Back to Question Center
0

Възможно ли е да се направи SEO за всяка част от сайта? Дори оптимизация на PDF файла?

1 answers:

Имаше време, когато Google не можеше да дешифрира съдържанието на не-HTML документи. За щастие нещата се променят с течение на времето. Сега Google индексира PDF файлове - vps hosting usa windows atlanta. Нещо повече, те дори са проектирали специален маркер в SERP, за да предупредят потребителите, че резултатът е базиран на PDF.

seo site optimization

Защо да оптимизираме PDF документите?

Въпреки че Google индексира PDF файлове от 2001 г., оптимизирането на такива файлове за SEO остава неизползваната възможност. Причината за това е, че най-добрите практики често са недостатъчно използвани или просто не са известни.

PDF документите са идеални за SEO кампании, тъй като те обикновено съдържат огромно количество подходящо и ангажиращо съдържание, което може да бъде индексирано от Google. Оптимизирането на PDF за търсене обаче изисква леко различен подход. Въпреки че рамката е подобна на типичния SEO подход, данните се различават значително.

Оптимизирането на PDF файлове е идеалното решение за онези собственици на бизнес, които искат да бъдат една крачка пред конкуренцията. Тази статия ще бъде от полза за всеки, който публикува PDF документи на своите сайтове. В него ще предложа едно просто решение как да оптимизирате PDF файлове лесно и без да губите качество. Така че, по-близо до точката.

Стъпка по стъпка ръководство за оптимизиране на PDF файлове

Изберете името на файла внимателно

Разбира се, се предлага автоматично, вместо да се разглежда въздействието върху SEO, което може да има върху критични фактори като URL адреса на страницата. Не забравяйте, че избирането на правилното име на файла е първата стъпка към конвертиране на обикновен текстов документ в универсално транспортируемия PDF формат.

Полезен съвет: ако файлът ви бъде предаден, когато вече е в PDF формат, помислете за провеждане на анализ на ключови думи и конкуренти, преди да го преименувате. Уверете се, че използвате ключова фраза, която е в съответствие с потребителското търсене. Също така, не забравяйте да извлечете първото писмо от всяка дума, като разделите думите с тирета.

Свържете се със съответното съдържание

Това се отнася главно за съдържание, което се намира във вашия ресурс. Като свързвате обратно към сайта си от PDF документ, увеличавате вероятността Google да разглежда съдържанието като съществена част от уебсайта Ви.

Друго предимство, което идва с използването на PDF файлове е, че външните сайтове са по-склонни да се свързват обратно към тях. Той работи по следния начин: когато включите връзки в PDF документа към подходящи страници във вашия ресурс, вие получавате както: авторитет и класиране за повече от PDF.

Създаване на уникални и привлекателни заглавия
Когато става въпрос за PDF файлове, следното SEO основно често се игнорира или просто е забравено. Истината е, че са необходими няколко кликвания, за да зададете персонализираното заглавие за вашия PDF файл. Можете бързо да направите това в секцията "Свойства на документа". Google използва PDF заглавия по същия начин, по който обработва таговете за заглавие на HTML. Както можете да разберете, това ще бъде текста, върху който клиентът може да вижда в SERP.

Помислете внимателно, когато избирате ключовите думи, за които искате да класирате. Статистиката показва, че PDF файловете обикновено са най-подходящи за класиране за заявки с дълги опашки. Уверете се, че заглавието и описанието отразяват областта на разследването на документа. Не се опитвайте да оптимизирате PDF файла си за широкообхватни термини, фокусирани върху реализация. Много е малко вероятно да успеете.

Също така, препоръчваме да приспособите съдържанието си към мобилното PDF изживяване. Това предложение важи за почти всяка област на уеб маркетинга днес, така че не е изненадващо, че се отнася и за SEO за PDF файлове. Помислете за подравняване на съдържанието към лявата страна на уеб страницата. По този начин ще улесните превъртането на съдържанието на мобилни устройства, без да се налага първо да преглеждате хоризонтално. Друга чудесна идея е да се използват смели текст и куршуми. Тези прости тактики ще направят вашето съдържание по-привлекателно за чувствителните от време читатели.

Премахване на вашето съдържание с убедителни подпозиции

PDF документи обикновено съдържат много подробна информация. Не забравяйте, че някой ви е чел статията ви, защото заглавието на интригата е само половината от битката. Друго половина е да накараме читателя да продължи да чете вашия пост. Подпозициите правят вашето съдържание по-четливо за лица, които може да сканират документа. Също така те държат автора да не излиза извън темата.

SEO експерти предлагат да се включат не повече от четири изречения на параграф. Между текстовите блокове вмъкнете подзаглавия, които описват предстоящата секция. Също така, препоръчително е да добавите една от целевите си заявки за търсене в субтитрите.

Компресиране на изображения за PDF файлове

Няма отричане, че скоростта на зареждане е важен фактор за класиране за всеки сайт. Когато става дума за големи PDF документи, ускорението е задължително. След като сте положили толкова много работа и усилия в създаването на невероятна работа, не искате да премахвате изображения или графики само, за да компресирате файла.

За щастие има много полезни инструменти в мрежата, които могат да ви помогнат да компресирате всички тези елементи, без да губите забележимо качество. Помислете за такива инструменти, като JPEGmini или Soda PDF.

seo site

Възползвайте се от алтернативния текст

Трябва да отбележите,. Въпреки това, точният начин за това ще се различава в зависимост от софтуера, който използвате за създаване и хостване на файла. Мислете за това като още една възможност да предоставите на Google важни сигнали за съдържанието на файла, както и средство за класиране чрез търсене на изображения. Въпреки че PDF файловете не са най-подходящият резултат за заявка за търсене, изображенията са много по-склонни да удовлетворят искането на потребителя.

Опаковка нагоре

Както виждате, PDF оптимизацията не е толкова трудна, колкото изглежда на пръв поглед. Уверете се, че всеки PDF документ на уебсайта Ви, който не стои зад абонатна стена, е оптимизиран както за потребителите, така и за търсещите машини. Оптимизирането на вашите PDF файлове създава безпроблемно уеб изживяване за всеки посетител, който се намира на тези ценни документи.

Още ли не сте оптимизирали PDF файловете си? Направете го възможно най-скоро, като изпълните препоръките, изброени по-горе!

December 22, 2017