Back to Question Center
0

Как функционира търсенето в SERP?

1 answers:

Страницата с резултати от търсенето (или SERP) е страницата, която се появява, когато уеб потребителите напишат своите заявки за търсене в полето за търсене, за да извлекат списък с резултати. В тази статия ще ви обясня как Google определя кои сайтове ще се показват на страницата с резултати. Също така ще споделя някои полезни съвети, за да подобрите органично класирането си в SERP. Така че, нека да започнем - vendita gonfiabili pubblicitari.

serp search

Значението на местните резултати

Когато някой търси локален резултат или просто използва заявка, която Google свързва с потенциални местни намерения карта с избрани обяви в горната част на резултатите. Докато тези резултати се дължат главно на местоположението на потребителя, когато заявката му е въведена, има много възможности за подпомагане на вашето местно присъствие.

Усетете силата на NAP

NAP означава име, адрес и телефонен номер. Препоръчително е да имате тази информация показвана на сайта си. Поставянето на NAP в заглавната част или в долната част е отлична идея. По този начин улеснявате търсачките да определят точното ви физическо местоположение.

Друг начин да гарантирате, че търсачките разбират местоположението ви, е да заявите своята бизнес обява в Google My Business.

Представени фрагменти от Google

Ако провеждате търсене, което включва комбинации от думи като "Какво е", "Кога" или "Как да", може да откриете, че няма нужда да посещавате ресурс за получаване на отговора. Вместо това ще видите кратка версия на това, което питате, поставена в малка кутийка в началото на резултатите, която е оформлението на Google Препоръчани фрагменти .

Представените откъси са опит да се осигури по-добра практическа работа на потребителите. Докато въпросът се отговаря непосредствено, все още имате възможност да се вмъкнете по-надълбоко в темата, като кликнете върху връзката, предоставена в Представения фрагмент, или като изберете някой от резултатите от страницата.

Въпреки че няма начин да гарантирате, че сайтът Ви ще бъде "избран" за Представен фрагмент, има една тактика, която винаги помага: да отговаряте на въпроси. Фокусирайте се върху предоставянето на информативни и кратки отговори на често задавани въпроси. Колкото по-полезни отговори генерирате, толкова по-голям шанс ще бъде да бъдете представени.

Подходящи изображения и видеоклипове

Интегрирането на изображения и видеоклипове в SERPs е друг начин, по който Google разнообразява резултатите от търсенето. Както може и да сте предположили, Google е решаващата страна, когато става въпрос за това как и кога да се показват тези интегрирани резултати. Уверете се, че имате разнообразно съдържание, което е подходящо обозначено, е основата за включване. Тази стъпка изисква:

  • Извършване на проучване на ключови думи;
  • Анализиране къде трябва да бъдат включени изображения и видеоклипове;
  • Създаване на съдържание, което отговаря на нуждите на потребителите.

Със създаването на алтернативни етикети зад вашите изображения може да помогне на Google да намери това съдържание, което му дава по-голям шанс да бъде върнат за тези търсения.

seo optimisation

Заключение

Първата ви цел трябва да бъде да определите кои видове съдържание да имат най-голямо смисъл въз основа на вашата аудитория и бизнес нужди. Щом приключите с това, съсредоточете се върху това, да превъзхождате в една област в даден момент. Задълбочените изследвания ще ви помогнат да разберете къде се намират възможностите ви и как да ги превземете. Рано или късно усилията ви ще се изплатят и вие ще бъдете възнаградени с по-висока класация на SERP.

December 22, 2017