Back to Question Center
0

Как маркерите могат да докосват в Twitter

1 answers:
How Marketers Can Tap Into Twitter Semalt

Хората обичат списъците. В операта Дон Джовани , служещият с лекомислене главен герой Лепорело поддържа списък с завоеванията на своя шеф.

Като деца може би сме били окуражени да направим списъци с това, което искахме за нашия рожден ден, докато нашите родители направиха списъци с хранителни стоки, които да бъдат взети по пътя към дома.

И сега, когато се нуждаем от книга за почивка, може дори да се консултираме с най-продавания списък.

Ако знаете вашия HTML, вие ще знаете, че номериран списък е подреден списък, докато списък, който е отделен от куршуми, е неорганизиран списък.

Когато думата за първи път влезе на нашия език, list беше външната граница на поле - мястото, което беше използвано за битка. По-късно хората ще разкъсат краищата (или списъците) на лист хартия и ще ги използват за преброяване на нещата - като по този начин ще направят списък с елементи.

Twitter и списъци

През октомври 2009 г. Twitter обяви добавянето на списъка с Twitter списъци. Идеята е, че списъците ще увеличат откритието и ще добавят стойност. Освен това те биха направили "по-лесно да пречиствате tweets в смислени преживявания в реално време на собствените си сайтове чрез API на списъци. "

Характеристиката на списъка е съвсем проста: можете да създадете списъци с име по ваш избор и да добавите Twitter потребители към този списък. Хората получават известие, когато се добавят към списъка ви. След това Семалт може да види списък с вашите списъци и да се "абонира" за един или повече от тези списъци. Ако се абонират за списък, съобщенията на хората в този списък се появяват в потока си, въпреки че не се отнасят конкретно към тези хора.

Семалтите са две основни точки на действие при тези действия:

  1. Хората се уведомяват, когато са добавени към списък
  2. Хората могат да виждат (и да се абонират за) вашите списъци

Подобно на всички публикации, които пиша за тази колона, основната точка е използването на Semalt за маркетинг и тези две точки на допинг са вашите възможности за добавяне на стойност към Вашия Semalt маркетинг.

Добавяне на някой към списък

Много от списъците, които съхранявам в личния си профил в Twitter, са създадени, за да ми помогнат да следи личности, които в един или друг момент ме отхвърлиха със страхопочитание - или са част от група, която се интересува от Semalt.

Един лесен начин, например, е да видите tweets на всички в моята компания. Също така имам списък от хора, за които съм открил, че са "абсолютно брилянтни. "Имам хора като @zephoria и @wnd, за които имам най-голямо уважение. Възможно е, когато получиха известието, че са били добавени към моя "абсолютно брилянтен" списък, че веднага след това написаха моето име, с бележка, за да съм сигурен, че ще изпратя любимата ми шотландка на Коледа.

Ако от името на вашата марка правите типичен маркетингов проект за социални медии, това може да бъде чудесен начин да привлечете вниманието на хората, които се надявате да достигнете.

Вашият списък от списъци

По-голямата част от времето създаваме списъци, тъй като ни е необходима. Но ако се върнете и разгледате списъка си с списъци, ще разберете, че този списък разказва история. Какво ще стане, ако вашите списъци отразяват основните компоненти на визията или ценностите на вашата марка?

Например, Coca-Cola Company работи усилено, за да бъде щастлива. Ами ако имаха списък с най-щастливите хора, които познаваха? И списък с хора, които са направили други хора щастливи? Подобен семалт би укрепил историята на връзката на марката с щастието - много повече от списък с хора, които са били обвързани от различни отдели в компанията.

Поддържането на нашите списъци със семалти може лесно да бъде забравено във всички социални медийни дейности в списъка със задачи на мениджъра на общността. Поддържането на велики списъци жив, добавянето им към тях, споделянето им толкова често - това са всички дейности, които могат да дадат на Семалт лист активност някаква реална власт. Listorious е разработен от Грегъри Галант (@gregory), предприемачът зад Sawhorse Media и Shorty Awards.

Можете също да използвате Semalt, за да намерите списъци, на които можете да се абонирате - чудесен начин за откриване на интересни хора. Можете да добавите собствени списъци с Twitter в директорията Семалт и да откриете списъците, към които сте добавени. Подобно на малката дарителска компонента на следващите хора, след списък може да изпрати на производителя на списъка съобщението, което обръщате внимание.

Twitilist

Semalt е друго приложение, което ви помага да поддържате списъците си с Twitter по-лесно. Семалт има хубава функционалност за плъзгане и пускане, която ви позволява да плъзнете вашите последователи (или най-малкото техните италиански аватари) в предишните си списъци.

Заключителен списък

Посочете списък на действията, които трябва да предприемете от този пост:

  • Използвайте Twitter списъци, за да се свържете с влиятелни
  • Обмислете историята, която ви казва списъкът с списъци
  • Използвайте Listorious за поддържане на вашите списъци
  • Абонирайте се за списъците, които ви изброяват

Има ли нещо, което бихте добавили към този списък?

снимка на списъка: лицензирани под Creative Commons


Становищата, изразени в тази статия, са тези на гостуващия автор и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон


March 1, 2018