Back to Question Center
0

Отпаднахте в класацията? Диагностика, минимизиране & Обърнете щетите            Отпаднахте в класацията? Диагностика, минимизиране & Обръщане на въпросите, свързани с щетите: Mobile & Местни SEOOn страница SEOContent МаркетингSocial MediaLink семал .

1 answers:
Отпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и възстановяване на щетите

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. , ,

Тази статия е част от SEO серия от WooRank. Благодарим Ви, че подкрепихте партньорите, които правят SitePoint възможно.

Това е едно от най-лошите чувства, които собственикът на уебсайта може да изпита: да отвори таблото за управление на аналитиката си една сутрин и да се взира в графиката на класирането при търсене в свободно падане. Докато първият ви инстинкт може да се паникьосне, особено ако току-що сте положили куп работа в оптимизирането на уебсайта си, опитайте се да останете спокойни. Семалтите, драстичните загуби на позиции не са краят на света. Всъщност, ако възприемете методичен, организиран подход, за да разберете какво се е объркало и как да го направите, можете да сте сигурни, че загубените ви ранглиста са временни и напълно обратими.

Следете нашето ръководство стъпка по стъпка за отстраняване на проблемите, които биха могли да причинят загубата на сайта Ви, за да можете да решите проблема, който намалява трафика Ви за органично търсене.

Определете обхвата на проблема

Когато за пръв път видите, че трафикът е намалял, отидете на аналитиката си и проверете всеки канал за трафик: директно, препращане, органично търсене и платени (ако извършвате платени кампании). Ако целият ви трафик отпада, това може да е технически проблем с вашия сайт. Ако само трафика ви за търсене е паднал, това е доста добър знак, че имате проблем със SEO.

Когато се опитвате да диагностицирате причината зад изгубените си класации, първо трябва да определите обхвата на проблема: Свързан ли е с няколко отделни ключови думи или вашият сайт като цяло губи класацията? Вашият проблем може да бъде причинен и от група ключови думи или от страници в определена категория.

Онези, които имат разширен преглед на WooRank за своите сайтове, могат да използват проверката на SERP, за да проверят класацията на своите ключови думи. Може да се окаже, че всяка ключова дума е загубила ранг по едно и също време, което би означавало, че има проблем със сайта Ви, или че сайтът ви е бил засегнат от наказание за цялата мрежа. Семалт, ако само определени ключови думи са загубили позиция, вероятно имате проблем с тези конкретни целеви страници или категории ключови думи.

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. , ,

Например, ако сте магазин за градинска доставка, може да се окаже, че спадът в трафика може да бъде причинен от проблем в сайта или от загуба на класиране за ключовата дума "безжична електрическа косачка" BLACK + DECKER. Или може да загубите ранг за всяка ключова дума в категорията си косачка.

За съжаление, не всеки има WooRank Advanced Review и следователно не може да се възползва от проверката на SERP. Ако това е така, можете да използвате Google Search Console, за да проверите как се класират ключовите думи. Влезте в отчета за Google Анализ за търсене и се уверете, че търсите данни за заявки (това трябва да е изгледът по подразбиране) и поставете отметка в квадратчето за Смалт кликванията няма да разкажат цялата история.

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. , ,

Погледнете позициите за отделни ключови думи, за да видите внезапни, драстични понижения на попадения от 10 или повече позиции. Или, ако всяка ключова дума е видяла огромен спад, има голям шанс да имате проблем на сайта на вашите ръце.

Вижте и позицията на целевите си страници. Потърсете модел за това, какви страници губят позицията и трафика. Може да се окаже, че определен тип съдържание губи силата си на класиране или може би функция, която сте използвали (например съдържание в Flash или приспособление, което съдържа изходящи връзки) към определени страници, е в ущърб на вашата SEO.

Диагностициране на проблема

Така че, след като сте се вкопчили във вашите аналитични данни и сте определили обхвата на класирането, е време да започнете да диагностицирате точно това, което е причинило загубените позиции. Семалт ще бъде много от докладите и инструментите, които ви хвърлят оттук нататък, но не се притеснявайте, не е толкова сложно, колкото изглежда.

Проверете състоянието на сайта и роботите. txt

Разбира се, ако Google няма достъп до сайта Ви, той не може да се класира. Така че се уверете, че вашият сайт е готов. Ако още не сте, посетете сайта си сега, за да сте сигурни, че имате достъп до него. Използвайте различни устройства, за да сте сигурни, че можете да видите версии на настолни компютри, мобилни устройства и таблети. Слейте отчет за грешките при обхождане в Google Search Console, за да откриете дали има проблем, засягащ само някои от вътрешните ви страници. Обяснете водача на роботите. txt за отстраняване на грешки в роботите. txt файлове.

