Back to Question Center
0

Колко важно е възрастта на домейна за SEO?

1 answers:

Съществува ли някаква действителна връзка между определена възраст на домейна и ефективност на SEO в популяризацията за класиране в Google? Този въпрос относно оптимизацията за търсещи машини и как тя може да бъде корелирана с датата на регистрация на домейн е важен въпрос, често обсъждан от експертите уебмайстори, както и много собственици на онлайн фирми.

domain age seo

Най-често индустриалните гурута заключават, че възрастта на домейна и резултатите от SEO са по някакъв начин действащи ръка за ръка. По подразбиране, текущите им мнения за това колко голяма е домейна възраст за SEO, са доста различни, въпреки че все още има някакъв смисъл по свой начин:

 • възрастта на домейна няма влияние върху SEO, а оттам и върху Google
 • възрастта на домейна е само индивидуален фактор сред мириадите на другите качества, включени в сложните алгоритми за класиране на Google
 • възрастта на домейна играе изключително важна роля за заемане на най-високото място в SERP

  • , като се има предвид логиката, на която са използвали спамерите
  • с обратна логика, старото име на домейн би означавало, че сайтът е добър и достоен, тъй като кладенецът

  Е, тук виждаме много несигурност. Но едно нещо, което мога да ви кажа със сигурност - възрастта на домейна има значение, когато се разглежда с тези, които го притежават. Искам да кажа, че когато собственикът на домейн има дълготрайно и чисто състояние в записите на Google, то няма да ви донесе поне отрицателно въздействие, ако решите да купите съществуващо и вече използвано име на домейн. От друга страна, обаче, има много "лоши" домейни, които преди това са идентифицирани като спам или дори са били санкционирани от Google по-рано - meilleur logiciel de compta en ligne.

  За да се предотврати подобно несполучливо протичане на събитията, експертите препоръчват да се обмислят само онези области за продажба, които разполагат с обществена информация. Да, измамници може също да имат известна защита на личните данни, например с въпроси на Whois, трябва да призная. Независимо от това, това със сигурност ще доведе до подозрение около тях.

  domain age

  По този начин препоръчвам да извършите двойна проверка на възрастта на домейна и нейната история, преди да сключите сделка. Съществуват и много полезни рамки, достъпни при свободен достъп, за да се провери кога е регистрирано отделно име на домейн. Например можете да пробвате инструмента Netcraft, за да разберете кога домейнът бе индексиран от Google за обхождане на ботове за първи път. По този начин можете да определите най-обещаващите имена на домейни, оценени като надеждни, тъй като те са били възложени за техните дългосрочни качествени резултати и следователно са се класирали добре в SERPs.

  Имайте предвид обаче, че моето предложение изобщо не означава, че новосъздадено име на домейн неизбежно ще загуби битката срещу по-възрастните конкуренти, поради което има по-слаба вероятност да се изкачи на върха на резултатите от търсенето. "По-старата е името на домейна, което имате, по-високото класиране ще получите" - това не може да бъде 100% валидно така или иначе. Просто имайте предвид, че период на добра активност влияе на авторитета на домейна, трябва да признаем. В края на краищата, обаче, възрастта на домейна със SEO може да доведе до класирането на сайта по свой собствен начин, както положителни, така и неблагоприятни.

December 22, 2017