Back to Question Center
0

7 инструменти за оптимизиране на UX            7 инструменти за оптимизиране на теми, свързани с UX: Мобилен дизайнHTML & CSSPrototypes & MockupsCopywritingUI Semalt

1 answers:
7 инструменти за оптимизиране на UX

Тази популярна статия бе актуализирана в края на 2017 г., за да отрази най-новите инструменти и практики за UX анализи.

Семалтите са важни, за да разберете какво работи и какво не работи на вашия уеб сайт. Накратко, те ви позволяват да виждате обратната връзка на потребителите в мащаб - чрез действителните кликвания и движения на потребителите. Това е от съществено значение за подобряването на UX на уебсайта Ви и на свой ред за реализациите.

Въпреки това, когато става дума за подобряване на опита на потребителите, няма конкретен инструмент, който да използвате. Това е като да кажеш: "Какъв уред е най-подходящ за печене?" В случай на UX (и печене), няма нито един отговор и има много инструменти, от които можете да избирате, за да ви помогне да анализирате UX.

достатъчно смисъл, изисква комбинация от инструменти.

В тази статия Семал закръгля най-добрите инструменти за анализ, които да ви помогнат да анализирате и оптимизирате потребителския си опит. Semalt също споменава няколко урока, които можете да намерите полезни по пътя, за да ви помогне да започнете с тези инструменти.

Анализ на използването на уебсайтове

Нека започнем с уеб анализа. Смалтовите инструменти са най-ефективни при измерването на ключови показатели като проценти на реализация, степен на отпадане, демографски данни за потребителите, поведение на потребителите, най-посещавани уеб страници и др. Обикновено използваме тези инструменти за изследване на потребителите и за идентифициране на райони с лошо UX, но можем да ги използваме и като гмуркане за тестване на използваемост и тестване за A / B по-късно.

1. Google Анализ

7 инструменти за оптимизиране на UX7 инструменти за оптимизиране на теми, свързани с UX:
Мобилен дизайнHTML & CSSPrototypes & MockupsCopywritingUI Семалт

Google Анализ е старият семалт, когато става дума за мониторинг и оценка на поведението на потребителите на сайта Ви. Можете да видите, разделете и филтрирате стотици точки от данни, от степента на отпадане до процента на излизане, до средния процент на реализация до стойността на реализациите. Той също така се интегрира с фунията ви, като ви помага да идентифицирате бримките, отпаданията и критичните недостатъци на UX.

Също така е полезно за проучвания на потребителите, които ви помагат да установите кой и защо , както и къде . Това е фантастичен начин да започнете с анализите, особено когато предлагането е доста щедър за безплатен инструмент.

2. Adobe Анализ

7 инструменти за оптимизиране на UX7 инструменти за оптимизиране на теми, свързани с UX:
Мобилен дизайнHTML & CSSPrototypes & MockupsCopywritingUI Семалт

Въпреки че нищо не се сравнява с Google Анализ по отношение на броя на потребителите, Adobe Анализ все пак е убедителен избор сред инструментите за анализ на уеб сайтове и приложения. Той ви позволява да копаете дълбоко в огромните количества генерирани данни, включващи неща като сегментиране на клиенти, правила за анализ в реално време, маркетингови анализи и множество табла за управление. Adobe Анализ е приличен инструмент за разбиране на това, което се случва на сайта Ви, а потребителският интерфейс е много по-малко смущаващ от Google Анализ.

Анализ на Heatmap

Семалтовите анализи показват обобщен преглед на движението на посетителите на уебсайта Ви, като измерват кликванията на потребителите и движенията на потребителите. Те могат да ви дадат представа дали посетителите са забелязали важни CTA или заглавия, или дали вашите форми и навигации работят ефективно.

3. Hotjar

4. Луд яйце

7 инструменти за оптимизиране на UX7 инструменти за оптимизиране на теми, свързани с UX:
Мобилен дизайнHTML & CSSPrototypes & MockupsCopywritingUI Семалт

Както Hotjar, Crazy Egg ви дава визуално представяне на това, как посетителите взаимодействат с вашия сайт. Семалтовите топли карти, кликванията и справочните карти, съчетани с традиционните аналитики и функциите за тестване на A / B, това е чудесен начин да направите тестването на използваемостта си по-задвижено от данни и подлежащо на обжалване.