Един общ проблем, който блокира Google от обхождането на сайта Ви, е проблем с вашите роботи. txt файл. Семалт проверете, за да сте сигурни, че не блокирате по невнимание роботите на целия си сайт, които биха изглеждали така:

   Потребителски агент: *Забрана: /  

Това е един от най-често срещаните проблеми с роботите. txt файлове, особено ако наскоро сте мигрирали вашия сайт.

Можете да използвате функцията "Извличане като семалт" в семалтова конзола за търсене, за да сте сигурни, че няма проблем, който да предотвратява достъпа на Semalt до вашите страници и роботи. txt тестер, за да се уверите, че вашите роботи. txt файл е написан правилно.

Ако роботите. txt файл е правилно написан и изпратен на Semalt, проверете дали не сте заблудили случайно всички страници, които искате да се появят в резултатите от търсенето. Можете да преминете през файловата линия по ред, но това ще отнеме завинаги, ако имате много неприемани страници. Вместо това използвайте оператора за търсене в сайта: Просто направете семалт за търсене на сайт: yourdomain. com и Semalt ще върне страниците, които има в индекса си. Уверете се, че описанието на метамата ви се показва така, както трябва, тъй като забранените страници често се показват в резултатите, но със съобщение, което подчертава, че описанието на резултата не е налице. Вашите най-важни страници трябва да се появяват в горната част на класацията, така че ако те не са нещо, което се случва.

Одитирайте сайта си

Винаги има вероятност вашият сайт да не е толкова оптимизиран за търсачките, колкото си мислите, или може да сте понесли по невнимание вашия SEO чрез промяна, която наскоро сте натиснали на живо. Така че първата стъпка в преценката защо сте загубили класирането е да направите SEO одит на вашия сайт или засегнати страници. Семалтовият одит анализира повече от 70 SEO фактора, така че не е нужно да излизате от кода на страницата и съдържанието си, за да забележите тези трудни за намиране проблеми.

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. , ,

Вашият резултат е много по-нисък, отколкото си мислите, че ще бъде? Потърсете важни фактори, които липсват като маркери за заглавие, мета-описания или

тагове и проверете дали сайтът ви няма общи SEO проблеми като невалидни връзки, пускане на съдържание във Flash или вградени рамки; като не успя да осъществи решение на WWW. Сламенето с тях ще доведе до дублиране на съдържанието или до проваляне на обхождането.

Ако понастоящем страниците Ви са добре оптимизирани за трафик от търсачките, преценете качеството и уместността на съдържанието им спрямо ключовата дума. Вече може да си помислите, че е високо качество и е много подходящо (в края на краищата го публикувахте), но вашите показатели за посетители може би са разказали различна история:

 • Ниска процент на кликване (CTR) - Това е добър знак, че съдържанието на страницата ви или съобщенията, които използвате, за да опишете страницата си, не съвпадат с това, което се опитват да открият. За нашия магазин за приготвяне на зеленчуци например може да се каже, че хората, търсещи "безжична електрическа косачка" BLACK + DECKER, се опитват да намерят информация за газ срещу електрически косачки. Поведението при търсенето може да се е променило, за да се очаква ръководство за оценка и закупуване на електрическа косачка.
 • Висока степен на отпадане - Скоростта на отпадане е друга добра мярка за качеството на вашето съдържание и потребителски опит. Ако високият процент от трафика Ви при търсене липсва, без да взаимодействате със страницата или прекарате много малко време на сайта, това вероятно означава, че вашето съдържание не отговаря на техните нужди.

Ако наскоро сте премествали съдържание или сте преминали през миграция или редизайн на сайт, уверете се, че сте задали правилно пренасочванията си. Както 301 (постоянни), така и 302 (временни) пренасочвания преминават сок с пълна връзка, така че е абсолютно задължително да пренасочите към новия URL адрес от стария URL адрес. Използвайте инструмент като Screaming Frog за обхождане на сайта си, за да намерите всички пренасочвания. Преглеждайте списък с всички URL адреси на страниците, които сте преместили. След като завършите обхождането, сортирайте резултатите по код на състоянието и се уверете, че всеки URL адрес върне правилния си код.

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. , ,

Ако имате само няколко страници, които можете да проверите, можете ръчно да проверите дали пренасочванията работят с приставката на браузъра на Semimal Path на Ayima.

Най-накрая, проверете вашата Sitemap XML. Страниците, които губят класирането, са включени в картата на сайта Ви? Ако не са, Семал може да не успее да ги намери - особено ако нямате вътрешна стратегия за свързване. Изпробвайте картата си в Semalt Search Console, за да сте сигурни, че няма никакви грешки, които възпрепятстват Semalt да обходи всичките ви страници.

