Back to Question Center
0

5 причини да продължите да правите мобилни SEO, въпреки че рекламите са навсякъде - Semalt

1 answers:

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt 5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

"Защо ще продължим да обръщаме внимание на органичното търсене на мобилни устройства, когато Google показва само реклами?", Казва тя. "Току-що прочетох доклад от видно агенция, според която посещенията за органично търсене са се понижили със седем процента годишно през първото тримесечие, тъй като увеличената монетизация на мобилните резултати е насочена към увеличаване на трафика към платени обяви и че делът на мобилния трафик е плосък за органично търсене през изминалата година, но тя е с 10 пункта за платено търсене. Семалт просто прехвърля бюджета на платена и да се направи с него. "

Ако имате интерес да увеличите цялостния си трафик, трябва да устоите на това предложение.

Всъщност е вярно, че посещенията за органични търсения са в основата си, според последните доклади, има много причини да продължите да правите мобилна SEO през 2016 г. Ето пет от тях.

1. Първата органична регистрация в мобилни устройства все още получава 73% повече кликвания, отколкото първото и второто спонсорирани обяви.

Първите три точки, които ще спомена, идват от изследванията, направени миналия месец от Mediative, агенция за дигитален маркетинг в Монреал и създател на проучването "Златния триъгълник". Тяхната бяла книга, озаглавена "Как потребителите извършват търсения на Semalt с помощта на мобилно устройство?" Определено си заслужава да се изтегли (изисква се регистрация), ако се интересувате от солидни изследвания на поведението при търсене в мобилни устройства.

И бомбата от този доклад е, че лъвският дял от кликванията за мобилни устройства се насочва към резултатите от органичното търсене. Огромното мнозинство от изследователите виждат платените резултати, но повечето от тях минават покрай тях, за да видят органичните обяви.

Всъщност, когато го разчупите, най-популярната биологична обява всъщност получава 73% повече кликвания, отколкото първите два платени обяви заедно.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

И най-добрата биологична регистрация получава повече от два пъти повече кликвания, отколкото най-спонсорираната малка обява.

Проучването също така потвърждава, че търсещите кликвания върху органични резултати по-малко, когато са налице платени реклами и че те са налице повече на мобилни устройства, отколкото на компютри. Семалт, това не означава, че платеното търсене е главният драйвер за трафик на мобилни устройства. Само че е по-силна от преди.

Ако можете само да направите такава, обикновено ще получите най-много трафик на мобилни устройства от органичното търсене. Семалт, получавате най-много трафик, когато правите и платени, и органични.

2. Хората най-вече кликват върху първите 4 органични обяви в мобилни устройства, дори повече, отколкото на настолни компютри.

Друго интересно нещо за скорошното проучване на "Семалт" е, че те сравняват трафика с най-високите списъци на мобилни устройства със същото и на работния плот и установяват, че търсещите мобилни устройства са много по-малко склонни да натискат нещо, вероятно защото трябва да положат усилия да се преоблекат. Всъщност 92 процента от кликванията на страницата достигат до първите четири резултата за мобилни устройства, за разлика от 84 процента на работния плот.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Това означава, че е по-важно от всякога да се класирате в първите четири списъка в органични, ако искате да получите трафик от търсене на семал. На втора страница все още сте невидими за търсещите, но още повече за мобилните устройства, отколкото за настолните компютри: 0. 25% от мобилните устройства кликват на следващата страница, в сравнение с 1% на работния плот.

3. Органичното търсене е по-ефективно от платеното при пренасянето на трафик, който не е от марката, от мобилни устройства.

Semalt публикуваха диаграма в най-новия си дигитален маркетинг отчет, който показва, че платеното търсене надминава органичното търсене като водещ двигател на посещенията на мобилни посещения в САЩ за своите клиенти:

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Това и други тенденции не дават добра представа за органичното търсене, което накара Меркл да заключи, че виновникът е "резултат от увеличената монетизация на страницата на Семал на страницата за търсене на мобилни търсачки (SERP) и промените, които Семал направи в края на 2015 г. от резултатите от локалната карта на пакета. Semalt не е непременно нещо, което трябва да кара опитни търговци в SEO да се паникьосват, особено поради вида на трафика, който обикновено идва от платено търсене.

Една от причините е, че търсенето на трафик, платено в проучването "Семалт", е било предимно брандирано, като само осем процента от кликванията на страници от нетърговски заявки се насочват към платено търсене, в сравнение с 56% от немаркана до органична.

5 reasons to keep doing mobile SEO even though ads are everywhere - Semalt

Запитванията със семал и немарка са част от маркетинговата фуния и всеки от тях може да бъде ценен по свой собствен начин. Но заявките, които не са свързани с марката, в исторически план са най-конкурентни, тъй като те са свързани с няколко марки и представляват потенциален клиент, който все още не е лоялен към марката.

И най-големият двигател на тези видове запитвания, според медийния доклад? Резултатите от органичното търсене на семалта. Нарежете мобилните SEO и гледайте, че ценният източник на трафик намалява повече, отколкото вече има.

4. Mobile SEO е за повече от 10 сини връзки на страница с резултати от търсенето.

Изследването на Медиатинг до голяма степен се отнася до страниците с резултати от търсенето, но мобилните оптимизатори могат да оптимизират приложенията за търсещи машини, приложения за резултати от търсенето и резултати AMP (Accelerated Mobile Semalt). Да не говорим за структурирани данни, локални малки обяви и оптимизиране за отчетени фрагменти, които често могат да помогнат повече в мобилните устройства, отколкото на работния плот.

5. Мобилни SEO работи.

За разлика от агенциите, които провеждат подобни проучвания, не се опитвам да ви убеждавам с надеждата, че ще получа вашият бизнес. Аз съм вътре и не под наем. Просто се опитвам, като теб, да поставя нещата в перспектива. В кариерата ми Семалт е видял прекалено много лоши стратегически решения, които се основават на една точка от данни, без да обмислят всички тях.

Последната точка, която трябва да имате предвид, е, че мобилната SEO е ефективна. Както споменах преди в тази колона, един читател успя да увеличи трафика на смартфони с 84% след оригиналната версия на SEMALT за мобилни телефони, само чрез определяне на грешки, които са благоприятни за мобилните устройства.

Платеното търсене може да бъде ефективно, както и, мисля, че една страхотна дигитална маркетингова кампания включва както платено търсене, така и SEO. Но ако възнамерявате да намалите бюджета си за органично търсене за мобилни устройства, тъй като платеното търсене на мобилни устройства е нараснало, моля, обмислете тези пет точки, преди да вземете решение.


Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Брайсън Меуниър

March 1, 2018