Back to Question Center
0

Дали малкият бизнес се нуждае от търсачка за маркетинг?

1 answers:

Маркетингът за търсещи машини (или SEM) играе жизненоважна роля във всяка успешна онлайн маркетингова стратегия. Многократно е доказано, че SEM е перфектна възможност за малкия бизнес, чиято основна цел е да увеличи видимостта на уебсайта си в SERP. SEM се фокусира върху привличането на вашите потенциални клиенти директно към вашия ресурс чрез Google, Yahoo, Bing и други големи търсачки.

Какво е страхотно за SEM е, че тази форма на интернет маркетинг е по-евтина от повечето традиционни офлайн маркетингови техники. SEM ефективно защитава и разширява присъствието на малкия бизнес онлайн чрез насочване към потенциални клиенти точно когато те търсят вида стоки, които фирмата ви предоставя.

small business search engine marketing

Компоненти на маркетинга за търсачки

Не е изненада, че маркетингът за търсачки за малкия бизнес работи най-добре, - lidi ferraresi stabilimenti balneari. Експертите на SEM препоръчват да включите следните елементи в маркетинговата стратегия за търсачки:

 • Оптимизация за търсещи машини (SEO): По-добро разположение на уеб страници, които Google счита за уместни и авторитетни. Когато се въведе правилно, оптимизирането на SEO увеличава шансовете Ви да бъде открита, когато перспективите търсят продукт или услуга, подобни на вашите.
 • Pay Per Click Advertising: Позволява на собствениците на фирми да купуват реклами в Google въз основа на внимателно подбрани ключови фрази. Таксата, която плащате, обикновено се определя от броя на потребителите, които кликват върху рекламите Ви.
 • Локална SEO: Повишава трафика чрез търсене на място. Увеличава трафика на сайта Ви и ви свързва с по-квалифицирани местни клиенти чрез географско насочване.
 • Управление на репутацията: Следи присъствието ви в социалните медии, включително онлайн ревюта на различни платформи, блогове, tweets и други социални мрежи. Ползите от малкия бизнес чрез коригиране на неточна информация. Предприемат стъпки, за да гарантират, че вашите клиенти се чувстват чути. От решаващо значение е да отговаряте по подходящ начин и да насърчавате клиентите си да публикуват лоялни отзиви.

small business seo

Как могат малките фирми да се възползват от маркетинга на търсачките?

Търсачките са се развили значително през годините, както и ефективното SEM. Днес огромно количество връзки към вашия ресурс има по-малко значение от качеството на тези връзки. Дългогодишна история, уебсайтът, който е свързан с Вашия ресурс, трябва да бъде важен за Вашия бизнес, както и уважаван във Вашата бизнес индустрия.

За бизнес с недвижими имоти, връзката от сайта за популярна застрахователна агенция например носи по-голяма тежест от връзката от моден блог или уебсайтове със съдържание със спам.

Има много начини как можете да увеличите качеството на връзката си. Семалтовите експерти препоръчват да се придържате към следващите:

 • Създаване на свежо и полезно съдържание на регулярна основа, било то статии, публикации в блогове, казуси, бели книги или дори обяснителни видеоклипове;
 • Вмъкване на ключови думи естествено в съдържанието;
 • Осъществяване на споделянето на съдържанието ви;
 • Използване на връзки с местни компании, за да получат обратна връзка от техните сайтове;
 • Създаване на страница за местни ресурси, която предоставя информация за малкия бизнес или събития във вашия район, така че други местни сайтове да се свързват с страницата на уебсайта Ви.

  Ако искате да сте сигурни, че хората намират вашия сайт бързо, когато се нуждаят от вашите продукти или услуги, тогава по-добре помислете за маркетинга на търсачките.

December 22, 2017