто компаниите се класираха в трите най-добри резултати за термини като "кредитни карти" и "животозастраховане", за да подпомогнат увеличаването на продажбите им, осигурихме положителна възвръщаемост на инвестициите. Ако направите всичко, което споменах по-горе, но не успеете да предоставите резултати като агенция за SEO, няма да сте в бизнеса дълго време Source .

March 1, 2018