Back to Question Center
0

Как да комбинираме дизайна на уеб сайтове и оптимизацията за търсачки?

1 answers:

Най-често при стартирането на нова рамка за практически всеки онлайн бизнес, лъвският дял на вниманието често се определя от дизайна на уебсайтове и оптимизацията за търсачки (SEO). Нека да се изправим пред това - притежаването на атрактивен, лесен за ползване и професионален уеб дизайн е ключов проблем, когато става въпрос за осигуряване на лесен и удобен достъп на посетителите. Но какво ще стане, ако кажа, че всички тези трудни работи върху дизайна на уеб сайтове могат да станат просто излишни в края на краищата? Какво ще стане, ако потребителите на интернет никога няма да наблюдават такъв уебсайт, който се показва в горния списък на SERPs от Google? Ето защо по-долу ще обсъдя първостепенното значение на най-тясното сътрудничество за вашите творби в дизайна на уеб сайтове с оптимизация за търсачки, която винаги се връща ръка за ръка.

website design search engine optimization

Visual SEO

Всеки уебсайт оптимизация за търсещи машини започва с поставянето на цялото ви визуално съдържание в съответствие с алгоритмите за търсене. Искам да кажа, че получавате алгоритъм за всяко изображение, което поставяте на уеб страниците си - best app websites. Работата е, че повечето от търсещите машини (както и самият Google) не могат да "прочетат" визуалното съдържание, освен ако всяка снимка не е вградена с необходимото описание в писмен вид. Освен това, ако уебсайтът Ви е препълнен с твърде големи изображения, определено ще забавите общата скорост на зареждане, като по този начин ще направите лошо за по-високото си класиране в SERP. Ето защо е толкова важно да намалите вашето визуално съдържание, като си спомните водещите насоки за SEO при избора на имената за изображения и вграждането им с подходящите ключови думи, които потенциалните ви клиенти най-вероятно ще включат в заявката за търсене.

Отзивчив дизайн на уеб сайта подобрява оптимизацията на търсачките

В днешно време преносими устройства се използват за сърфиране в Интернет все по-често. Като се има предвид, че все по-голям брой потенциални купувачи търсят продуктите или услугите, от които се нуждаят, чрез смартфони и таблети, мобилният уеб дизайн е награден с по-високо класиране в SERP. Така че Google започна да наказва тези уебсайтове да се изпълняват без подходящ набор от функции, адаптирани за по-добро преживяване при браузване чрез преносими устройства. Ето защо е разумна идея винаги да поддържате отзивчивия уебсайт, поддържащ оптимизацията на търсачките по едно и също време. Като действате по този начин, не забравяйте да се уверите, че съдържанието ви отговаря и на гласови заявки. Освен това експертите препоръчват да имате някои добре оптимизирани секции за често задавани въпроси, включени във всяка от вашите уеб страници. Не забравяйте, че тези услуги вече са станали МНОГО, за да отговорят на нуждите на настоящите заявки за гласово търсене, базирани на въпроси.

website design

Работа върху вашите URL адреси

Тук идва една допълнителна опция, за да донесе по-голямо подобрение на вашия уеб сайт дизайн и оптимизация за търсачки. Искам да кажа, че трябва да обърнете специално внимание при избора на име на домейн. Като се има предвид, че вече имате такъв, препоръчваме Ви да кандидатствате за приятелски имена за всяка страница на уебсайта си. Направете преоразмеряване на всеки URL адрес и заглавие на страницата, за да носите съответното описание, богато с целевите ключови думи и фрази. По този начин ще постигнете отлично подобрение за вашия уеб сайт, като оптимизацията на търсачките ще бъде по-привлекателна за по-добро индексиране от Google за обхождане на ботове.

December 22, 2017