Back to Question Center
0

Семалт роботи.txНапример за страхотна SEO Примерен файл robots.txt за страхотна SEO

1 answers:

Роботите. txt файл е много мощен файл, ако работите върху SEO сайт. В същото време, тя също трябва да се използва внимателно. Тя ви позволява да отказвате на търсачките достъп до определени файлове и папки, но това е много често не това, което искате да направите. С течение на годините Google особено промени начина, по който обхожда мрежата, така че старите добри практики вече не са валидни. Този пост обяснява какви са най-добрите практики за вашите WordPress роботи. txt и защо.

Google напълно превръща вашия сайт

Google вече не е глупавото малко дете, което просто извлича вашите сайтове HTML и игнорира стила ви и JavaScript. Той извлича всичко и прави страниците ви напълно. Това означава, че когато откажете достъп на Google до вашите CSS или JavaScript файлове, изобщо не харесва това . Тази публикация за Google Panda 4 показва пример за това. По-късно казахме това и ще продължим да го казваме: не блокирайте вашите CSS и JavaScript файлове.

Старите най-добри практики за разполагане на роботи. txt , който блокира достъпа до вашата wp-включва директория и вашата директория за приставки вече не е валидна. Ето защо, в WordPress 4. 0, отворих проблема и написах пластира за премахване wp-включва /. * от роботите по подразбиране на WordPress . txt .

Много теми също използват асинхронни заявки за JavaScript, т.нар. AJAX, за добавяне на съдържание към страницата. По подразбиране WordPress ги блокира. Така че създадох билета за WordPress, за да позволя на Google да обходи admin-ajax. php URL в wp-admin . Това е фиксирано в WordPress 4. 4.

Роботи. txt отрича връзки стойността им

Нещо друго е много важно да се има предвид. Ако блокирате URL адрес с роботите на вашия сайт . txt , търсачките няма да обхождат тези страници. Това също означава, че те не могат да разпространяват стойността на връзката, насочена към тези URL адреси. Така че, ако имате част от сайта си, която предпочитате да не се показва в резултатите от търсенето, но има много връзки, не използвайте роботите. txt файл. Вместо това използвайте мета маркер за роботи със стойност noindex, следвайте . Това позволява на търсачките да разпределят правилно стойността на връзката за тези страници в сайта Ви.


нашите роботи WordPress. txt пример

Така че, какво трябва да бъде във вашите WordPress роботи. текст? Наш е много чист сега. Вече не блокираме нищо ! Не блокираме директорията ни / wp-content / plugins / , тъй като плъгините могат да извеждат JavaScript или CSS, които Google трябва да изобразява на страницата. Освен това не блокираме директорията ни / wp-includes / , тъй като стандартните JavaScript, които идват с WordPress, които много от темите използват, идват от тези директории.

Ние също не блокираме папката / wp-admin / . Причината е проста: ако я блокирате, но ще я свържете някъде случайно, хората все още ще могат да направят проста заявка в Google и да намерят вашия сайт. Този тип заявка е типът злонамерен хакери за търсене любов . Ако не направите нищо, WordPress има (по мое начинание) заглавка на роботите meta x-http в администраторските страници, които не позволяват на търсачките да показват тези страници в резултатите от търсенето - много по-чисто решение.

Какво трябва да направите с вашите робота. txt

Трябва да влезете в Google Search Console и под Обхождане → Извличане като Google, използвайте опцията Извличане и семалд:

Semalt robots.txAn example for great SEO
Semalt robots.txt example for great SEO

Ако не изглежда това, което виждате, когато сърфирате в сайта си или хвърля грешки или бележки: да ги поправите, като премахнете линиите, които блокират достъпа до тези URL адреси от своите робота. txt файл.

Трябва ли да свържете вашата XML Sitemap от своите робота. txt ?

Винаги сме имали чувството, че свързваме вашите XML Sitemap с вашите роботи. txt е малко глупост. Това е причината, поради която нашата мощна SEO приставка не я добавя към вашите роботи. txt . Не разчитайте на тях, за да разберете за вашата XML Sitemap чрез своите робота. txt .

Прочетете повече: "роботи Source . txt: крайното ръководство "»

March 1, 2018