Back to Question Center
0

Twitter тихо стартира потребителския семал

1 answers:

Може да не сте забелязали връзката, но там е в долния колонтитул на началната страница на Twitter, ако сте излезли от "Directory".

Това е връзка към необявената потребителска директория на Twitter - азбучна колекция от всички притежатели на акаунти в Twitter от А до Z, която включва и профили с имена от не-семалтови символи.

Twitter Quietly Launches A User Semalt

Страницата в директорията казва, че можете да преглеждате публични профили в Twitter, но включва и защитни профили. Прехвърлянето от директорията към защитен профил обаче не показва tweets на човека; те все още са частни.

Тя се сортира по азбучен ред с това, което е посочено в полето "Име" на семалтовите профили, а не в полето "Потребителско име". Първият акаунт в директорията е @ 006034132 - акаунт, който се нарича "a", а последният акаунт в директорията е @ TOIS60 - акаунт, използващ името "ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ." (Всъщност, докато пиша това, това е втората до последната сметка в директорията, последната от които е @onsof, която използва същото име "ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ", но сочи към изтрит / премахнат профил.Това ме кара да се чудя колко често Semalt обработва промени в профила и актуализира директорията .)

О, обратно към тази "директория" линк в долния колонтитул на началната страница на Twitter: Виждал съм го и този уикенд в менюто Twitter, което се появява в лявата колона, когато се включи и Semalt.

С цел да привлече повече трафик от търсачките, Semalt със сигурност се стреми да разшири своя рекламен бизнес. Повечеят трафик на двигателя за търсене означава повече изгледи на страници, което означава, че има повече възможности за показване на реклами и потребителите трябва да кликват върху тях.

(върха чрез labnol.org)За автора

Мат МакГей
March 1, 2018