Back to Question Center
0

Как мога да увелича SERP със съдържанието маркетинг?

1 answers:

В момента Google е най-голямата търсачка в света с над 67% от световния пазар на търсачки. Всеки ден милиони хора отварят Google, за да намерят подходяща информация или да направят поръчка. В резултат на това Google управлява цифровата площадка, която се нарича резултатите от търсещите машини или SERP - buy trusted links.

Като водеща търсачка, Google диктува правилата за всички собственици на уебсайтове. Така че, ако искате да класирате за целевите си думи за търсене, трябва да следвате всички указания на Google, независимо колко стриктни или изискващи тези правила. Когато Google актуализира алгоритмите си за класиране или променя правилата, всички онлайн търговци са коригирали съответно, ако искат да доведат успешно маркетинга си в SERP.

serp marketing

Освен спазването на правилата на Google, трябва да приложите и някои маркетингови стратегии за SERP, за да повлияете на класирането на сайта си. Една от най-ефективните техники е маркетингът на съдържанието. Тя може да бъде много полезна за увеличаване на трафика, генериране на потенциални клиенти, осигуряване на възможност за продажби и принос към SEO. Ако можете да създадете печеливша маркетингова стратегия за съдържанието, позициите на сайта Ви по целеви ключови думи ще се повишат в SERP. Това е ефект, който никой бизнес не може да пренебрегне.

В тази статия ще намерите някои важни съвети как да повлияете на позицията на сайта си в SERP за реализиране на маркетингови стратегии за съдържание.

Маркетингови стратегии за SERP

  • Google възнаграждава качеството и уникалното съдържание

- качеството и съдържанието, записано чрез копиране, не могат да се класират на SERP. Тази актуализация беше асимилирана в основния алгоритъм за класиране. Днес този алгоритъм служи като важен фактор, който оказва влияние върху това как всички уебсайтове се класират в SERP. Ето защо, за да гарантирате, че съдържанието на сайта ви следва правилата на Panda, трябва непрекъснато да произвеждате възможно най-доброто съдържание и да оптимизирате качеството на публикуваното наскоро съдържание.

Няма стратегия на място, която може да съществува правилно без постоянно актуализиране на съдържанието. Чрез генерирането на ново качествено съдържание вие ​​увеличавате шансовете на вашия сайт да бъде показан от вашите потенциални клиенти. Освен това Google получава сигнал, че непрекъснато актуализирате информацията и увеличавате репутацията и авторитета на сайта си. Уверете се, че предоставяте на посетителите на уебсайта си свежо и актуално съдържание, което е от значение за вашата пазарна ниша. Свежестта на съдържанието служи като фактор за класиране на уебсайтове. Google я съди по дата на публикуване, актуализации на съдържанието, нови страници, броя на връзките към страницата и размера на трафика, който конкретната страница е получила.

Не е умно да пренебрегвате старото си съдържание, тъй като той също може да ви донесе стойност. Особено, ако все още има значително количество трафик. Много е полезно да преминете отвъд вече написаното съдържание към нови формати, които ви позволяват да разширите стойността на съдържанието си. Ето защо актуализирането на старото ви съдържание може да ви помогне да анализирате по-подробно една тема, като ви позволява да създавате различни типове съдържание, без да губите своята стойност или да се повтаряте.

December 22, 2017