Back to Question Center
0

Как да намерите качествени препратки за оптимизационната Ви кампания?

1 answers:

Един аспект SEO, за който непрекъснато работим, е изграждането на връзка. Този процес се отнася до оптимизация извън сайта и засяга авторитета на уебсайта Ви и се класира на SERP. Google използва препратки като сигнал за класиране за търсене на ключови думи - logiciel projet construction. През 2013 г. обаче Google промени алгоритъма си за класиране, който преобърна целия цифров свят.

Някои онлайн търговци все още не знаят точно какво е променило Google в своя алгоритъм и кои обратни връзки за ролята са платили за днес оптимизация на сайта. В тази статия ще ви отворим някои тайни за алгоритми и ще ви покажем разликата между добри и лоши препратки.

Backlinks

Далеч от всички препратки са с високо качество

Не всички препратки могат да донесат стойност на вашия сайт, въпреки че някои агенции за оптимизация ви казват различни информация. Има много черно-шапка SEO специалисти, които се занимават с пожелателно мислене, тъй като Google не ги наказва за дълго време и дори награда с високи класации. Понастоящем ситуацията се промени драстично. Google актуализира алгоритмите си, според които уебсайтовете, които използват тактики за изграждане на спам, преминават под филтри и получават на Google дългосрочни санкции.

Има много SEO консултанти, които никога не са поставили под въпрос статуквото на препратките и не са променили стратегиите си за изграждане на връзки, след като последната актуализация на Google за класиране. По този начин връзките, които те предоставят на сайта Ви, не могат да бъдат качествено по подразбиране.

Освен това, ако сте снабдени с прекалено много препратки, това също може да е знак за измамна дейност и качествен линк сок, който идва на вашия сайт. Днес Google не е загрижена за качеството на обратните връзки. Вместо това тя високо оценява качеството на препратките, които сочат към вашия сайт. Така че, ако сайтът Ви получи прекалено много сок от връзки, особено уместен, в рамките на кратък период от време, Google ще ви накаже за измамни действия.

Backlinks seo

Как може Google да идентифицира качествени препратки?

В днешно време Google става по-усъвършенстван и може да разграничава спам връзките от връзки за качество с органично качество. Google може да проследи дали потребителите кликнат върху връзка и да преценят какъв брой посетители следват обратна връзка, която се намира на тази страница. Ако потребителите кликнат и останат на страницата поне за половин минута, връзката може да бъде оценена по отношение на качеството. Ако обаче потребителите отворят определена страница, но не следват връзка, тя може да е знак за измамна дейност.

Трябва да се отървете от всички нежелани препратки, които се намират на вашия сайт, тъй като те могат да навредят на вашия сайт SEO. Можете да проверите дали нямате качествени препратки на уебсайта си или не, като използвате инструмента за отхвърляне на Google. Процесът на премахване на неприложими и спам препратки отнема известно време и усилия. Ето защо трябва да сте точни при наемане на агенция за SEO или консултант.

Похвално качество backlinks (за щастие, има някои)

Качествени препратки са връзките, които идват от релевантни за вашата индустрия, отдавна излязли, реномирани домейни. Ако уебсайтът, свързващ се с вашия сайт, се намира в една и съща пазарна ниша или поне по някакъв начин е свързан с темата ви, такава обратна връзка ще допринесе за SEO усилията на вашия сайт. За да сте сигурни, че получавате качествени препратки, проверете уебсайт, който ви показва. То трябва да има високи показатели за SEO, особено честотата на кликване и конверсията.

Освен това, тествайте уместността на даден уебсайт. Това е от съществено значение, тъй като Google се отнася като основен сигнал за натиск заедно с авторитета на сайта. Освен това е разумно да проверите датата на последните публикации на уебсайтове. Ако уебсайтът не е активен, ще получите качествена и безполезна обратна връзка.

December 22, 2017