Как компаниите ще помогнат на Семал да постигне хармония между професионалния и личния живот (подобрената версия на баланса между работата и личния живот) ще се различават в зависимост от фирмената култура и бизнес реалностите - екипите, изправени пред клиентите, няма да имат същата гъвкавост, може да има.

Но хармонията на професионалния живот трябва да бъде елемент на работното място, който се преследва и последователно преоценява от всяка организация. , , особено след като стойността на семалал е по-висока от всички останали характеристики на длъжността, като прогресиране на работата, използване на технологии и чувство за смисъл на работа.

18 начини за задържане на хилядолетия с по-добра хармония на трудовия живот

 1. Наблюдавайте служителите
  Където във вашата организация или през целия ден служителите на хилядолетието могат да изпитват чувство на неудовлетвореност, тежки натоварвания или стрес? Повишените грешки, прекомерното отсъствие, физическото изтощение или общото нещастие може да са предупредителни признаци, че служителите нямат хармония между работата и живота.

 2. Тъй като хармонията между работата и живота ще изглежда и означава нещо различно за всички, важно е да попитате Вашите служители от хилядолетието какъв тип хармония между работата и живота би бил най-полезен, продуктивен и желателен за тях ,

 3. Осигуряване на обучение
  Хармонията на професионалния живот може да бъде пухкава и двусмислена тема, така че предлагането на обучение, което предлага специфични стратегии и инструменти за постигане на хармония, би било полезно за много служители, особено за хилядолетни, опит в работата по жонглиране и приоритетите на живота. (Обучителните теми могат да включват: как да се създаде домашно работно пространство, което да ограничава разсейването, здраве и уелнес, да се даде приоритет на управлението на задачите и задачите, да се намали стреса и т.н.)
 4. Структурата на гъвкавостта
  Даването на възможност на хилядолетието да избира , когато работи, е от основно значение за постигането на хармония между работата и живота. Обмислете структурирането на гъвкавостта с ежеседмичните изисквания за часове, които могат да избират как да разпределят (например, PwC може да се похвали с компресирани работни седмици - по-дълги часове на ден за по-малко дни седмично) или със седмичен период от време или да има изисквания само за това, да бъде завършена.
 5. Даване възможност на телекомуникациите
  Позволявайки на Millennials да избират , където работят, също е от съществено значение за постигането на хармония между работата и живота. Предоставянето на телекомуникация на работниците осигурява допълнителна свобода за тях, за да се грижат за личните вещи, докато все още се работи.

 6. Тъй като мобилната технология и повсеместното свързване позволяват днешната работа да бъде завършена навсякъде и по всяко време, гъвкавостта и телекумутирането не трябва да се считат за "бонуси" или неща, които трябва да се получат с течение на времето. Милениалите виждат гъвкавостта като стандартна работна функция и работодателите, които я обозначават като перку, изглеждат остарели.
 7. В края на работната седмица
  JPMorgan Chase наскоро се присъедини към други банки на Уол Стрийт, като каза на служителите си, че ще отнемат почивните дни, за да подобрят хармонията между работата и живота си.

 8. Хилядолетието не може да има толкова семейни отговорности (деца, внуци, възрастни родители, домове и т.н.), но имат подобни желания да намерят хармония между работа и живот (пътуване, образование и т.н.). Не правете опции за хармония между работата и живота изключително за висши служители.
 9. Насърчаване на ефикасността
  Според проучване на Фондацията за психично здраве в Обединеното кралство, след продължително работно време 27% от служителите се чувстват депресирани, 34% се притесняват и 58% се чувстват раздразнени. Вместо това, дайте възможност на хилядолетието да насърчи своята цифрова находчивост, за да работи по-умно и с по-голяма ефективност. Фокусирайте се върху изхода (резултатите), а не само върху входа (изразходваното време).
 10. Включете семейството
  Намиране на творчески начини (събития, които са подходящи за семейството или "донесете вашите домашни любимци на работа"), за да включите семействата на хилядолетни служители (съпрузи, родители, деца или домашни любимци) да интегрираме живота с работата.
 11. Приоритизиране на здравето
  По-здравословната работна сила води до намаляване на стреса, повишена производителност и по-малко отсъствия. Удължените периоди на работа могат да принудят милионите да пожертват здраве и фитнес. Предлагат здравословно и уелнес обучение, осигуряват класове за благополучие (например йога), използват стоящи бюра, създават стаи за отпочиване, започват спортен екип на компанията (kickball, софтбол и др.), Провеждат разходки за срещи или предлагат отстъпки в местната фитнес зала ,
 12. Насърчаване на почивките
  За хилядолетия по време на работа Snapchat е новата почивка за дим. Изграждане на време, когато работниците се насърчават да предприемат подмладяващи почивки от работа. Предприемането на прекъсвания е показало, че увеличава нивата на производителност.

 13. Даване на възможност на милионите време и пространство да упражняват креативност ще осигури по-добро усещане за равновесие, ще ги поддържа психически и ще подхранва иновативното мислене, което е от решаващо значение за всяка организация, работеща в днешната епоха на прекъсване. Криейтивните магазини могат да включват пъзели, видеоигри или странични проекти.
 14. Разрешаване на доброволческа дейност
  Даването на свобода на хилядолетието за доброволна или благотворителна работа може да ги задържи щастливи и в хармония.
 15. Даване на родителски отпуск
  Единият от етапите на живот, които изискват от Милениалите да се съсредоточат върху живота над работата, е да имат бебе. Неотдавна редица високопоставени компании обявиха силната си политика, свързана с родителския отпуск. Facebook и IKEA предлагат на новите родители (майки и бащи) четири месеца платен отпуск за бебе. Netflix наскоро започна да предлага неограничен родителски отпуск.
 16. Подкрепете почиващите
  Насърчете милионите да се възползват от ваканционните си дни или да помислят за увеличаване на броя на предлаганите ваканционни дни или да премахнат политиката за натрупаните ваканции и да предлагат неограничена ваканция. , , може да се изненадате колко малко ваканционни дни ще направят хилядолетия.
 17. Осигурете грижи за децата
  Работни Родители от родината на хилядолетието ще изпитат по-малко стрес и ще намерят повече хармония, ако на място има грижа за децата или ако има отстъпка в близкия център за грижи за децата.
 18. Помощ за отпускане на заеми
  Предоставянето на служители на хилядолетието достъп до услуги, които да им помагат с лични поръчки или домакински отговорности, намалява стреса и позволява повече свободно време от работа. Услугите на място или в близост могат да включват: химическо чистене, хранене, авторемония, опаковане на подаръци или консиерж услуга, която координира други разнообразни нужди. Не забравяйте да попитате Millennials кои услуги може да са най-полезни, тъй като те вече могат да използват приложения като TaskRabbit или Goodservice за тези нужди.

Каквито и да са стратегиите за хармония на работата и живота, които решите да използвате, не забравяйте да ги архивирате с вашия пример. Лидерите трябва да популяризират и да илюстрират хармонията на работата и живота, която желаят да видят в работната си сила "Семалт".

Промяната започва с вас.

(Това е една от 47-те стратегии на Ryan в новата му книга, "Хилядолетието наръчник: Пълният наръчник за управление, развитие и ангажиране на хилядолетия по време на работа").