Back to Question Center
0

SSL и SEO: Дали и двата проблема имат значение?

1 answers:

Нека започнем с припомнянето на някои от най-актуалните си търсения, като пренебрегваме това, което търсите, като проверявате опонентите си или търсите някои продукти или услуги в мрежата. Вероятно сте посетили уеб страници, базирани на HTTP и HTTPS. Но каква е истинската разлика между тях, особено от гледна точка на SSL и SEO? Имайки предвид тяхното взаимно влияние върху електронната търговия и по-голямата част от всеки уеб магазин, нека видим колко добре SSL и SEO правят в действителност - new online casino usa.

ssl and seo

SSL и SEO са толкова полезни, когато действат заедно?

Да започнем с някакъв технически опит и да видим как работи SSL. Като част от защитата на протокола Hypertext Transport Protocol, той използва 2048-битов ключ, за да защити практическата работа на потребителите чрез процедурите за сигурност на удостоверяване, проверка и криптиране между уеб сървъра и самия интернет браузър. По принцип сигурността на SSL се предлага в три слоя:

  • Криптирането работи, за да се гарантира, че действията на текущия потребител не могат да бъдат проследени, така че всяка информация не може да бъде отвлечена от измамници
  • да се противопоставят на хакерските атаки, докато се изгражда по-голяма надеждност сред потребителите
  • Целостта на данните служи за предотвратяване на всякакви файлове от корупция или неразрешено изменение по време на прехвърлянето

И нека най-накрая да се върнем към точката - каква е действителната връзка между SSL и SEO? Или как се повишава сигурността при класирането на уебсайта Ви в страниците с резултати от търсенето? Точно както всякакви добри имоти на място, които имат положителен ефект върху класирането ви, както и самият трафик и конверсия. Искам да кажа, че сигурността на уебсайта Ви има и пряко въздействие върху алгоритмите за търсене на Google, когато решавате да ви възлагат по-висока класация. По-долу нека разгледаме взаимовръзките между SSL и SEO по три основни направления - класиране, трафик и конверсия:

  • Както вече споменахме, класирането на уебсайтовете ви сега е още по-зависимо от сигурността на SSL. Ако погледнем назад към 2014-2015 г., когато Google публикува първите си алгоритми за предпочитане на уеб страници, базирани на HTTPS, сигурността на SSL беше само лек алгоритъм за вземане на окончателно решение. Но днес, според официалната статистика, почти половината от органичните резултати от търсене на Google са насочени към уебсайтове, базирани на HTTPS, защитени с SSL сертификат. Освен това, около 1% от всички онлайн рамки в интернет се оценяват като сигурни. Така че, защо да не използва SSL и SEO просто, за да се изпречи на конкуренцията веднъж и завинаги?
  • Като се има предвид печалбата от трафика, по-доброто класиране обикновено осигурява по-голям трафик, само защото повече посетители посещават Вашия уебсайт, а по-широката аудитория ще се ангажира. Освен това, наличната уеб-сигурност дава на всеки потенциален купувач, разглеждащ интернет, активен сигнал за авторитета и надеждността на уебсайта Ви. Повечето от потребителите вероятно ще пропуснат всички несигурни източници и ще кликнат върху резултата от търсенето, като ги придвижат до уеб страниците ви, като на свой ред ще увеличат процента на CTR на сайта Ви.
  • В крайна сметка, SSL и SEO могат да работят заедно, за да окажат значително влияние върху вашите реализации. Искам да кажа, че повече потенциални клиенти ще бъдат превърнати в реални, след като посетиха добре защитения уебсайт с доверен авторитет. Не забравяйте, че според водещите проучвания над 80% от неразвитите клиенти биха отхвърлили ангажимента си да купят, просто като открият, че техните само попълнени лични данни идват чрез несигурната връзка.
December 22, 2017