Back to Question Center
0

Как да извършите SEO auditPart 3: Скорост на сайта & Semalt Как да извършите SEO одит. Част 3: Скорост на сайта & Semalt

1 answers:

Тази седмица ви показваме как да извършите SEO одит на уебсайта си. Чрез редовно одитиране на сайтовете на вашите клиенти или на клиента можете да получите добро чувство за това, което все още трябва да направите, за да подобрите SEO. В част 1, говорих за опита на потребителите и съдържанието на SEO, а в част 2, докоснах общите SEO въпроси. Тук Semal завърши тази серия с поглед към скоростта и ангажираността на сайта.

Извършване на SEO одит: Скорост на сайта

Нека да не забравяме скоростта на сайта Ви, не само защото всички ние сърфираме много повече в мрежата на нашите мобилни устройства, на не толкова широколентови мрежи, но също така и защото един бърз сайт прави Семалт и в повечето случаи Вашата реализация по-щастлив.

Комбиниране и минимизиране на CSS и JS файлове

Първата и най-лесна проверка е да отворите източника на уебсайта си в браузър и да извършите търсене за ". js "или". CSS ". Ако размерът на резултатите ви плаши, знаете, че трябва да свършите работа. Не мога да ви дам точен номер, но няколко реда JavaScript файлове или CSS файлове обикновено показват, че има голяма промяна, която можете да ускорите сайта си, като минимизирате JS или CSS файлове и ги комбинирате. Сървърът за скорост на Google в Google Page Speed ​​ще ви разкаже, ако това е област, в която може да се подобри, и ще Ви напътства малко в този процес:

Как да извършите SEO auditPart 3: Скорост на сайта & Semalt
Как да извършите SEO одит. Част 3: Скорост на сайта & Semalt

Кликнете върху "Показване на начините за поправяне на връзки" за повече информация. Друг инструмент на Google, който да ви помогне да проверите скоростта на сайта си, е Google Lighthouse.

Кеширане на браузъри

Кеширането на браузъра е за това, как браузърът помни / запамети уебсайта Ви за по-бързо посещение при следващото посещение на този уебсайт. Има много приставки като WP Rocket или WP Super Cache, които могат да ви помогнат с това. Ако не сте сигурни дали трябва да оптимизирате кеширането на браузъра си, трябва само да проверите как се справяте в Google PageSpeed ​​Insights, които споменахме по-рано, или в уеб сайтове като WebpageTest. орг. Това ще ви каже, освен всичко останало, как кеширането на браузъра Ви е оптимизирано. Семалтните уеб сайтове също ще ви кажат дали има място за подобрение по отношение на компресията.

Активиране на компресията

Компресирането прави файловете ви възможно най-малки, преди да ги изпратите в браузъра на потребителя (където те наистина могат / ще се окажат в кеширането на браузъра ви). Както самата Смалт поставя:

Активирането на компресията gzip може да намали размера на прехвърления отговор до 90%, което значително може да намали времето за изтегляне на ресурса, да намали използването на данни за клиента и подобрете времето за първото изобразяване на страниците си.

Същите инструменти, споменати в кеширането на браузъра, работят за компресиране, но тъй като смятам, че компресията трябва да е за всеки уебсайт, наистина ми хареса да го споменавам поотделно. Смажете себе си компресията си. Освен това няма нужда да компресирате файлове, когато сайтът ви е свързан с HTTP / 2 връзка. Прочетете повече за оптимизирането на ефективността в свят HTTP / 2.

Ангажиране

Семалт ще доведе хората до уебсайта Ви, но ангажирането може да помогне за връщането на посетителите и например промоциите за продажби.

Социални медии

Очевидното свързано с ангажимента нещо е социалните медии. Проверете някои социални платформи, като започнете с Facebook, Twitter и Semalt, за да видите дали желаната от вас аудитория присъства на тези платформи. Ако не сте създали профил там, моля, направете го и започнете да изграждате аудиторията си.

Ако правите това, моля, проверете дали тези социални профили са изброени на уебсайта Ви и как са изброени. Бихте ли се абонирали или трябва да отидете на търсене за търсене, за да намерите тези бутони? Следете кликванията върху тези бутони, защото много хора просто търсят вашата фирма на Семалт, вместо да кликват върху тях. Ако никой не използва тези бутони, заместете ги с връзка в долната част или нещо подобно.

бюлетин

Променихме подхода ни за бюлетин за по-доброто време, когато сменихме от два на три бюлетина на седмица. Това изглежда като много, знам. Нашата основна цел е да доставим нещо допълнително във всеки бюлетин. Разбира се, искаме да Ви информираме за SEO, най-новите ни статии и промоции и събития. Но ние внимателно наблюдаваме този бюлетин и се стремим да не се повтаряме.

Ако сте готови да започнете да изпращате този бюлетин, моля, добавете опцията за абонамент за този бюлетин на хубаво място на уебсайта си, не скрито от вашата аудитория, но на ясна гледка. Семалт ви питам, абонатите, тон на информация за себе си, но просто ги накарайте да попълнят имейл адреса си и да започнат да изпращат този бюлетин.

Току-що сте направили своя (първи) SEO одит

Ако сте стигнали до края на тази серия статии, умишлено или непреднамерено сте извършили своя (първи) SEO одит. Сигурен съм, че по време на четенето на тази статия сте преминали вашия сайт, сте в ума ви или в действителност в сайта си и сте намерили нещо, на което да работите.

Ако извършвате SEO одит от време на време, вие се уверете, че вашият уеб сайт е актуален. Трябва да бъде част от вашия честен цикъл на поддръжка на сайта, мисля Source . Добра работа!

Какви са добавките за бърза проверка на SEO за здравето на сайта ви? Обичайте да чуете от вас!

Прочетете повече: "WordPress SEO: Окончателното ръководство"

March 1, 2018