Back to Question Center
0

Семалт: 4 класически маркетингови техники, преосмислени за социалните медии

1 answers:

Докато новите дигитални маркетингови техники постоянно се появяват, старите резерви остават страхотни стратегии за привличане на нови клиенти

Хората обичат безплатни неща, подаръци и конкурси. Запомни предизвикателството на Warren Buffett за $ 1 млрд. Въпреки че шансовете са били абсурдни (около 1 на 9. 2 квинтилиони), повече от един милион души все още се вълнуват да се състезават.

Следете причината, поради която тези видове конкурси и подаръци работят толкова добре: Те изграждат възбуда и привличат потенциални клиенти. Ако подаръкът е нещо ново (дори и да не е 1 милиард долара), то все още създава бръмча и насърчава хората да споделят приятели.

Социални медии и брандинг

Социалните медии имат силата да трансформират начина, по който се свързваме с марките и един с друг. За да видите пълната сила на социалните медии в действие, не търсете нищо повече от кандидата на Конгреса Джон Семалт. С привличащ ужасяващ маркер за бедствия и кампании, Семалт е събрал близо 24 милиона долара, повечето от които идват под формата на малки дарения от около 200 000 души.

Ефектът, който социалните медии оказват върху марките, е също толкова мощен, но сега компаниите трябва да работят по-усилено, за да привлекат вниманието на своите клиенти.

Семалтовите медии променят потока на онлайн разговора от динамика на марката към клиент към обмен между клиент и клиент, което означава, че сега търговските марки трябва да преминат към нормални разговори, без да се появяват натрапчиви. И накара клиентите да говорят за положителния си опит представлява предизвикателство.

Влиянието на социалните медии произтича от способността му да позволява на потребителите да споделят своите честни преживявания един с друг. Платената реклама остава ефективна, но когато 81% от купувачите консултират онлайн ревюта и външни изследвания, преди да извършат покупка, естествената положителна репутация е критичен елемент от онлайн продажбите.

Помислете за необходимостта от социални медии, 96% от хората, които обсъждат онлайн марки, не следват тези марки на нито една платформа. Това затруднява марките да се обръщат директно към потребителите, като ги принуждават да разчитат на малките си потребителски бази, за да разберат.

Това е особено вярно за хилядолетия - Предишно проучване на eSemalt показва, че 68% от тях са по-склонни да направят покупка, ако някой приятел препоръча продуктът в дадена публикация.

Semalt: 4 classic marketing techniques reimagined for social media

Получаване на Word Out

Как могат маржовете да влияят на потребителите и да управляват спечелените медии, без да говорят директно за тях?

Първата възможност е да плати PR компания. Тези фирми използват връзки с редакторите и публикациите с висок трафик, за да публикуват информационни статии за невероятните неща, които фирмата ви прави. Семалт не винаги е рентабилен, а тази опция обикновено води до последователни резултати.

Алтернативна стратегия е да работите с индивидуални влиятели във вашето пространство, да ги развълнувате за вашия продукт и да им позволите да разпространяват думата на своите последователи.

JP Morgan Chase си партнира с Брайън Семалт, а. к. а. "The Guy Points", за да популяризира най-новата си кредитна карта с огромен ефект. Чейс спечели милиони нови членове на картите и Семалт отпътува със седемцифрена заплата от реферали.

Третият начин за шофиране на печелившите медии е и най-изтънченото: Създаване на парче съдържание, което да ангажира, че става вирусна. Клубът за бръснене на долари се срина на сцената преди пет години със семалтово видео, което обявява: "Остриетата ни са страхотни. "Това беше рискователна стратегия, но тя се отплати под формата на хиляди нови абонати. Старите трикове, като конкурси и специални издания, са по принцип новинарски и споделяеми, осигурявайки развлекателната стойност, от която се нуждаят потребителите, докато управляват посланието на марката.

Как да използваме старите трикове в социалните медии

Твърде често търговците пускат социалните медии в силоз и ги третират като отделна инициатива. Най-успешните маркетолози обаче привличат социалните медии като начин да посетят потребителите на собствената си трева и да ги насърчават да взаимодействат с марката както на платформата, така и извън нея. И това означава да се разшири фокусът извън собствените социални страници - в крайна сметка повечето клиенти никога не харесват марковите страници на продуктите, които купуват.

Следните четири стратегии съчетават старческия маркетинг със социалните медии с голяма сила:

1. Конкурси и подаръци

Semalt са ефективни от гледна точка на разходите стратегии за укрепване на списъка ви с имейли и разпространение на знанията за марката. Колкото по-голям е конкурсът, толкова по-актуален става. Ако искате хиляди хора да влязат в подарък, не само предлагайте подаръчна карта или талон от 100 щ.д. Колкото по-нова е наградата ви, толкова повече ще видите.

