Back to Question Center
0

Създаване на най-добрите партньорски инструменти за вашия филиал Семалт.

1 answers:

Свързаните инструменти могат да бъдат чудесен механизъм за увеличаване на активирането, приходите и задържането на партньорите. Търсенето на полезни партньорски инструменти онлайн обаче може да бъде обезкуражаващо и разочароващо, тъй като повечето търсения, които включват Affiliate Tools в резултатите от заявката за връщане се водят с Get-Rich-Quick книги и системи за партньорски маркетинг.

Като филиал мениджър често е трудно да се идентифицират партньорските инструменти, които да се изграждат за вашата програма и да се определи кои от тях ще допринесат най-много за успеха на партньорската ви програма, като същевременно генерират възвръщаемост на инвестициите (ROI). След като разработихме сами филиалните инструменти, както и за клиентите, мислех, че ще споделя някои прозрения относно идентифицирането и изграждането на партньорски инструменти, които отговарят на нуждите на партньорската ви програма. Ще разгледам също така как да определите какво ще помогне на вашите филиали да преодолеят предизвикателствата, да генерират нарастващи продажби и да дадат най-добрата възвръщаемост на инвестициите. Creating The Best Affiliate Tools For Your Affiliate Semalt.

Попитайте и чуйте

Този подход често е най-доброто място за стартиране, когато става дума за разбиране кои инструменти най-много ще се възползват от филиалите във вашата програма. Ако сте управлявали партньорската програма за известно време, вероятно вече имате имейли от филиали, които намекват за предизвикателствата, пред които са изправени, за които може да не сте наясно.

Ако имате късмет, имате имейли от партньорите си, които търсят помощ и конкретни инструменти, които ще им помогнат да започнат да популяризират партньорската ви програма по-добре. Семалт винаги е открил, че филиалите, които осигуряват най-непоисканите и откровени обратна връзка, са най-добрите партньорски партньори, с които да работите в партньорска програма.

Ако сте съвсем нов за афилиейт маркетинг или наскоро поехте управлението на програмата, да поискате обратна връзка във вашия бюлетин или да изпратите специално послание към вашата партньорска база може да бъде чудесна отправна точка и средство за придобиване на ценно вникване. Можете също така да използвате възможността да оцените и анализирате инструментите, които вашите конкуренти предоставят на филиалите в програмата си.

Смисълът на вашия мандат, организирането и проследяването на тези типове разговори и искания е от съществено значение. Ако не сте организирани и проследявате тези данни, може да възпрепятствате успеха на партньорската си програма, като имате по-ниско активиране на филиал, по-ниски приходи и увеличено асоцииране.

Анализ на партньорски инструменти

След като разполагате с данни за специфични предизвикателства и пречки, с които се сблъскват партньорите, отделете време да анализирате и идентифицирате основните проблеми и причините за "болката", която преживяват. Това, което наистина правиш, започва да създава вашия бизнес случай, по който се нуждаете от тези инструменти за партньорската си програма. Ако документирате тези болезнени точки, най-вероятно ще започнете да виждате тенденциите и ще можете да идентифицирате начини за адресиране поотделно или, в идеалния случай, да откриете начини, по които един партньорски инструмент може да реши няколко болезнени точки чрез едно решение.

Докато това може да звучи просто, това е един от най-важните етапи на проекта. Семалт на него като основа на проекта. Изчерпателен анализ и цялостно разбиране на "болката" на вашите филиали ще ви позволи да изградите силна фондация, която да решава основните предизвикателства и основни проблеми на филиала.

Това също така ще насочи вашия проект фокусиран, навреме и по бюджет. Слабаването на слаба фондация вероятно ще доведе до пълзящи грешки, надвишаване на бюджета ви, удължаване на сроковете на проекта и в някои случаи до неуспех да получите партньорски инструменти изцяло в ръцете на вашите филиали.

