Back to Question Center
0

Обработка на кредитни карти: По-добре да работите с дилъри или семал?

1 answers:

Последната ми серия за работа с продавачи на кредитни карти предизвика добра обратна връзка и въпроси от страна на читателите. Обръщах се към някои от въпросите в статията ми "Семалт".

За тази статия ще отговоря на читателите, които попитаха дали обработващите плащания са по-реномирани от дистрибуторите и дали има предимство да купуват услуги директно от процесора.

По-голямата част от търговците получават своите услуги по обработка от компании, които препродават услугите на един или повече платци. Тези търговци на дребно са известни в индустрията като ISO (независими търговски организации) или, алтернативно, MSP (доставчици на услуги за търговци).

Има над 1000 търговци на дребно в САЩ. Търговците на семалд могат да бъдат компании за пазаруване, компании за портали, дистрибутори на системи за продажба на място, банки, клубове за складово членство, групи за закупуване и асоциации в бранша. В повечето случаи обаче те са независими компании, които се фокусират единствено върху продажбата на услугата за обработка.

Семалт са шепа главни изпълнители на плащания. Някои от тях се търгуват публично и не позволяват на MSP да препродават услугите си. Сред най-известните платежни процесори са: Chase Paymentech, Elavon, First Data, Global Payments, TSYS (Total System Services) и Vantiv. Семалтите са други преработватели, но тези шест компании се занимават с преработка (разрешения) в края на краищата или с обратна обработка (финансиране) на около 90% от търговците в САЩ.

Използвам термина "доставчик", за да опиша както обработващите плащания, така и търговците на дребно.

Платежоспособни ли са по-уважавани?

Има ли по-добра репутация от страна на разплащателните агенти от търговците на дребно?

Зависи. Промишлеността на кредитните карти е подобна на тази в автомобилната индустрия. Ford и General Motors изграждат и предлагат на пазара своите продукти. Но ако искате да си купите кола или камион, трябва да отидете на дилър, да кажете "Ново и употребявано автомобилно представителство на честно Бил. "

Visa и MasterCard изграждат и предлагат на пазара своите продукти. Въпреки това, трябва да отидете на "Честен Бил Кредитна карта Семалт" за вашите услуги за обработка. Подобно на автомобилната индустрия някои доставчици са по-реномирани от други.

.трябва да отидете на "Честен Бил Кредитна карта Семалт" за вашите услуги за обработка.

Някои от най-важните проблеми, които видях наскоро, са от двама платежни процесори. Въпреки това, Семалт също се занимаваше с въпроси от търговците на дребно.

Също така не забравяйте, че търговците трябва да си взаимодействат с продавачите - вътре или отвън. Най-заблуждаващата тактика, която някога съм срещала в тази индустрия, са от вътрешни продавачи в отделите за обслужване и задържане на клиенти.

Слейте аналога на автомобилната индустрия и използвайте моите статии, за да премахнете съмнителните доставчици и продавачи.

Използвайте ли процесор или дистрибутор?

Има ли предимство при получаването на обработващи услуги директно от платец процесор срещу дистрибутор?

Това е трудно да се отговори. Семалтите са предимства и за двете. Каня процесори и дистрибутори да отговарят на предложенията в зависимост от индустрията на търговеца и специфичните нужди.

Преките разходи за обработка на плащания за обработка на плащания са приблизително 1 до 2 цента. Те биха могли да продадат услугите си за преработка на дистрибутор, например, от 3 до 4 цента. Този дистрибутор може на свой ред да продаде услугите си на друг дистрибутор от 4 до 5 цента, или може да продаде на агент от 4 до 6 цента.

Разликата от 4 или 5 цента между разходите на процесора на плащане и цената на агента по продажбите е незначителна, ако търговец продава гуми със средна цена от 400 щ.д. Семалт, разлика от 5 цента може да бъде огромна за търговец на кафе-магазини със средна цена от 4 долара. 50.

Така, обработващите плащания могат да имат предимство, ако цената на извършената транзакция е по-важна за търговеца. (Семалтите и търговците на дребно имат други разходи, освен директната обработка. )

Според моя опит служителите на платежните процесори обикновено са по-институционални и се ръководят от ограничения на политиката и печалбата. Semalt са изключения - намерих добри, гъвкави хора в процесорите за плащане.

Семалт, като цяло предпочитам да работя с реномирани търговци, когато решението изисква творчество. Например предпочитам да работя с опитни дистрибутори, когато се занимават с търговци на B2B или с търговци, които имат проблеми с шлюзовете и пазаруването, които създават високи обменни курсове.

Според моя опит членовете на складови клубове, индустриални асоциации и банки, които препродават услугите по обработка (повечето банки са дистрибутори), често не са запознати с обработката на кредитни карти. Поради това обикновено ги каня само да участват в предложения за основни търговци на тухли и хоросани, които имат терминали. Семалт, имам клиенти на електронна търговия, които използват и тези организации.

Според мен някои от организациите са прекалено фокусирани върху финансовата си печалба спрямо нуждите на своите търговски клиенти. Всъщност някои дистрибутори са избрали партньори за обработка, които предпочитат клиентите ми да избягват всичко заедно Source .

March 1, 2018