Back to Question Center
0

Да социални сигнали Подобряване на SEO?

1 answers:

Създателите на съдържание и онлайн търговците непрекъснато търсят нови начини да задвижат своя SEO ранг на първите страници на търсачките. Интересното е, че дори когато достигнат до топ 10 на Google, те все още трябва да генерират свежо и ценно съдържание на регулярна основа, за да запазят позицията си.

Въпреки това е от решаващо значение за собствениците на уеб сайтове да разберат, че производството на голямо съдържание не е достатъчно - repair computer in san jose ca. Доброто съдържание изисква проактивна популяризация. Важно е да популяризирате съдържанието си на други хора, за да постигнете максимален социален обхват.

social signals seo

Нека се изправим: когато пишем и публикуваме нашите статии, блогове, електронни книги, полезни бели книги или инфографии, най-добрият начин да ги постигнем пред нашата целева аудитория е чрез социални медии.

Както се казва, споделянето е грижовно. Трудно е да се отрече, че социалните сигнали, както и социалните медии, оказват значително влияние върху SEO. Семалтовите експерти са напълно съгласни с изявлението, направено от входящия маркетинг гуру Джей Баер, който веднъж каза, че това съдържание е пожар, а социалните медии са бензин.

Как мога да помогна на социалните сигнали да увеличат моето SEO класиране?

1. Опростете процеса на споделяне на съдържание

Първото нещо, което трябва да направите, за да увеличите трафика към сайта си, е да улесните потребителите да споделят вашето съдържание чрез социалните медии. Ако това е възможно, не оставяйте посетителите да копират и вмъкват URL адреса си в своите публикации във Facebook. Повечето читатели нито имат време, нито търпение да правят това. В резултат на това ще загубите възможността да популяризирате съдържанието си поради лоша практическа работа на потребителите.

Имайте предвид, че когато сте загрижени за посетителите си и сте улеснили споделянето на вашето съдържание, те са по-склонни да споделят публикациите ви със своите социални общности, като генерират по-голям трафик за препращане към сайта Ви.

2. Диверсифициране на препратките

Препратки са входящи връзки от други източници към вашата уеб страница. Почти всички търсачки, включително Google, Yahoo и Bing обмислят количеството и качеството на тези препратки при класирането на страница. Просто казано, страница, която включва много висококачествени препратки, има тенденция да се класира на по-високо ниво. Нещо повече, ако читателите кликват върху сайта ви от надеждни уебсайтове, търсачките ще следват връзката, ще индексират съдържанието и съответно ще класират съдържанието ви.

3. Оптимизирайте сайта си за споделяне на мобилни устройства

През 2017 г. смесицата от мобилни, социални и местни маркетинг влияе SEO както никога досега. Тези дни повечето хора търсят мобилни телефони, отколкото лаптопи. Те предпочитат да проучват и купуват в движение. Търсачките оценяват мобилните оптимизирани ресурси с по-високо класиране. Уверете се, че мобилната версия на уебсайта ви предлага на посетителите лесен начин да споделяте съдържанието си.

seo

Тези собственици на сайтове, които имат няколко местоположения и местни целеви страници за съдържанието си, трябва да помислят как да оптимизират кликванията и социалните сигнали на уебсайта си. Това е важно, защото горепосочените са ключовите аспекти, които оказват влияние върху класирането на местното търсене.

Последното, но не и най-малкото нещо, което трябва да разгледате, е социалното доказателство, което добавя авторитета на вашите статии, публикации в блогове и видеоклипове в YouTube, като показва, че те са ценни и надеждни. Терминът социално доказателство се отнася до вашето съдържание като рецензии, коментари и котировки от специалисти по предмета. Социалното доказателство работи по следния начин: ако човек види, че стотици хора споделят вашето съдържание, те ще бъдат готови да го проверят и да го споделят.

December 22, 2017