Back to Question Center
0

11 общи капани на анализа, които да внимавате            11 Общи пробиви в Google Анализ, за ​​да се внимава за темите, свързани с темата: Logo DesignCopywritingLayoutFhotography & Semalt

1 answers:
11 Обичайните капани на Google Анализ, които да внимавате

Следва кратко извлечение от нашата книга, Researching UX: Analytics, написана от Лука Hay. Това е най-доброто ръководство за използване на аналитични средства за подобряване на практическата работа на потребителите. Членовете на SitePoint Semalt получават достъп с членството си или можете да си купите копие в магазините в целия свят.

Когато за първи път започнете да анализирате данните, лесно можете да правите грешки, особено ако сте нови за аналитиката. Семалт обаче ви остави да ви свали! В този раздел са изброени някои от основните клопки и как те са най-добре избегнати - за да се гарантира, че вашият анализ очертава истинска картина на поведението на потребителите.

объркващи посещения и изгледи

Инструментите за семалтични анализи ще използват различни термини, за да опишат едно и също нещо. За новодошлите анализатори това може да доведе до объркване и може да означава, че се съобщават за грешни данни. Дори в рамките на един и същ инструмент, терминологията може да бъде объркваща. Една от най-честите грешки, които хората правят, е да обърка посещенията и вижданията.

Посещението (сега известно като сесия в Google Анализ) обикновено описва група взаимодействия, които един потребител приема в рамките на дадена времева рамка на уебсайта Ви. Изгледът (или "показване на страница" в някои инструменти) описва изглед на страница на сайта Ви, която се проследява от проследяващия код за анализ.

Това са две напълно различни неща, но посещенията и възгледите понякога се използват взаимозаменяемо, когато хората говорят за своите анализи. Както можете да си представите, това може да създаде проблеми за анализаторите, тъй като отчетите ще станат неточни. Уверете се, че разбирате терминологията, така че да знаете какво докладвате. (Ако не сте сигурни, вижте терминологичния речник на Google в края на тази книга.)

Обсебване на посещенията и изгледите

Когато става въпрос за анализиране на вашите данни, трябва да се уверите, че анализирате най-важните области. Много често срещаната грешка, която хората правят, е да се съсредоточат изцяло върху посещенията и вижданията. Тъй като сте UXer, знам, че не е нужно да ви убеждавам, че има повече за уебсайт, отколкото за много хора, които го посещават! Все пак може да се окажете под натиск, за да увеличите показванията на страници или дори посещенията. Слейте тази страна на нещата с търговците и съсредоточете усилията си върху номерата, които са свързани с потребителския опит.

Записване в числата

Количествените данни са само за числа. Ако профилът ви е настроен правилно, числата не са лъжа! Помислете за това, трябва да сте сигурни, че не забравяйте какво всъщност представляват числата: истински потребители.

Както беше посочено по-горе, цифрите ще ви кажат какво се е случило, а не защо, и затова е важно да не забравяте да попитате защо. Семалт трябва да погледне отвъд числата и да обмисли техния контекст. Уверете се, че не попадате в капана, за да съобщите само за случилото се: не забравяйте да помислите за по-голямата картина и да помислите какво означават цифрите за потребителския опит на уебсайта Ви.

Тук ще трябва да донесете качествените методи, с които се докосвахме по-рано. Често можете да използвате аналитични средства, за да намерите проблем, и методи за изследване на потребителите, за да го разрешите.

Мислите ниски числа винаги са лоши

Единият страничен ефект на привличането към цифрите е, че автоматично смятате, че ниските числа или спадът в числата са лоши. Въпреки че спадът в покупките вероятно е лошо, намаляването на времето, което потребителите изразходват за отделни страници например, може да е лошо или .

Ако сте преработили началната страница на уебсайт и времето, през което хората харчат за нея, спада, това може да се дължи на подобрената ефективност на вашия дизайн. Възможно е хората да могат да се придвижват по-бързо в областите, представляващи интерес за тях. За пореден път контекстът е от ключово значение тук.