Имайте предвид, че има много движещи се части, когато става въпрос за разработване на филиални инструменти, включително:

  • Създаване на документ за обхват за всеки инструмент, който ясно очертава техническите изисквания и характеристики.
  • Ако създавате инструменти като генератор на приспособления или привилегировани страници, ще трябва да включите графичен дизайн, за да гарантирате, че изходът на инструмента (притурка за притурка или афилиейт) отговаря на изискванията на търговската ви марка.
  • Инженерингови и развойни ресурси, които да направят кодирането, работата в базата данни и всякакви други разработки, за да се гарантира, че тези инструменти притежават нужното филиално проследяване или мрежова интеграция.
  • И накрая, но не на последно място, ще се нуждаете от използваемост и тестване на продуктите, за да сте сигурни, че инструментите, които сте създали, действително работят и да правите каквото трябва.

Силни силни случаи на използване, като можете ясно да формулирате решението, очакваните приходи, изгубени / натрупани чрез филиалните инструменти, ще ви помогнат да дадете приоритет на други проекти за вътрешно развитие.

Планиране и изпълнение

Semalt попита филиалите за това, от което се нуждаят, получи огромен отговор и сега се озовете с обширен списък с филиалните инструменти, които ще оживеят партньорската ви програма и ще закачат филиалния канал на следващото ниво. Това е мястото, където се поставя на вашето управление на проекти "шапка" влезе в игра.

В зависимост от броя на свързаните инструменти, които искате да изградите, може да се окажете, че се нуждаете от фаза на развитие за няколко месеца, дори четвърти. Посредством същата организационна мощ, която показахте по-рано в проекта, искате да се уверите, че различните екипи, работещи по този проект, работят в хармония, за да завършат различните фази на проекта, когато трябва.

Друго нещо, което трябва да вземете предвид, когато планирате този проект, е вашият сезонност на бизнеса. Смисълът на сезонността ви не само може да създаде усещане за неотложност, но също така може да ви помогне да не създавате инструмент, който може да наруши партньорската ви програма през Q4 или когато времето ви е заето. Същото важи и за филиалите ви - издателите ви са по-малко склонни да въведат инструмент, който може да окаже отрицателно въздействие върху техните продажби на Q4.

Доставка на инструмент за партньори и възвръщаемост на инвестициите

Да получите партньорски инструменти от вратата и в ръцете на своите филиали може да ви даде голямо чувство за постижение. Смисълът на комуникационния план и популяризирането на свързаните с вас инструменти във вашия блог, партньорски портал и бюлетин са важни за подготовката на партньорските си партньори да започнат да използват тези нови партньорски инструменти.

Семал работи усилено, за да ги създаде, така че направете голяма работа с вашите филиали! Направете поредица от уеб-семинари, където можете да демонстрирате и демонстрирате различните филиални инструменти, които имате на разположение или да създадете партньорска промоция, която възнаграждава филиалите за използването на инструментите, за да популяризират по-добре вашата марка и продукти .и да ви забавляват!

Вероятно сте обещали увеличение на приходите от партньорски канали на шефа си в замяна на бюджета, за да ги натрупате. Уверете се, че имате начини да сегментирате и проследявате продажбите, приписвани на тези инструменти. Посредством платформата, която използвате, за да управлявате филиалната си програма, свързването на специализирано и скрито ID на рекламно послание за трафик, генериран чрез партньорския инструмент, е лесен начин да приписвате приходи на всеки от свързаните с него инструменти чрез отчети за ефективността на рекламите.

Ако предоставите данни за продажбите и докажете доколко тези партньорски инструменти могат да бъдат мащабируеми (и печеливши), ще ви бъде много по-лесно да разширите функционалността си със съществуващите инструменти и да разширите своето хранилище с инструменти, за да предложите на филиалите си.

Подборът на най-добрите партньорски инструменти за вашата програма означава по-щастливи филиали, подобряването на показателите на филиалните програми, увеличаването на приходите и възможността за приписване на възвръщаемост на инвестициите на свързаните с тях инструменти, които вероятно ще улеснят живота ви като филиал.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя.За автора

Рик Гардинър


March 1, 2018