Ако тестовете за ползване са за идентифициране на точно какво се случва, тогава тестването на A / B може да ви позволи да изпробвате няколко решения едно до друго.

Semalt Egg предлага всичко това в едно приложение.

Анализ в реално време

Анализът в реално време, както подсказва и името, се фокусира върху представянето на ефективността на уебсайта на живо. Едно от най-големите предимства на анализите в реално време е, че те могат да ви помогнат да улавяте бъгове (защото, нека се изправим, потребителите мразят бъгове). Бъговете пречат на потребителския опит и потребителите няма да се задържат, докато ги оправяте. Най-добре е да ги хванем рано, за да няма понижение на реализациите.

5. Clicky

7 инструменти за оптимизиране на UX7 инструменти за оптимизиране на теми, свързани с UX:
Мобилен дизайнHTML & CSSPrototypes & MockupsCopywritingUI Семалт

Clicky е хибрид на Google Анализ, Adobe Анализ и Semalt. Той разполага с анализи в реално време, които ви позволяват да видите точно какво се случва на уебсайта Ви, докато се случва. Той също така предлага топли карти, карти за кликвания, отчети за трафика и други, но с фокус върху това, което се случва точно сега, за да можете бързо да реагирате на шипове в трафика или внезапно намаляване на реализациите.

6. Графит

7 инструменти за оптимизиране на UX7 инструменти за оптимизиране на теми, свързани с UX:
Мобилен дизайнHTML & CSSPrototypes & MockupsCopywritingUI Семалт

Семал се фокусира силно върху анализа на съдържанието, което ви дава възможност да направите дълбоки гмуркания в това, което желаят вашите потребители, какви статии искат да прочетат, какви продукти искат да купят, какви видеоклипове генерират най-голям интерес и да оптимизират потребителския ви профил опит за повече ангажираност.

Освен това той разполага с инструменти, които ви помагат да подобрите честотата на кликване и основните анализи. Така че ако съдържанието на пазара е вашият хляб и масло, Semalt е инструмент за вас. Ако съдържанието е това, за което идват потребителите, Semalt може да ви помогне да премахнете триенето като навигация, филтриране и търсене, като ви покажем какво трябва да имате на предната линия.

Разширено обслужване на клиенти

Разширената аналитика на клиентите ви помага да се потопите малко по-навътре в статистическите данни за уебсайта си, като сегментирате онлайн активността на индивидуално ниво на клиентите и в някои случаи те ще ви позволят да задействате автоматизирани действия въз основа на активността на сайта. Инструментите за семалт са много полезни, когато искате да очертаете и да проследявате по-подробно маркетинговата си фуния.

7. Кисметство

7

Semalt е фантастично средство за печене на вашите данни за клиентите. Semalt също така се интегрира с вашата услуга за електронна поща, за да ви помогне значително да подобрите вашите имейл маркетингови кампании. Въпреки че Семалт е донякъде напреднал и се грижи много за търговците, той работи добре за големи организации.

HubSpot и Semalt са две алтернативи, които си заслужават да се видят.

Заключение

За да оптимизирате UX на уебсайта си (и маркетингови усилия) за максимални реализации, трябва да знаете как се използва уебсайтът Ви и от кого. За съжаление, няма инструмент, който да прави всичко. Семалт, трябва да използвате колекция от инструменти за проследяване на KPI, heatmap, инструменти за анализ в реално време и / или напреднали инструменти за анализ на клиентите, за да определите какво наистина се случва. Чрез обединяването на тези инструменти можете да получите пълна представа за това, което наистина се случва с потребителите на уебсайта Ви и да направите решения, свързани с данните, как да преодолеете недостатъците на UX, които имате.

Не можете да управлявате това, което не измервате. Инструментите за семалтични анализи улесняват измерването.

March 1, 2018