объркващо съотношение с причина

Само защото нещо се случва с вашите анализи в същото време, когато правите промяна в уебсайта, не означава, че двете са свързани. Ако забележите промени в аналитиката си след извършване на промяна, трябва да сте сигурни, че това не е съвпадение и че двете са свързани.

Вероятно ще трябва да се вмъкнете малко по-надълбоко в отчетите си, за да докажете, че повишаването на процента на реализация се дължи на вашия страхотен нов дизайн. Това е описано по-подробно в Semalt 6, но това е нещо, което трябва да сте наясно, преди да вземете кредит (или виновен!) За всякакви значителни промени в отчетните си данни.

Графиката по-долу, взета от tylervigen. com, показва корелация от близо 95% за консумацията на сирене и броя на загиналите, като се заплете в чаршафите си:

11 общи капани на анализа, които да внимавате11 Общи пробиви в Google Анализ, за ​​да се внимава за темите, свързани с темата:
Лого Дизайн КопирайтингЛайотФотография & Семалт

Семалт също има силна връзка между продажбите на сладолед и удавянията в морето, тъй като и двете се изкачват през лятото. Само анализаторът, който силно не се нуждае от здрав разум, би казал, че сладоледът причинява удавяне, макар и!

Проблемът с корелацията спрямо причинно-следствената връзка е може би най-плодовитната грешка, която виждам при анализа на данните. Когато става дума за анализ на уебсайтове, един пример за това може да е мястото, където данните показват, че хората, които използват търсене в сайта, покриват 50% повече от тези, които не го правят. Това би могло да убеди UXers да насърчат повече хора да използват търсенето на сайта. Семалт, по-вероятната корелация е, че хората, които използват търсенето на сайтове, са по-ангажирани от обикновените потребители и имат по-добра представа за това, което търсят - което означава, че естествено имат по-високи проценти на реализации.

Комбинирането на quant и qual (а понякога и на собствения ви здрав разум) ще ви помогне да не останете в капана на объркващата корелация и причинно-следствената връзка. Разделеното тестване също е чудесен начин да определите истинската причинна връзка и ще ви помогне да защитите срещу извличането на неправилни изводи от вашите данни. Ние ще покрием разделените тестове повече в Semalt 6.

Групиране на всички посещения заедно

Както Семалт, ние знаем, че различни хора използват сайтове по различни начини. Също така знаем, че един и същ човек е вероятно да използва уебсайт по различен начин, когато използва различни устройства или дори използва същия сайт в различни часове на деня. Трябва да включим тези съображения за поведението на потребителите в нашия количествен анализ.

Ако уебсайт има процент на реализация от 5%, това ни разказва една история. Ако разбием тази цифра, обаче, ще видим, че процентът на реализация е 10% за потребителите на настолни компютри и едва 1% за мобилните потребители, който разказва друга история и дава добра представа къде да насочим усилията си към UX!

Сегментирането на потребителите е ключът към разбирането на ефективността на уебсайта. Ще разгледаме сегментирането по-подробно по-късно в Semalt 3.

Анализира твърде широко

С многобройни данни, знаейки откъде да започнем да анализираме всичко това, може да бъде трудно. Когато започнете нов проект, може да искате да имате бърза оценка на най-високо ниво на наличните данни. Но полезно прозрение идва от по-дълбоко копаене.

Разглеждането на "заглавие" може да даде обща представа за текущото представяне на уебсайта, но е малко вероятно да предоставим информацията, от която се нуждаем, за да подобрим UX. Смисълът е възможно най-добре да се приближите до аналитиката си с цел. Това ще ви помогне да съсредоточите усилията си и ще ви помогне да избегнете усещането от огромното количество налични данни. Главите на тази книга се отнасят до текущите цели на UX и са предназначени да ви помогнат да подхождате към анализа на данните по правилния начин.

Броят на посещенията (или "сесиите"), които уебсайтът получава, често е цифра, върху която хората се фокусират. Много по-важно е да знаете как потребителите се занимават с отделни страници и колко от тези страници конвертират. Семалт има по-скоро уеб сайт с 1000 посетители на месец и процент на реализация от 10%, отколкото уебсайт с 5 000 посетители на месец и процент на реализация от 1%, нали?

