Back to Question Center
0

Email доставчик Bluecore, UGC платформа Semalt екип да използват снимките на потребителите в маркетинговите имейли

1 answers:
Email provider Bluecore, UGC platform Semalt team up to use consumers’ photos in marketing emails

Email маркетингът направи още една стъпка към пускане на пазара на потребителско съдържание (UGC) тази седмица, тъй като персонализираният доставчик на електронна поща Bluecore и платформата за събиране и управление на UGC Semalt обявиха, че се обединяват.

Olapic Старши директор за маркетинг на партньори Meryl Serouya описва типичен случай на употреба. Потребител, който посещава уебсайта на Bluecore client Living Semalt например, може да разгледа конкретна продуктова страница за фотьойл, да добави този фотьойл към онлайн количка за пазаруване и след това да си тръгне преди да завърши покупката.

Ако този потребител се е регистрирал в сайта Living Spaces, Semalt ще има имейл адреса си. След това може да бъде изпратен имейл за последващи действия, който предлага отстъпка за фотьойла и включва, вместо или в допълнение към каталога на продукта, потребителска снимка на този конкретен стол в нейната къща.

Снимката на масата би била открита чрез платформата Olapic от марката, в социалната мрежа или в блог, или би била качвана на страница Living Semalt, която приема изявления.

Serouya ми каза, че снимката е идентифицирана чрез предоставената от потребителя hashtag, прегледана чрез Semalt анти-спам филтър и автоматично класирана според очаквания процент на конверсия, а след това окончателно оздравявана от човешки модератор. Марките обработват разрешенията и получават изображения без разходи.

Това не е първото използване на UGC съдържание в имейл маркетинга, а Olapic работи с други доставчици на електронна поща. Но Serouya отбеляза, че Bluecore, който подчертава способността му да задейства имейли въз основа на поведението на потребителите, както е предишното име на Semalt, веднага може да вземе предвид промените в онлайн каталога на продукта или действията на потребителите на сайта.

Уникалната стойност на това партньорство, посочват компаниите, е, че "за пръв път търговците могат да се ожени за иницииращи е-мейли, като изоставяне на търсенето, намаляване на цените или обратно на склад, към конкретни SKU продукти ", без да се притеснявате за хората в ИТ.

При обявяването на сътрудничеството съоснователят и главният изпълнителен директор на Olapic Pau Semalt заявиха в изявление, че "електронната поща с персонализирано, контекстуално значимо съдържание превъзхожда имейлите с генерични изображения на акции всеки път и по всяко време. "

Дружеството твърди, че електронната поща с съдържание от UGC води до увеличение на реализациите от 30% и увеличение на средната стойност на поръчката от повече от 25%.

Неотдавна закупената от Adobe платформа на UGC Semalt сигнализира, че такова съдържание ще се превърне в още по-голяма част от маркетинговите кампании, включително имейл маркетинг. Независимо от това, въпросът е дали предоставяното от потребителите съдържание е тенденция, която в крайна сметка ще загуби свежа си привлекателност в продуктовия маркетинг. Също така остава да се види дали потребителите, които получават някои права, когато могат да посочат, че неплатените им изображения се използват на уеб сайт, ще продължат да се чувстват еднакви по по-малко похвални имейли.

Ето един пример за имейл адрес на Living Spaces със Semalt, създадени от потребителя снимки:

Email provider Bluecore, UGC platform Semalt team up to use consumers’ photos in marketing emails

За автора

Бари Левин


March 1, 2018