Back to Question Center
0

Как да направите плодотворен одит на електронната търговия?

1 answers:

Най-често нововъзникващите предприемачи в областта на електронната търговия все още могат да пропускат лъвския дял на различни възможности за подобряване на тяхната видимост онлайн в резултатите от търсенето с Google. Много от тези открити перспективи могат лесно да бъдат открити, като се кандидатства за одит на електронната търговия SEO навреме. Поставяйки го на обикновен английски, какво ще стане, ако можете да се справите активно с всички проблеми, свързани с оптимизацията на сайта, както и с проблемите с конверсията? Например, преди да започнете значителни инвестиции в разработването на съдържание, популяризирането на социални медии или рекламите с плащане на кликване?

ecommerce seo audit

По-долу ще илюстрирам как да постигнете впечатляващ напредък за магазина си за качване на багаж въз основа на електронната търговия с SEO одит. Да не се каже, че сега обработването на подходящ SEO одит се превърна в необходимост за всеки съвременен онлайн проект, всъщност пренебрегвайки всеки търговски компонент или индустриална зона.

Нека действаме активно и подготвяме контролен списък за стандартен SEO одит на електронната търговия. За да не бъдете буквално затрупани от прекалено много различни показатели, разкрити от одита, предлагам да се даде приоритет на всичко предварително - google for colombia. По този начин, по-долу идва това, което трябва да се съсредоточи преди всичко:

  • Проблеми с видимостта

пренасочвания. След като извършите одита си за електронна търговия, трябва да прегледате всичките си пренасочвания, за да поправите всяка вътрешна връзка, която води до 404 страници, и да актуализирате тези вътрешни връзки, които се прилагат при пренасочвания.

Онлайн видимостта може да бъде засегната и от блокираните страници, така че трябва да ги прегледате и в кратък срок. Обърнете внимание, обаче, че понякога индивидуално блокираните страници могат да го имат нарочно. Също така проверете своя робот. txt файлове и да поправите всякакви други проблеми, които може да срещнете.

  • Дефектни метаданни

Като се има предвид, че всяка уеб страница се нуждае от добро заглавие и правилно описание, имате всичко на правилното място. Ако е открита, не забравяйте да поправите всички дублирани метаданни, тъй като може да е сигнал с ниско качество, за да изтеглите класирането си.

Проверете вашите meta описания и се уверете, че те са достатъчно пълни, за да носите съответна ключова дума или ключова фраза. За разлика от описанията на мета, заглавията ви, подкрепени с ключови думи, никога не трябва да стават твърде дълги. В противен случай те могат да бъдат частично нарязани за показване в SERPs.

  • Съдържание

Още веднъж започнете с коригирането на всяко дублирано съдържание. След това проверете останалите високоефективни уеб страници за напълно достатъчен обем на съдържание, тъй като понякога липсва богато съдържание (дори за описания на продукти, списъци с категории и т.н.) може да бъде разпознат като отрицателен сигнал за търсачките.

  • Връзки

Прегледайте всички невалидни връзки, тъй като те не само оказват влияние върху добрата практическа работа на потребителите, но понякога могат да доведат до страници с висок неразвит потенциал. Също така, уверете се, че не липсват никакви други връзки. Имайте предвид, че те могат да бъдат и остатъчен ефект от стандартната поддръжка на уебсайта.

seo audit

  • Семантични въпроси

Уверете се, че вашето съдържание има подходяща семантична структура и проверете дали сте при пълно използване на заглавията. И не забравяйте да използвате схема. org, за да може вашият уеб сайт да бъде добре познат в SERPs с богати фрагменти.

December 22, 2017