Back to Question Center
0

Google AdWords срещу. SEO: Какво е по-добре?

1 answers:

Отговорът до голяма степен зависи от естеството на вашия бизнес. Преди да анализирате какъв маркетингов канал е по-подходящ за повишаване на стойността и трафика към бизнеса - SEO или Google AdWords, нека първо определим следните термини. Това ще ви помогне да разберете по-добре кой подход ще работи най-добре за вашия маркетинг - find lost funds.

google adwords vs seo

Каква е разликата между Google AdWords и SEO?

  • Оптимизацията на търсещите машини е методология на стратегиите и тактиките, използвани за увеличаване броя на посетителите на даден сайт. SEO използва техники, които имат за цел да ощипят алгоритъма на Google, така че ресурсът на човек да има високо класиране в търсачката. Тези методи включват използване на ценни ключови думи, свързване на съдържание с надеждни уеб сайтове или други свързани сайтове, както и използване на съответни описания на метаданни.
  • Google AdWords, от своя страна, използва платена реклама. По този начин собствениците на уебсайтове трябва да платят търсачка (без значение дали е Google, Yahoo или Bing), за да поставят своя ресурс в горната част на резултатите от търсенето с Google. Също така трябва да се отбележи, че собственикът на сайта трябва да плаща всеки път, когато потребител кликне върху рекламата му.

Да сравняваме Google AdWords и SEO

Цена

Ще започнем със сравнението на цените. Голямото нещо за SEO е, че може да бъде първоначално безплатно, тъй като няма нужда да плащате за повечето програми, които ви помагат с SEO техники. Единственото нещо, което трябва да направите, е да знаете кои SEO методологии работят най-добре за вашия ресурс и да ги приложите.

Въпреки това, веднага щом се развие вашият бизнес, може да се наложи да изберете професионални SEO услуги като Semalt, за да увеличите още повече уеб страниците си, така че да можете да останете в игра и да победим конкуренцията. Фирми, които се специализират в областта на SEO и имат прозрения от това, че са работили в същата сфера от години, могат да осигурят на вашия бизнес вниманието и усилията, от които се нуждае.

Google AdWords има схема на плащане на кликване. С тази схема единият ще има определен бюджет, който ще плаща всеки път, когато потребител кликне върху рекламата. По този начин колкото повече потребители можете да получите, толкова повече ще трябва да платите. Въпреки че може да ви изглежда малко скъпо в началото, не е, ако го сравните с печатни и списание реклами.

Брой зрители и водещи

Когато разглеждате възвръщаемостта на инвестициите, трябва да разгледате възможния брой потенциални клиенти, които Google AdWords и SEO могат да дадат. И двата метода могат да осигурят забележителен брой зрители. Предимството на AdWords в този случай е, че той може да получи повече потенциални клиенти в кратък период от време. Въпреки това, ако се придържаме към дългосрочен план все пак, вие ще видите, че хората ще се стичат повече към органични резултати от търсенето. Простото обяснение на факта е, че органичното търсене е това, което потребителите търсят. За да го обобщим, AdWords ще ви даде онези потенциални клиенти или зрители, но това не е толкова устойчиво, колкото SEO, което може да ви донесе повече зрители за натрупания период.

adwords vs seo

Скорост

За скорост AdWords би бил по-добър избор. За SEO ще е необходимо известно време потребителите да видят уебсайта Ви чрез органични резултати от търсенето. За AdWords, обаче, можете да получите директни клиенти почти веднага, защото Google AdWords може да насочва към избрания от вас демографски модел. SEO не е насочена към демографските данни. Какво SEO може да направи е да се уверите, че вашият сайт е подходящ и вашата желана целева аудитория ще го намерите.

Какво да избера: Google AdWords или SEO?

Сега, когато знаете ползите от всеки маркетингов канал, би било по-лесно да определите кой е по-добър за вашия бизнес. Ако се стремите бързо да генерирате потенциални клиенти, тогава AdWords би бил идеалният избор за Вас. Въпреки това, ако искате бизнеса ви да има стабилен растеж, тогава трябва да инвестирате в използването на SEO техники. Имайте предвид, че и двата маркетингови канала могат да се окажат полезни, стига да зададете ключовите показатели за ефективността и да продължите да измервате успеха на всеки маркетингов канал.

December 22, 2017