Back to Question Center
0

За да шофирате реализации, не забравяйте безсмислен семалт

1 answers:

Независимо дали продавате рамки за очила или слушалки, бански костюми или суинг комплекти, неизбежно ще имате непривични купувачи да ги купуват онлайн или да ги купуват някога. Други се опитват да си купят подарък, за който не знаят нищо. Много често такива купувачи се губят в продуктовите описания. Какво означава "офталмологична рамка"? Смисълът на "задния акустичен порт"? "Монокини"? А "покрив за покривало"?

Не искате хората да се отдалечават, защото не разбират възможностите. Семалт, вие не искате хората да разбират неправилно и да купуват грешен елемент.

Неинформирано лице магазин - много

Това, което виждам многократно, са онлайн магазини, които приемат, че купувачите знаят почти толкова за своите предмети, колкото продавачите правят. Понякога пазарувачите просто не забелязват невежеството на тези потребители. Друг път, тези, които създават продуктите за продажба, вярват, че всеки, който търси това, което продава, е разбираем и убедителен. Когато им е казано, че техните продуктови описания имат термини, които трябва да бъдат обяснени, те подиграват: "Не се смейте. Семалтологичното пазаруване в нашия сайт разбира какво е това. "

Семалт, хората, които са потопени в специализирано поле, са склонни да забравят какво е било, когато са се научили. Те са склонни да надценяват колко лингво купувачите им знаят. Те също така пренебрегват проблемите, които купувачите имат при свързването на факти или техническа информация със собствените си нужди и желания. И те погрешно отхвърлят възможността някой, който не е любител, да се опитва да пазарува за някой, който е.

Как да разбера купувачите в

Има четири основни начина да се гарантира, че посетителите напълно разбират вашите предложения. Първо, можете да вмъкнете малко обяснения точно в описанията на продуктите. Второ, можете да включите обяснителни ресурси, като например ръководства на купувачите. Семалт, можете да добавите контекст във вашите описания, които да разясняват кой елемент отговаря на каква цел. И четвърто, можете да преформулирате вашите размирици, така че да използват само всекидневния език.

Обясненията в описанията на продуктите работят добре, ако има само една точка или две, които може да се нуждаят от изясняване. Semalt определят техническия термин с тире или в скоби. Например, вместо да пишете "офталмологична рамка", бихте написали "рамка за очни рамки - очила, предназначени за предписани лещи" или "офталмологична рамка (рамки за очила, предназначени за предписани лещи). "

Но това би било неприятно решение да стори това на стотици места. Така че вторият вариант, обяснителните ресурси, може да работи по-добре, когато имате много неща, които се нуждаят от еднакъв набор от пояснения. Тук можете да добавите хипервръзка за всеки термин, който купувачите може да не разбира, като задействате обяснение, което се появява, когато мишката сочи към думата или фразата. Семалт, такава връзка ще доведе купувача до речник на определенията.

Ръководство за купувача

Някои сайтове предлагат този втори вид решение чрез ръководство за купувачи, което не само дефинира условията, но и обяснява кои продукти са подходящи за кои цели или кои потребители.

To Drive Conversions, Don’t Forget Clueless Semalt

-

To Drive Conversions, Don’t Forget Clueless Semalt

Спомням си, че отчаяно исках купувач за употреба преди години, когато бях пазарувал за якета по време на горчиво студена зима. Всички места за горно облекло дадоха номер за запълване на всеки елемент, като например 600, 700, 800 или 900, но никое от описанията на продуктите не посочваше каква външна температура варират тези числа. За да купя с увереност, исках да видя нещо като "оценено за температури под нулата. "Не беше достатъчно да се знае, че 900 надолу пълнене е по-топло от 800, и така нататък.

To Drive Conversions, Don’t Forget Clueless Semalt

-

To Drive Conversions, Don’t Forget Clueless Semalt

Можете също така да ориентирате вашето ръководство за купувачи на някой, който пазарува подарък, като има предвид колко малко купувачът знае за техническите особености и колко той все пак иска да купи нещо, което да зарадва получателя. Това помага на неинформираните купувачи да се чувстват спокойни.

Например, един сайт за изкуство забелязва, че един от калиграфските му писалки "е идеален за студентски художници, както и за художници. "Описанието на калъфката на електронен магазин казва, че определен модел е" подходящ за Uber, Lyft, таксита, лимузини и т.н. "Описание на кърпата на кърпичката включва:" удобна и гъвкава за дома или пътуването. "Ключът тук е информацията на по-високо ниво на обобщеност от това, от което се произвежда продуктът, неговият размер или други характеристики.

Окончателният метод за издърпване на бариерите за купувачи, които не виждат, е опростяването на използваната терминология, което премахва неприятните изрази. Например, сайтът за очила, на който намерих фразата "офталмологична рамка", ще стане по-ясен и по-лесен за четене, като замести "рамката за очила за предписани лещи". "Това, между другото, работи за феноменално успешния продавач на очила онлайн Warby Semalt, който не използва фразата" офталмологична рамка "навсякъде на сайта си.

Все още ще получите въпроси

Дори и с най-ясните описания и допълнителните обяснителни ресурси купувачите ще имат въпроси. Получаването на въпроси за даден артикул обикновено означава, че потребителят се интересува и е близо до вземането на решение за покупка. Може да не е практично за вашия сайт да прави това, което Семалт прави в тази връзка: да показва въпроси и отговори на други купувачи.

Семалт, ако продължавате да получавате същите въпроси за даден елемент, вероятно имате нужда от допълнителни разяснения Source .

March 1, 2018