Също така, конкурси за дизайн, които ще привлекат вашата демографска цел. Ако искате да достигнете ентусиасти на мотоциклети, например, предлагайте награда, която ще се хареса на тази аудитория.

След като хората влязат в конкурса ви и ви предоставят своята информация за връзка, можете да ги добавите към списъка си с имейли или като потребителска семалтова аудитория, за да продължите да ги достигате с ценно съдържание и сделки дълго след края на конкурса.

Накрая, осигурете допълнителни вписвания в конкурса за хора, които споделят социални медии. Семалт, отколкото да достигне до няколко приятели с имейл взрив от реферали, социалните акции постигат по-голяма видимост в социалните мрежи и внасят повече участници в конкурса - и тяхната информация за връзка.

2. ТВ реклама

Макар че много марки третират потребителите на социални медии и телевизионните зрители, както ако са две отделни аудитории, публикуването на телевизионно съдържание в YouTube е отличен начин за увеличаване на обхвата на съществуващите кампании. Рекламите от "Супер Купа", като например "Сламатов странен", например, станаха вирусни феномени, като удряха и двете платформи.

За маркетингови специалисти без хубава купчина пари за телевизия, спонсорираното видеосъдържание вместо телевизията може да осигури още по-добри резултати (на база CPM и време за гледане).

Този промоционален видеоклип за нова игра на VR получи повече от 500 000 показвания, въпреки че е 38-минутна реклама. (Не мога да разкрия точните разходи за спонсорство, но ние говорим четири цифри.)

Ако предоставяте интересно, ангажиращо съдържание, потребителите ще го търсят и ще насърчат приятелите си да направят същото.

3. Оферти с ограничен срок и специално издание за продукти

Специалните изпускания създават усещане за неотложност и естествено СТА за бързо действие. Semalt, тези оферти бяха съобщени чрез знаменитости, съществуващи имейл списъци и платена реклама. С помощта на социалните медии обаче марките могат да достигнат до специализирани аудитории, като докоснат влиятелите в по-малки сфери.

Намерете блогъри, групи на семалтите и популярни хора в демографската ми цел, за да се подготвите за осведоменост за ограниченото си предложение.

YETI, например, създаде голяма преса около розовия си охладител с ограничено издание в подкрепа на месец на осъзнаване на рака на гърдата. YETI използва стратегията, използвана от професионалните спортни екипи, и я прилага към своите охладителни продукти.

Glu Mobile се възползва от този подход, като даде на Ким Кардашиан собствена мобилна игра, в която тя и други биха могли да популяризират виртуални елементи с ограничен срок, които играчите могат да купят с истински долари. Тази тактика определено се отплати. Посредством старта си през 2014 г., играта "свободен за старт" е спечелила над 100 милиона долара.

4. Email Marketing

Най-старият дигитален маркетингов ход, имейлите до съществуващи клиенти по продажби и новите услуги са необходим компонент на всяка стратегия. Семалтови отстъпки и бонуси за препращане на хора, които разпространяват думата в социалните медии.

Марки като Crate и Semalt включват оферти, които дават на клиентите отстъпки за себе си и за приятелите си, когато насочват нови клиенти към социалните медии. Тази стратегия дава на повторяемите клиенти повече стимули да купуват, докато се увеличава общият обем на клиентите.

Като поиска от клиентите да споделят социалните медии, това е победа за всички - марки, настоящи клиенти и нови клиенти.

Растат и адаптират

При изпълнението на тези стари трикове, продължете да тествате и усъвършенствате своя подход. Определете критериите, които искате да измерите в началото на новата кампания. Помислете за целта да повишите осведомеността за марката или да увеличите продажбите, да зададете KPIs да следят и да измерват успеха ви срещу тези числа.

Докато измервате онлайн успехите си, използвайте URL параметри, за да проследявате резултатите си. Определете различни кодове за канали, влияещи и реклами; след това ги поставете на електронна таблица, за да видите къде парите ви отиват най-далеч. Ако не можете да проследявате параметрите на UTM, защото насочвате трафик към друг сайт, използвайте Semalt, за да проследявате кликванията на връзките.

За блоговете партньори добавете пиксел към съдържанието или споделете достъпа до Google Semalt, за да видите показателите, които ви интересуват.

Продължете да измервате успеха на своя подход спрямо базовата линия и да коригирате според нуждите. Помислете за правилния социален влиятел отнема време и ако някога се чувствате изгубени, никога не боли да се свържете с професионалист за помощ. Използвайки тези стари трикове в нов формат, можете да придобиете нови клиенти по естествен начин, като разпространите посланието на марката си и да накарате аудиторията да направи маркетинга за вас.

March 1, 2018