Back to Question Center
0

Какви видове отрицателни SEO са там?

1 answers:

Преди да започнем да се занимаваме с това как отрицателният SEO работи, нека дефинираме какво точно е отрицателното SEO.

negative seo

Природата на отрицателни SEO

Просто казано, отрицателни SEO е набор от подъл дейности, насочени към намаляване на вашите класиране в резултатите от търсенето. Този злонамерен опит, направен срещу вашия уеб сайт, обикновено е извън страницата, което означава, че неестественото изграждане на връзка към вашия сайт или преподаването на съдържанието на вашия сайт.

Въпреки, че отрицателният SEO не е често срещана причина за внезапно спадане на класирането, по-добре е да знаете как да определите дали някой умишлено удря класациите ви - servidor virtual gratis amazon.

Отрицателни Off-page SEO

Отрицателни Off-страница SEO се отнася до SEO, която е насочена към вашия сайт, без да се намесва вътрешно с него. Ето един списък с най-често срещаните форми на отрицателни изходящи SEO страници:

Link Farms

Има малък шанс, че няколко спам връзки ще навредят класацията на сайта. Въпреки това, когато става дума за свързване на ферми, вероятността от атаки се увеличава значително.

Като правило, повечето от тези хакерски връзки използват един и същ котва. Тези съвпадащи котви може да не са свързани с уебсайта, подложен на атака, или да включват ключова дума за насочване, за да изглежда профилът на връзката на ресурса така, както собственикът го манипулира.

За да предотвратите подобна атака, редовно проверявайте растежа на вашия профил.

Инструментът SEO SpyGlass може да ви помогне с това, тъй като ви дава графики за напредъка и за двете:

  • Броят на препращащите домейни;
  • Броят на връзките в потребителския ви профил.

Необичайният скок в двата случая е достатъчна причина да разгледате връзките, които наскоро сте придобили.

Съдържание Scraping

Друг начин, по който конкурентите могат да унищожат класирането ви е чрез сканиране и копиране на вашето съдържание в други уеб сайтове. Това работи по следния начин: когато търсачката намери идентично съдържание в няколко уебсайта, то избира само една версия, която да се класира. Въпреки че търсачките бързо идентифицират оригиналната версия, винаги има място за изключения.

Ако искате да сте сигурни, че съдържанието ви не се дублира от други сайтове, добре е да го проверявате редовно с инструмента Copyscape, който напълно определя случаи на дублиране на съдържание. В случай, че откриете издрасени копия на съдържанието си, свържете се с уеб администратора и го помолете да го извади.

Отрицателна On-page SEO

Отрицателните SEO атаки на страница включват хакерство във вашия уеб сайт и промяна на нещата около. Има по-трудно да се приложат, отколкото офлайн SEO посегателствата. Основните SEO заплахи, които хакерската атака може да породи, са:

Промяна в съдържанието

Следващата тактика е трудна за откриване. Обикновено хакерът добавя спам-съдържателно съдържание към даден сайт. Тъй като тези връзки често са скрити, няма да ги виждате, освен ако не разгледате кода.

Още един евентуален отрицателен SEO сценарий е когато атакуващият модифицира страниците ви, пренасочвайки ги към своите уеб страници. Някои собственици на сайтове използват този метод, за да увеличат PageRank на собствения си сайт или да пренасочат потребителите към сайта си, когато се опитат да получат достъп до вашите. Ако търсачките разберат за пренасочването преди вас, те вероятно ще накажат вашия ресурс за пренасочване към злонамерен уебсайт. Редовното одитиране на сайт с решение като WebSite Auditor е най-добрият вариант за откриване на тези атаки.

black hat seo

Получаване на сайта деиндициран

Може би сте изненадани, но малка промяна в такъв файл,. txt може да разваля цялата си SEO маркетингова стратегия. Правилото за забрана е всичко, което е необходимо, за да кажете на търсачката да игнорира напълно ресурса ви. Тъжно, но истина.

За щастие има какво да направите, за да предотвратите подобна практика. Редовните проверки за класиране ще ви помогнат да бъдете първи, които знаят, ако вашият ресурс се деинсталира. Rank Tracker е чудесен инструмент, който можете да приложите за насрочване на автоматични проверки. В момента, в който вашият сайт внезапно падне от резултатите на Google, в графата "Разлика" ще видите отпаднала бележка. Обикновено това.

December 22, 2017