Back to Question Center
0

Оптимизирането на органичното търсене все още е подходящо?

1 answers:

Ако сте работили с Google Анализ, вероятно знаете, че има четири основни източника на трафик - органични (търсене), сезиране, социални и платени. Може да получите трафик от социални медийни канали и платена реклама, но класирането ви няма да бъде високо, тъй като водещият фактор за уместността на уебсайта и оптимизмът на SEO е голям поток от органичен трафик.

organic search optimization

Днес живеем в променлив и разнообразен свят, в който хората намират много алтернативи на оптимизирането на органичното търсене. Използваме реклама с плащане на кликване, създаваме идентичности в социалните платформи и популяризираме нашите продукти и услуги чрез социални медийни канали. Собствениците на уебсайтове вече не живеят и умират от настаняването на уебсайта им в Google, забравяйки значението на органичното показване за класирането им - best app for web design. Органичният трафик обаче все още играе най-важната роля за подобряването на класирането. Според статистическите данни органичното търсене надминава други генератори на трафик, като привлича около 51% от всички потенциални клиенти към бизнеса B2B и B2C.

Имате ли нужда от органична оптимизация на търсенето?

Провеждането на оптимизиране на органичното търсене е единствената възможност за привличане на качествен трафик в мрежата за търсене. Органичното е просто най-доброто за предоставяне на подходящ трафик. Единственият канал, който може да ви донесе почти същия положителен резултат, е платените реклами при търсене. Платеното търсене обаче възлиза на 10% от общия трафик. Повечето SEO гурута съветват да инвестират в органичен и платен трафик за търсене, за да спечелят по-голяма възвращаемост от инвестицията. Например в технологичните и медицински индустрии този смесен подход съставлява повече от две трети от общите приходи.

Съществува една модерна тенденция за привличане на трафик чрез социални медийни канали. Можете да получите до 40 до 60% от трафика си от Facebook и Instagram, но не спазвайте никакво подобряване на присъствието на уебсайтове. Тази ситуация може да се обясни с малък знак за този вид трафик към търсачките. Социалният трафик може да бъде допълнителен източник на трафик, но не и водещият. Освен това, когато внедрявате социални медийни канали, за да получите трафик на сайтове, вие сте в ръцете на тези социални платформи. Това означава, че ще трябва да плащате всеки път, когато платформа за социални медии реши да промени правилата си за бизнес сметки. Можете да кажете, че може да се случи същата ситуация при оптимизирането на органичното търсене на Google. Мога да кажа, че това зависи. Разбира се, класирането ви също може да спадне поради промяна на алгоритъма. Въпреки това, в случай на органична оптимизация на търсенето, няма вероятност да се случи с вас и дори да го направите, ще получите обратно позициите си за кратък период от време.

organic seo

Органични SEO съвети

Уверете се, че имате подходящи и точни URL адреси. Оптимизирайте URL адресите си, включително една от най-често използваните ключови думи в тяхната структура.

Трябва да имате здравословен баланс на ключовите думи в съдържанието на уебсайта си. Не използвайте твърде много ключови думи на една страница. Средната сума е три думи за търсене на една страница. Уверете се, че сте включили подходящи ключови думи в заглавията, изреченията и в горната част на абзаца.

Използвайте техники за призоваване към действие, за да привлечете повече потребители от търсенето. Уверете се, че уебсайтът ви поиска от посетителите ви да извършат някои действия. Например "Купете сега", "Поръчайте с едно кликване" или "Получете безплатна оферта днес. "CTA е органичен начин на популяризиране, който привлича клиентите ви с едно кликване по-дълбоко в сайта Ви.

December 22, 2017