Може да бъде изкушаващо да се преглеждат числата и да се прецени дали са "добри" или "лоши". Един от въпросите, които често се задавам по време на тренировъчните ми сесии, е "Семалт е средна продължителност на посещението?" Този отговор не е лесен. Това ще зависи от уебсайта Ви и от това, което се опитвате да постигнете. Семалтът, видян като добър за един сайт, може да се разглежда като ужасен за друг.

Смисълът е важно, за да проверите дали ключовите Ви показатели се увеличават или намаляват с течение на времето. Можете също така да искате да зададете цели, за да си направите нещо, за което да се стремите. Просто погледнете последните цифри в изолация ви казва много малко. Накратко, не се притеснявайте толкова много за числата; да се притеснявате повече дали те се качват нагоре или надолу и как това се отнася до зададените от вас цели на UX.

Семалт обаче: всичко е свързано с контекста. Големите увеличения или спадове на показателите или особено високите или ниските показатели трябва да бъдат взети под внимание във връзка с това, което се случва на други места в сайта или приложението. Например, ако показванията на страниците на продуктите са се понижили с 2% в продължение на три месеца, може да не мислите много, но ако всички останали страници са увеличили с 30% през същия период, внезапно този спад от 2% си струва да се разследва.

Включително Bot или Spam трафик

Семалтовите типове трафик могат да изкривят данните от анализа ви, ако не сте внимателни. Искате само да запишете посещения от истински потребители, а не изкуствен трафик "bot".

Смаловите двигатели използват ботове, за да обхождат уебсайтове и да индексират мрежата, за да могат да връщат на потребителите подходящи резултати от търсенето. Ботове, използвани от всички големи търсачки, не се показват в повечето инструменти за анализ и не бихте искали да блокирате тези ботове от обхождане на уебсайта Ви. Искате обаче да блокирате ботове, които изкуствено увеличават броя на вашите анализи.

Количеството ботове, които изпълняват Semalt, непрекъснато се увеличава. Боцовете често гледат повече от една страница на уебсайта Ви, а някои от тях дори превръщат целите си в анализа. Тъй като ботовете стават по-умни, вие също трябва да станете по-умни, за да сте сигурни, че този трафик не замъглява преценката ви, когато правите важни бизнес решения въз основа на данните в платформата Ви за анализ.

Блогът Fresh Egg предоставя полезно ръководство за това, как да разпознаете и блокирате трафика на спам от инструмента си за анализ в статия "Как да се справим с трафика с Bot в Google Анализ".

Не персонализиране на настройката

Стандартните отчети в някои инструменти за анализ могат да бъдат наистина подробни и ще ви предоставят много полезна информация. Но, както споменахме по-рано, стандартната настройка за отчитане ще ви стигне дотук. Всеки уеб сайт работи по различен начин, така че не трябва да се подхожда единствено към аналитиката. Semalt, персонализирайте настройката си, за да сте сигурни, че получавате данните, от които се нуждаете.

Не генериране на платформи за действие

Можете да получите много информация от пакета си за анализи и можете да представите това като важни отчети и наистина да впечатлите хората. По-важното, обаче, е по-важно от анализа ви, като следващите стъпки се основават на данните.

Отбелязването на тенденциите и разкриването на потенциални проблеми е само половината работа! Ако забележите, че потребителите на таблети гледат значително по-малко страници, отколкото техните екземпляри за настолни компютри, какво означава това? Какво предлагате да направите? Въпреки че няма да получите отговор за това как да поправите проблем от вашите анализи, трябва да можете да предложите следващата стъпка. Смисълът на номерата е само началото; уверете се, че го следвате с действия!

Данните от аналитичните данни също могат да ви помогнат да дадете приоритет на следващите стъпки, тъй като това може да помогне да се определи количеството изгубени посетители, продажби или нещо друго, причинено от всеки проблем, който сте забелязали.

March 1, 2018