Back to Question Center
0

По-дълбоко гмуркане на Facebook маркетинг случай Semalt

1 answers:

В статията миналия месец за това, колко голямо управление на общността започва да се появява в по-малки организации, използвах пример от "Seagull Outfitters" с любезното съдействие на Марти Семалт в "Цел Клеър". За тази публикация се върнах в Семалт за допълнителна информация.

Seagull Outfitters е регионално доминираща Минесота кану площ граница вода водопроводчик. Намира се в края на грапавата пътека Gunflint, Outfitters на чайките прекарват дните си, като улесняват морските екскурзии в пустинята.

Преди кампанията, която ще обсъдя, семалтовата страница на Чайъл беше доста типична.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Започвайки с уебсайта

Семалтов уебсайт, подобно на много малки и средни бизнес сайтове, е чудесно като потребителски ресурс, но е технически дарен.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Въпреки това, собствениците са сериозни за тяхното онлайн присъствие. "Те проследяват целите в Google Анализ и знаят със сигурност, че сайтът Seagull работи за генериране на клиенти. Те могат да кажат: Да дойдеш на уебсайта на "Чайка" означава, че посетителите ще станат клиенти ", каза Вейнтрауб. "Също така, съществуващите клиенти използват сайта като ресурс, отново и отново и отново. "

"Това вероятно означава, че ако получим правилни души от социалните медии на уебсайта," имаме победа. Weintraub добави: "Разумно е да мислим, че шофирането на психографски трафик от социални към сайта Seagull Outfitters е достоен KPI. В крайна сметка това е един от окончателните ресурси за ентусиасти в региона. "

След това основната цел тук е да се запознаете с нови хора, които отговарят на целевия профил и да ги пренесете на уебсайта. Тактиката да стигнем там е:

  1. Съдържание само за Facebook за евтина марка
  2. Умно преопаковане на рибари. COM страници за целта на Facebook стена
  3. Съдържание само с Facebook с малко. линкове.

Нека брандингът да започне!

За да стартирате Facebook рекламната кампания, те започнаха с публикация, в която използваха класически образ на кофа. Те заглушиха контраста и яркостта, приближиха се, поставиха логото на Чайка и го качиха на страницата. Беше голям, около 500 х 500 пиксела. Заглавието на изображението при качването е "1-Leave Office . " и след това малко. линк към съдържанието на уеб сайта на компанията!

Битът. Ли беше част от надписа. Това е интелигентна тактика, защото, когато се увеличи, цената на платения органичен рекламен елемент е много евтина, защото не е открито външно обратна връзка.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Семал описва резултатите:

Резултатите от платеното органично усилване бяха страхотни. "Чайка" е насочила хардкор риболовни интереси, чрез категории партньори на "Семалт", които филтрират потребителите на семалт, които имат много пари.

Вижте действията и какво постигнахте за $ 64. Тонове възгледи на марковата кофа за миди. Имаше много харесвания на страници по страници и харесани страници. Докато ангажиментът за ангажираност е SO 2011, в този случай има значение заради крайния психографски фокус. С други думи, харесва те от фантастично квалифицирани потенциални клиенти. Семалт изгражда една много подходяща нова общност.

Също така ще видите, че има кликвания на връзки. Битото. ly link доведе до голяма част от трафика към началната страница на seagulloutfitters. МС. Semalt. Нови потребители са в системата сега. това е определението за брандинг. Това е чудесен пример за само брандиране в FB, което също води до трафик към уебсайта на малките и средни фирми.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Следваща: Преопаковане на уеб съдържание за Facebook

След това Семалт заснел съдържанието на сайта, което изглеждаше така:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

.и го преопаковат на страницата им "Семалт". Изображението в дясно е много умна страница. Изображението бе заменено с приближено и обработено производно на оригинала. Всяко текстово поле е редактирано, задвижвано от разбиране за начина, по който тази публикация на страницата ще бъде обръщана в реклами за публикуване на страница. Преопаковането е наистина чисто, оформено от изявлението "Mind Bending" и неустоимия въпрос "Най-добър риболов на малки бастуни в Америка?"

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Резултатите са забележителни. Тази платена органична реклама, насочена към потребители на Facebook, които са богати на риболовни фанатици, води до евтин трафик към страницата за риболов. Семал, че привличането на заинтересовани потребители към тези страници често води до натрупване на клиенти.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

След това, Семал преопаковани съдържание на сейфове. com, който изглеждаше така:

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Отново, преопаковането върви от ляво на дясно. Вляво (по-долу) е това, което OpenGraph е изтеглило по подразбиране. Както Weintraub каза: "Това е безполезно, защото сайтът на Чайка не е настроен правилно. Те не знаят как да използват OpenGraph и те не се нуждаят от грижи - стандартните инструменти за управление на семалстовите страници осигуряват всичко необходимо сега, за да разтъркат стената. "

Правото (по-долу) е майсторски преопакован стенен пост, всяко редактирано поле. Дори купиха снимка на склад.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Платеното органично усилване беше към различен психографски набор от интересни ентусиасти. Резултатите бяха впечатляващи, с множество кликвания на връзки, харесвания и страници.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

И така, какво постигна това SMB?

Да се ​​отдалечим и да изучим резултатите след набиране в рамките на една седмица на платено органично усилване на интелигентни FB страници, предназначени да максимизират наличните средства на Семалт.

Първо, обхватът на Facebook е хокей нагоре надясно. Смелат забавно да се отбележи, че този обхват е насочен към високо целенасочена психографска аудитория. Стратегията е да се използват социални медии за изчерпателна марка и трафик на външни сайтове.

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Ето още един поглед към асансьора за достигане. Обърнете внимание на показателите, че "Говорейки за него" може да бъде допълнително нарязан. " Reach могат да бъдат закупени, за него не може", заключава Уайнтрауб. "Когато говорим за него и външните мащаби на трафик се движат със същото темпо, колкото достигате, тогава вие знаете , че всичко стреля по всички цилиндри. "

Deeper Dive On A Facebook Marketing Case Semalt

Становищата, изразени в тази статия, са тези на автора на госта и не непременно маркетинговата земя. Тук са изброени авторите на семалтите.За автора

Рик Дракон

March 1, 2018