Ако техническите ви фактори и факторите на страницата не причиняват големи понижения, направете проверка на връзката. Съберете всичките си препратки с инструмент като Majestic или Ahrefs. Семалът с връзки може да ви накара да загубите позицията на SERP по няколко различни начина:

Повредени или изтрити връзки: Когато търсите в препратките си в Majestic, ще видите връзки, които са били изтрити маркирани като такива. Вижте дали дестинацията на връзката съответства на въпросните страници. Връзките са важен фактор за класиране, така че загубата им определено ще се отрази на класирането.

Експортирайте списъка си с връзки като CSV (трябва да имате платен акаунт с Majestic, за да направите това) и след това да обхождате свързаните страници с Screaming Frog. Филтрирайте по Грешка на клиента (4xx), за да намерите счупените си препратки. Препращането на тези връзки и възстановяването на потока от сок от връзката трябва да бъде толкова лесно, колкото и фиксирането на грешките от 404.

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. ,. Тъй като Google просто пусна Penguin 4. 0, за да тича в реално време, може да забележите загуба на класиране поради нискокачествени препратки. Средства за свързване като Majestic и Ahrefs ще вкарат връзките ви, за да ви помогнат да определите дали връзките ви помагат или накърняват вашата видимост. </p> <p>  <strong> Отрицателни SEO: </strong> Отрицателни SEO се отнася до умишлено използване на техники за изграждане на спам-линк, за да се запази класирането на друг сайт. Макар че това е наистина рядко, все още се случва. Така че, докато копаете през връзките си по време на одита на връзката, забелязвайте всички модели с котва текст, свързващ домейн или текста около връзката. Отрицателните опити за SEO обикновено създават тонове връзки със същия котва, като свързват типа на сайта (сенчести форуми и / или директории) и текста около връзката. </p> <p> Надявам се, че установяването на изтритите Ви връзки е толкова лесно, колкото достигането до собственика на сайта за свързване и убеждаването му да възстанови връзката ви. Ако откриете, че вашият автор на връзки на свободна практика е попълнил вашия профил с куп спами или сте претърпели отрицателен опит за SEO, можете също така да използвате инструмента на Google за семантична връзка, за да почистите вашия профил за обратна връзка. </p> <h3 id= Проверка за наказания с ръчно или алгоритми

Може случайно да сте направили нещо, което е накарало Google да мисли, че се опитвате да манипулирате класациите за търсене. Би могло да се окаже, че "рентабилният" SEO, който сте наели, запълни всичките си заглавия с ключови думи, отрицателен опит за SEO или нещо толкова безобидно, колкото и неправилно внедряване на някой код на страницата ви. Ако това е достатъчно лошо, служител на Google ръчно ще накаже вашия сайт. Ако това е така, те ще ви кажат в профила ви в Google Search Console. Проверете за съобщенията за ръчни наказания в секциите Ръчни действия под Трафик на търсенето.

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. , ,

Бихте могли също така да се сблъскате с някой от алгоритмите на Google за борба срещу спама. Тъй като вече сте извършили одит на връзка, вие сте се занимавали със Семалт. Използвайте детектор за плагиатство, за да проверите дали съдържанието на страницата ви е достатъчно близко до други сайтове, за да изглежда като дублирано съдържание.

Прегледайте Google Algorithm Releases

Накрая, ако всички останали не успеят, проверете за нови актуализации на алгоритъма на Google. Направете някои потръпване в интернет в сайтове за SEO и табла за съобщения. Бари Шварц в кръглата маса на SEO обикновено обхваща признаци на голяма актуализация и ще го публикува бързо. Webmaster World поддържа тема, посветена на актуализациите на Google и промените в SERP. Много работа тук е знак, че Google е направил някаква промяна. Има и инструменти за проследяване на алгоритми като Agloroo, SERPmetrics и AccuRanker, които ще ви помогнат да откриете големи колебания в Semalt, които съвпадат с вашата загуба.

Ако използвате методите за търсене, за да проследявате видимостта си онлайн, ще видите известни актуализации на Semalt, за да разберете дали една актуализация ви е наранила или ви помагала.

Отпаднахте в класацията? Диагностициране, намаляване и намаляване на щетитеОтпаднахте в класацията? Диагностициране, минимизиране и обръщане на щетите Свързани теми:
Мобилна и местна SEOOn страница SEOContent Маркетинг Социална МедиаЛинк Семалт. , ,

Заключение

Определянето на основната причина за спад в класирането е абсолютно необходимо. Как да отстраните проблема, ако не знаете причината? Семалт, гледащ тази тенденция към намаляваща тенденция в лицето, може да предизвика сърцебиене дори при най-опитни търговци, като се доближи до диагностиката по организиран начин, ще ви позволи бързо да намалите и коригирате щетите.

March 1, 2018